»

V Ljubljani bo potekal WOOP ARENA spletni igričarski gaming turnirji

vir: HOP.si
HOP.si - Spletna stran HOPsi in WOOP ARENA v prihodnjih dneh organizirata vrsto spletnih turnirjev (igra se od doma), ki bodo popestrili te karantenske dneve. Igrali bomo: Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, Fortnite, Rainbow Six Siege in Valorant. Turnirji bodo potekali od 10. aprila do 24. maja ko bo v primeru ugodne zdravstvene situacije potekal še dogodek v WOOP ARENI.



Časovnica dogodkov:
15.3.2021 – prijave odprte (spodaj več info)
10.4.2021 – Logitech League of Legends 5v5 turnir
11.4.2021 – WOOP! ARENA CS:GO 5v5 turnir
17.4.2021 – WOOP! ARENA Valorant 5v5 turnir
18.4.2021 – WOOP! ARENA Rainbow Six Siege 5v5 turnir + prenos v živo finala Logitech League of Legends (13:00) in WOOP! ARENA CS:GO (17:00)
24.4.2021 – prenos v živo WOOP! Arena Rainbow Six Siege (13:00) in WOOP! ARENA Valorant turnirjev (17:00)
25.4.2021 – WOOP! ARENA offline dogodek za najboljše igralce

0 komentarjev

V Sloveniji se bodo odvijali spletni igričarski turnirji LockDown

LockDown turnirji

vir: HOP.si
HOP.si - Spletna stran HOPsi in gaming bar StageOne v prihodnjih dneh organizirata vrsto spletnih turnirjev (igra se od doma), ki bodo popestrili te karantenske dneve. Igrali bomo: GTA 5, Call of Duty Warzone, Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, Fortnite, Rainbow Six Siege in Asseto Corsa Competizione. Turnirji bodo potekali od 25. marca do 6. aprila.

Poskrbljeno bo tudi za številne materialne nagrade za najboljše igralce iz vsakega naslova. Sodelovanje je povsem brezplačno. Obiščite uradno spletno stran dogodka za prijavo.

24 komentarjev

Kmalu finale Dota 2 turnirja The International 9

Slo-Tech - Čez dobre pol ure (nekaj po 10h) se bo v Mercedes Benz areni v Šanghaju začel finale glavnega letošnjega turnirja v računalniški igri Dota 2, The International 9. Za glavno nagrado nekaj več kot 15 milijonov dolarjev se bosta pomerila dve evropski ekipi, OG ter Team Liquid. Domači junak, PSG.LDG, je namreč danes zjutraj pokleknil proti Liquidu v jutranjem finalu poražencev.

The International predstavlja zaključek vsakoletne serije manjših in večjih turnirjev v tej priljubljeni ekipni igri, ki se je pred malo manj kot 15 leti začela kot mod za Warcraft III. Pred desetimi leti jo je potem kot svojo posvojil Valve (oz. Volvo, kot mu rada pravi skupnost), jo posodobil in ji dodal možnost kupovanja skinov, s čimer so potem zaslužili nemalo denarja. V zameno skrbijo...

11 komentarjev

Gamingsi dogodek Gaming brez izgovorov

Gamingsi - Gaming brez izgovorov

Slo-Tech - GAMINGsi V soboto, 14.4.2018 se bo na lokaciji Citypark Ljubljana odvil eden večjih igričarskih dogodkov, ki ga organizira spletna stran Gamingsi.
Pripravili so dva večja turnirja in sicer tekmovanje v igrah Counter-Strike: Global Offensive ter FIFA 18, spodaj pa lahko najdete več informacij o sodelovanju ter samih nagradah.

Counter-Strike: Global Offensive
"Online" kvalifikacije za to tekmovanje so se že zaključile, v finale pa so se uvrstile 4 najboljše ekipe. Te so sledeče:
- IShock
- mamba legendica
- hackbait
- 21Arches (Hrvaška ekipa)
V finalu se bodo pomerili na pred-sestavljenih računalniških konfiguracijah za nagradni sklad, ki sega preko 3000€.

FIFA 18
Potekalo bo tudi tekmovanje v priljubljeni športni igri FIFA 18. Igralo se bo na konzolah PlayStation...

26 komentarjev

Na Steamu že 1500 iger za Linux

Phoronix - Čeprav je Linuxov tržni delež za velikostni razred manjši od Microsoftovega in Applovega, je tudi za Linux dosegljivih čedalje več iger. Na Steamu je število naslovov za Linux preseglo 1500. Za primerjavo: za Windows je na voljo 6500 naslovov, za Mac OS X pa 2300.

Igre za Linux so silovit pospešek dobile predlani, ko je Valve najprej izdal prvo stabilno verzijo Steama za Linux, decembra istega leta pa še operacijski sistem SteamOS, ki temelji prav na Linuxu. Od tedaj število naslovov za Linux vztrajno raste. V 12 mesecih je Steam presegel število 1000, letos pa mesečno za Linux prispe okrog 100 na Steam, in tako smo že pri številu 1500. Na Linuxu najdemo tudi naslove, kot so Counter-Strike: Global Offensive in Middle-earth: Shadow of Mordor.

Srž vseh problemov sicer ostaja nizek tržni delež, saj se za dva odstotka sistemov iger često ne izplača...

39 komentarjev

Doping testi tudi za igralce računalniških iger

Kory Friesen (levo) je prostodušno priznal, da je njegova ekipa jemala Adderall

The New York Times - Računalniške igre so resen posel, kjer se veliki denarji ne vrtijo le pri prodaji domačim igralcem, temveč tudi pri organizaciji in sodelovanju na turnirjih. Letos naj bi se na njih obrnilo skoraj četrt milijarde dolarjev, ocenjujejo analitiki pri Newzoo. Razdelili bodo za 71 milijonov dolarjev nagrad, to pa je že dovolj, da udeleženci začno posegati po nelegalnih pripravkih. Tudi e-šport čedalje bolj pesti doping.

Največji organizator turnirjev Electronic Sports League je najavil, da bodo uvedli protidopinško testiranje igralcev. K problemu dopinga bodo pristopili resno, saj bodo sodelovali s Svetovno protidopinško agencijo (WADA), ki za boj proti dopingu skrbi tudi na olimpijskih igrah in drugih velikih športnih dogodkih. Že na turnirju ESL One Cologne prihodnji mesec...

95 komentarjev

Slovenska ekipa odlična druga na iGEM 2012

Slo-Tech - Slovenska ekipa je na mednarodnem tekmovanju v sintezni biologiji iGEM (International Genetically Engineered Machine), kamor se je uvrstila po odličnem nastopu na evropskih kvalifikacijah, ponovno blestela. Med 62 ekipami, ki so se uvrstile na finale na ugledni ameriški univerzi MIT, so Slovenci osvojili prvo mesto na področju zdravje in medicina, prvo mesto za najboljšo wiki-predstavitev projekta, prvo mesto za najboljši model in drugo mesto v skupni razvrstitvi. Prvo mesto je osvojila ekipa iz nizozemskega Groningena, v veliki finale pa sta se uvrstili še ekipi LMU-München in Paris Bettencourt. Prvikrat se je zgodilo, da so bile v finalu samo evropske ekipe in nobene anglosaške ekipe.

Letošnji projekt slovenske ekipe se...

32 komentarjev

Služba - igranje računalniških igric

BBC - BBCjeva novinarka se je pogovorila s "cyber atleti", da bi ugotovila, koliko lahko zaslužijo z igranjem iger. Po svetu so nastale lige v igranju računalniških iger na katerih lahko zaslužiš tudi do 40.000 dolarjev na noč (9.150.000 SIT). Za dobro pripravljenost ni potrebna samo vaja, temveč tudi prepoznavanje nasprotnikovih slabosti in taktike. Letos bo v Koreji tekmovanje imenovano "World cyber games" (svetovne računalniške igre), na katerem se bodo tekmovalci iz 49 držav pomerili v igrah Counter Strike, Age Of Empires in Fifi 2001 -- igre so verjetno starejše zato, da so originali cenejši. V Koreji so ustvarili 3 milijone vredno "olimpijsko vas" za potrebe tekmovanja. Takih tekmovanj je zmeraj več, nagrade pa so vedno višje in višje, saj se dvigajo od 150 000$ do 300 000$, na Microsoftovem turnirju v računalnišlem golfu pa je nagrada znašala celo milijon dolarjev.

V Sloveniji pa tako visokih nagrad na žalost še ni, čeprav bi si jih verjetno vsi želeli. Jaz bi bil profesionalni...

6 komentarjev