»

Podrobnosti o NV36

Warp2Search -

Tako, nekatere spletne strani so se uspele dokopati do detajlnih specifikacij NVidiine naslednje kartice iz NV3x družine, ki zaenkrat nosi še kodno ime NV36. Po sedanjih predvidevanjih naj bi se kartica prodajala pod imenom FX 6500 Pro; imela bo dva 650 MHz RAMDAC čipa. Dobavljive bodo inačice z 256 ali 512 MB pomnilnika, omeniti pa velja samo še popolno DirectX 9.0a kompatibilnost. Ostale tehnične podatke si lahko preberete na tem naslovu.

Še besedica o našem stilistu, xbitexu. Slišati je namreč, da naš uveljavljeni član Slo-Techa s svojo deklino pričakuje naraščaj še letos. Podrobnosti še niso znane. [0:)]

5 komentarjev

AthlonXP "Barton"

X-Bit Labs - Ja, očitno se bližajo časi, ko bodo Bartoni postali resničnost. Danes so se na internetu pojavile prve domnevne fotografije tega novega procesorja. Če si malce osvežimo spomin, Barton so od svojih predhodnikov, Thoroughbred procesorjev razlikuje po dodatnih 256 kB drugonivojskega predpomnilnika (skupaj tako 512 kB). Procesor je označen kot AXDA1833DKT4D (AIUAA stepping), kar pomeni, da je zmožen delovanja na 166 MHz vodilu. Model je tiktakal pri 1833 MHz, vendar AMD napoveduje, da je njegova hitrost primerljiva s kar za tisoč megahercev hitrejšim Penitumom 4. Mljask!

3 komentarji

Intel odprl novo tovarno

X-Bit Labs - Intel je danes potrdil odprtje svoje nove tovarne v Novi Mehiki, v kraju imenovanem Rio Rancho. Dve milijardno investicijo so poimenovali Fab 11X, ukvarjala pa se bo izključno z izdelovanjem 0.13 mikronskih procesorjev, razprostirala pa se bo na območju velikem 93.000 kvadratnih metrov (milijon kvadratnih čevljev). V kolikor vas zanimajo še ostale tehnične karakteristike ter podrobnosti, klik za originalen članek.

0 komentarjev

Resničnih 217 MHz

X-Bit Labs - Corsair je predstavil svoja nova DDR pomnilniška modula, oznake PC3500, kar pomeni, da je njuna deklarirana hitrost 217 MHz oz. 434 MHz, če upoštevamo DDR tehnologijo!

Modula imata kapaciteto 256 megabajtov (oznaka CMX256A-3500C2) ter 512 megabajtov (oznaka CMX512-3500C2) in sta zmožna delovanja na CAS2 nastavitvi. Če pa k vsemu temu prištejemo še dejstvo, da lahko celotno zadevo malce navijemo, dobimo ultrapošast za prave hardcore overclockerje. Še cena, prav tako pošastna: 206 dolarjev za polgigabajtno izvedenko. Klik ter uradni klik!

3 komentarji

Zemljevid piratstva

MSNBC - No ja... stvar je zanimiva in jasno pokaže, kakšne so stopnje piratstva po svetu. Najlepše izgleda Rusija, ki je cela rdeča, saj je tam več kot 80% programske opreme piratske. Zanimivo je (ali pa tudi ne ), da je v razvitih državah veliko manj piratske opreme, kot v nerazvitih. Slovenija sodi v Vzhodno evropo in v srednji piratski razred s 70% piratske programske opreme. Če vas zanimajo še ostali podatki, jih najdete tukaj.

16 komentarjev

PC 166 CAS2 pomnilnik

Club Overclocker - Club Overclocker je dobil v roke (po Primoževo) čokoladko 256MB PC166 CAS2 pomnilnika. Po specifikacijah naj bi zmogel celih 183 MHz pri CAS3. Zanimivo pa je, da je testiranje pri 166MHz in CAS latencyu 2 uspelo, pri 167 in CAS2 pa že ne več. Prav tako tudi ni uspel test pri 167 MHz in CAS latencyu 3. Razlogov za to je lahko več, po mojem mnenju pa je za to kriva mama plata, saj običajno pomnilnik pri CAS3 deluje pri najmanj 10 MHz višji frekvenci kot pri CAS2. Kljub temu, da test pri največjih hitrostih ni uspel, se vseeno ne bi pritoževal nad prenosom, ki pri tej frekvenci znaša celih 700 MB/s, kar je za "navaden" SD-RAM zelo veliko. Celoten članek si lahko ogledate tukaj. 10x A.L.T..

0 komentarjev