»

Cluster iz XBOXov

2CPU - Clusterji so način, kako relativno poceni dobiti superračunalnik iz kupa računalnikov in programsko opremo, ki omogoča, da sodelujejo med sabo, ko meljejo pomembne informacije. Sedaj se je pa našel nekdo, ki je očitno imel preveč časa in se je odločil, da bo v táko sodelovanje prepričal Microsoftov XBOX. Tako je skupaj sparil tri XBOXe, na njih pa poganja Mandrake 9. Kako je to storil in kaj potrebujete, če se boste odločili za pot v te vode, pa si lahko preberete v tem članku.

Je Microsoft res imel to v mislih?

10 komentarjev

Zmeda - Microsoft .Net

Slowwwenia - Glava Microsofta Bill Gates je svojo arhitekturno inovacijo .Net, ki naj bi segala na vrh tehnološkega trikotnika oznanil, da naj bi njena izgradnja zahtevala večje napore kot pošiljanje prvega človeka na Luno ali oblikovanje letala Boeing 747.
Potencialne potrošnike je ta storitev zanimala še toliko bolj. Pojavil pa se je problem pri promociji oziroma uradnih predstavitvah .Net tehnologije, ko je Microsoft predstavil drugačen (a podoben) načrt te storitve z imenom .Net My Services.
Po mnenju strokovnjakov je MS hotel ponuditi preveč stvari za preveč ljudi - s samo eno blagovno znamko. Menijo tudi, da bi večji uspeh dosegli, če bi .Net storitve poslali na trg ločeno od operacijskega sistema Windows in paketa Office.

Za originalen članek kliknite sem.

1 komentar

Testiranje vodnih hladilnikov

Overclockers.com - Overclockers.com so napisali izjemno poglobljen članek, o testiranju radiatorjev za vodo. Članek se začne z razlago uporabljene teorije pri testiranju, nadaljuje pa se z testiranjem desetih konkretnih radiatorjev, ki pa jih boste pri nas žal bolj težko dobili. Pa te novice niti ne pišem z namenom, da bi brali teste teh hladilnikov, temveč, da boste iz tega članka dobili kakšno dobro idejo za svoje vodno hlajenje.

1 komentar

.Net na tapeti

ZDNet - Naj se zavzeti anti-Microsoftovci še toliko trudijo (ali, kot pravi eden naših rednih bralcev: Karkoli Microsoft stori, se bo našel nekdo in ga kritizial. (ne-dobesedni navedek)), v .Net strategiji nekaj 'je'. Da je temu res, v prid kaže tudi projekt podjetja 'Dollar Rent A Car Systems', ki je ustvarilo program, s katerim si je preko strani Southwest Airlinesa sposoditi avto. Poglobljen članek (na širše o .Net-u) najdete tu!

1 komentar

Arhitektura P4, 2. del

Ace's Hardware - Ace's Hardware je objavil še drugi del njihovega zelo tehnično poglobljenega članka o Pentiumih4. Spet moram poudariti, da bo članek zanimal predvsem tiste, ki jih dejansko zanima kako in zakaj računalniki delujejo ter v čem so prednosti in pomanjkljivosti arhitekture Pentiuma4. Članek je namreč na nekaterih mestih kar precej tehničen in težaven za razumevanje, tako da lahko večina "navadnih" računalničarjev zadevo kar preskoči. Drugi pa kar kliknite sem.

0 komentarjev