»

Amazon zaradi napake objavil osebne podatke uporabnikov

vir: Beta News
Beta News - Amazon je obvestil za zdaj še neznano število uporabnikov, da sta bila zaradi tehnične napake njihovo ime in poštni naslov nekaj časa javno objavljena na njihovi spletni strani. V podjetju za zdaj ne želijo odgovarjati na vprašanja, koliko uporabnikov je bilo prizadetih in od kje prihajajo. Njihovo špartansko obvestilo (na sliki) je tako edini način, da izveste ali ste morda med žrtvami tudi vi. Prizadeti uporabniki se sicer na družabnih omrežjih oglašajo iz Evrope in ZDA, iz vsega skupaj pa je moč razbrati, da gre za zasebne in ne poslovne uporabnike.

Amazon sicer zagotavlja, da je napaka odpravljena in da ni prišlo do vdora na njihovo spletno stran ali katerikoli del sistema ter da ni nobene potrebe po zamenjavi uporabniškega gesla. Čeprav bi resnici na ljubo nepridipravi dogodek lahko izkoristili...

12 komentarjev

Ticketmaster žrtev vdora

bleepingcomputer.com - Ameriško podjetje za posredovanje vstopnic za prireditve Ticketmaster je sporočilo, da so vdrli v bazo njihovih strank in odnesli podatke o približno 5 % njihovih strank. Podatki zajemajo tako osebne podatke za prijavo, kot tudi podatke o opravljenih plačilih med lanskim septembrom in letošnjim junijem.

Ticketmaster ima sicer skupaj s svojim matičnim podjetjem LiveNation približno 86 milijonov uporabnikov po vsem svetu. Podjetje je prizadete uporabnike že obvestilo po elektronski pošti, brezplačno pa so jim ponudili tudi leto dni brezplačnega nadzora njihove identitete.

Napadalci so izkoristili widget s pogovornim oknom, ki ga je Ticketmaster uporabljal na lokaliziranih straneh v nekaterih državah, tega pa je zagotavljal zunanji ponudnik Inbenta Technologies. Prav skozi pogovorno okno so nepridipravi uporabnikom namestili zlobno...

4 komentarji

Steam bo konkuriral Twitchu

Ars Technica - V zadnjih letih se je izakzalo, da mnogi navdušenci nad računalniškimi igrami te ne le igrajo, temveč pri delu opazujejo profesionalce, najboljše igralce na svetu. Najpopularnejši servis za spremljanje igranja drugih igralcev je nedvomno Twitch.tv, ki ne predvaja le velikih mednarodnih tekmovanj, temveč se je izkazal za popularnega tudi v bolj prostem času marsikaterega izmed svetovno znanih igralcev, ki lahko svetu predvajajo svoje trening seanse.

Možnost spremljanja drugih igralcev je postala tako popularna, da je podprta tudi na velikem deležu modernih konzol, večinoma prav prek Twitch.tv. A zdaj bodo dobili močnega konkurenta, saj je Valve napovedal Steam Broadcast, identično funkcionalnost, ki bo na voljo prek trgovine Steam. Zaenkrat je storitev sicer na voljo le v beta izdaji...

20 komentarjev

GNOME 2.16

GNOME - Predvčerajšnjim je izšla nova različica prostega in odprtokodnega namiznega okolja za Linux in ostale na UNIX-u bazirane sisteme -- GNOME 2.16. Med vsemi izboljšavami velja še posebno omeniti uporabo knjižnice GTK+ 2.10, ki omogoča novo pogovorno okno za tiskanje in novo pogovorno okno za odpiranje datotek. Nova je tudi podpora za 3D efekte (ki pa je privzeto izključena), urejevalnik menijev Alacarte, program za ustvarjanje zapiskov Tomboy, boljše upravljanje za prenosne računalnike, uporaba grafične knjižnice Cairo v programu Evolution in še nekatere ostale posodobitve. Z različico 2.16 je svoj prostor med podprtimi jeziki našla tudi slovenščina, dodatne informacije o novi različici so na voljo na strani GNOME 2.16 Release Notes.

9 komentarjev

Varnostne luknje tudi v ICQ

Core Security Tech - Mnogi obiskovalci Slo-Techa gotovo poznate program ICQ, ki je namenjen vsestranski komunikaciji med njegovimi uporabniki. Podjetje Core Security Tech. je v omenjenem orodju našlo celo vrsto varnostnih lukenj, ki napadalcu omogočajo izvedbo zlobnih dejanj: od izvedbe DDoS napada do nepooblaščene namestitve programske opreme.

Zabavni postanejo tudi oglasi, ki jih v ICQju opazite v spodnjem delu pogovornega okna: z njimi lahko nepridiprav prevzame kontrolo našega procesorja in nam tako poskuša onesposobiti računalnik. O popravkih zaenkrat še ni slišati. Okužene so različice ICQ Pro 2003a in starejše.

2 komentarja

Novi Winzip

Winzip - Sicer je novica stara že nekaj dni, a vseeno. Izžla je nova različica programa za arhiviranje in dearhiviranje domala vseh znanih formatov. Winzip 8.1 lahko vunpotegnete iz tega naslova. Program ima nekaj funkcionalnih novosti (deljenje arhivov, razširjanje v pogosto odprte mape,...) kot tudi vizualnih novosti (razširljiva pogovorna okna, popolna skladnost z Windows XP, Tray ikona). Ja, čas je za nadgradnjo .

0 komentarjev