»

ABIT & nVidia - konec ljubezni

The inquirer - The Inquirer poroča da sta Abit in nVidia prenehala s sodelovanjem tako na grafičnem področju kot na področju osnovnih plošč. To sta potrdila že oba proizvajalca. Abit tudi zatrjuje da se ne ločujejo zaradi morebitnega povezovanja s kanadskim podjetjem ATI, temveč zaradi razhajanj v idejah. Torej lahko pozabimo na kakršnekoli Abit-ove nForce matične plošče in nVidia grafične kartice. Kako pa bo s podporo dosedanjim produktom bomo pa še videli.

Kljub Abitovemu zanikanju, pa so vse glasnejše govorice, da bo Abit pričel s proizvodnjo grafičnih kartic in matičnih plošč na osnovi ATI-jevih čipovij. Povezava do originalne novice.

6 komentarjev

MSI najavil K7N420 pro

X-Bit Labs - MSI je danes uradno najavil svojo novo K7N420 pro osnovno ploščo, ki temelji na nForce 420D. Ta Socket A plošča je narejena v ATX formatu, vsebuje nForce 420D North Bridge in je opremljena s 3 DIMM sloti za do 1.5 GB PC1600/PC2100 DDR SDRAM. Kar se pa tiče razširitvenih slotov, pa plošča v sebi skriva 5 PCI vtičev, 1 CNR slot, 1 AGP 4x slot, 6 USB priključkov ter podporo ATA/100 standardu. Poleg tega plošča vsebuje integrirano GeForce2 MX400 grafično jedro, integrirano zvočno kartico s podporo Dolby Digital (MCP-D South Bridge), možni SPIDF vtič, 10/100 Ethernet (ki ga podpira čipovje) in hčerisko kartico s TV-izhodom
No, izgleda, da je bila naša vztrajnost končno nagrajena. Edini problem pa je, da naj bi bila cena po optimističnih napovedih nič manjša kot $200 ameriških dolarjev...

6 komentarjev

Opis nove MSI K7N420 Pro nForce matične plošče

Ace's Hardware - Na Ace's Hardware so objavili opis nove MSI K7N420 Pro nForce matične plošče. V sklepu pravzaprav pravijo, da je plošča zelo dobra. Plošča ima odlične zmogljivosti, saj ima skupno kar 10% vodstvo pred močnim rivalom kot je KT266A čipovje, kar je zelo pohvalno, še posebej glede na to, da je to Nvidiin prvi poskus pri izdelovanju čipovja za matične plošče, medtem ko je KT266A Viina druga generacija čipovja na DDR SDRAM Athlon čipsetu. Čeprav bo treba za ceno še malo počakati, je treba priznati, da ima nForce kar veliko vrednost. Pri Ace's hardware pravijo tudi, da bodo na strani kmalu objavili še obsežnejši opis plošče, saj bodo pogledali kako se plošča obnese pri raznih aplikacijah.

1 komentar

Prva

OC Workbench - Pred nekaj tedni smo objavili novico o prihajajočem SiS735 čipovju, ki da obeta veliko. No, sedaj je tu. Prva plošča, ki bazira na njem je ECS Elitegroup K7S5A. Ima dve DDR in dve SDRAM reži, vgrajeno mrežno in zvočno kartico in črn PCB. Ima tudi 5 PCI, eno AGP in eno AMR režo.
Tukaj imate test te plošče. Njihova ugotovitev je, da je plošča zelo dobra in hitra ter da izpolni vsa pričakovanja.

0 komentarjev

KT266 proti KT133A

Jaz - Guruji na Ace's Hardware so objavili nadvse zanimiv test, in sicer primerjavo med VIA KT266 ter KT133A čipovji in s tem posredno tudi DDR in SDR pomnilnikom v praktičnih aplikacijah. Plošče so zmučili s celo paleto benchmarkov, od iger do zahtevnih 3D aplikacij in povsod je kot najhitrejša izšla MSIjeva K7T266 Pro, predstavncia KT266 čipovja. Očitno je torej, da je KT266 DDR platforma trenutno najhitrejša SocketA opcija, vprašanje je le v dobavljivosti in ceni. Prve DDR plošče so se že začele pojavljati v Sloveniji, za pomnilnik pa bo potrebno počakati še teden ali dva. Potem pa še samo počakamo, da se cene malo spustijo... Thnx, Timon!

0 komentarjev

Voodoo5 ne deluje z i850 ploščami

Ace's Hardware - Kdo ve, mogoče bi kartica celo delovala, toda žal stvarce ni mogoče vtakniti v ploščo. Vse nove i850 plošče imajo namreč AGP Pro slot, Voodoo5 pa ima nekompatibilen priključek. Ne dvomim, da bo 3DFX zadevo na prihodnjih karticah popravil, toda škoda je že storjena... Kdo ve, mogoče bodo celo ponudili zamenjavo ( kar bi bilo edino fer ). Več lahko preberete na Ace's Hardware.

9 komentarjev