»

Megastičen hladilnik

Jaz - Nad Swiftechovim SocketA hladilnikom smo se na Slo-Techu že navduševali. Vsekakor gre za NAJBOLJŠI zračni hladilnik trenutno na tržišču in Swiftechu gre vsa hvala za design in izpeljavo te enote. Upajmo, da bodo tudi drugi izdelovalci hladilnikov sledili primeru in začeli izdelovati Socket hladilnike, ki bi efektivno izkoriščali 80mm ventilatorje. Kakorkoli, beštijo so testirali na Overclockers.com in njihov test samo potrjuje domneve, da gre za trenutno najboljši Socket A hladilnik na tržišču. Priporočam ogled! Thnx, Hedi.

1 komentar

Test OEM Pentium4 sistema

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so vzeli pod drobnogled nekaj, kar na raznih hardverskih straneh ne vidimo prav pogosto: enega izmed OEM sistemov, ki nas ponavadi napadajo iz reklam v raznih revijah. Zanimanje Dr. Toma je spodbudil predvsem en model, Dellov Dimension 8100, ki se trenutno na veliko oglašuje v nemških revijah. Dellovci trdijo, da gre za vrhunski igričarski sistem za ceno okoli $1500. Nemogoče? Hm rečem naj le, da Pentium4 v kombinaciji z Rivo TNT2 M64 ne deluje prav dobro . No, Tom si je potem ogledal še kar nekaj OEM sistemov in njegovo sodbo lahko preberete tukaj.

8 komentarjev

OCZ Monster II Socket hladilnik

Little White Dog - Hm, še eno podjetje, za katerega nisem še nikoli slišal, a sodeč po tem testu bomo o njih še slišali. In sedaj o samem produktu, ki so ga testirali na Little White Dog.com. Gre za, kot je moč sklepati že iz imena, za Socket hladilnik za procesorje, primerjali pa so ga z GlobalWin - ovim FOP-32-i in reči moram, da se je stvarca odrezala precej dobro. Ah, kaj bi govoril - poglejte si test, številke so dovolj zgovorne.

0 komentarjev

Socket hladilniki na HardOCP

HardOCP - [H]ardOCPjev Kyle je naredil test danes najaktualnejših Socket hladilnikov. V test sta zajeti dve Alphi, dva Globalwina, tisto popolnoma bakreno čudo, dosti inačic Orba ter še nekaj preostalih hladilnikov. Testiral je na AMDjevi 1.2 GHz beštiji (tokrat je celo NI skuril), ki se je znojila na Soyo K7VTA Pro plošči. Če vam je všeč Kylov stil pisanja in če o nakupu hladilnika takega formata razmišljajte, si stran kar oglejte.

2 komentarja

SocketA @ Tom's Hardware, drugič

Jaz - Dr. Tom si je že drugič ogledal in med seboj primerjal SocketA KT133A plošče. Tokrat so ga zanimale predvsem novejše plošče, ki s pomočjo VIAinega 686B SOuthBridga podpirajo ATA100. Toma je zanimalo, kako se to pozna na hitrosti samega sistema ter ali so plošče pridobile še kaj drugega. Tako kot vedno gre za dolgo, a zelo informaticno branje, tako da kar kliknite! Thnx, Marko!

0 komentarjev

Test Silverado50 hladilnika

TweakUp.dk - Še en teste precej eksotične hladilne naprave nam tokrat prihaja z danskega konca Evrope. Na strani TweakUp.dk so si namreč ogledali Silverado50 SocketA/370 hladilnik. Yup, gre za tisto čudno zadevo, ki ima kot kontaktno površino z jedrom procesorja vgrajeno srebrno ploščico. Mene osebno je zelo zanimalo, kako se zadeva obnese in ali je vredna vloženega denarja in fantje pri TweakUp.dk res mislijo tako. Na žalost v njihovih testih hladilnik niso primerjalis kakšno Alpho ali GlobalWinom, tako da je točno primerjavo nemogoče izvesti, toda temperature so vseeno precej nizke. Avtor testa je hladilnik celo primerjal z vodnim hlajenjem brez uporabe peltierja! No, oglejte si test in si ustvarite lastno mnenje!

1 komentar

XBox joypad

Planet GeForce - Škoda, da sem slikico zadeve našel potem, ko sem objavil druge M$jeve novičke. No ja... Kakorkoli, na Planet GeForce so uspeli dobiti tudi precej jasno sliko XBoxovega joypada. Zadevica izgleda precej impresivno, poglejte samo vse krmilne ročke in barvaste (opa!) gumbke. Me prav zanima, če je tista zelena krogla na sredini celo uporabna ali je tam zaradi izvabljanja zavistnih vzdihov kolegov . Luštkana zadevica...

10 komentarjev

Velika primerjava Socket hladilnikov, Tom's Hardware style

Tom's Hardware - Dr. Tom se je lotil še ene zanimive teme, in sicer trenutno dobavljivih Socket hladilnikov. V ogromen test so vključili kar 17 hladilnikov, kar je več celo od Anandovega mega testa. Med hladilniki so seveda razni Orbi, Alphe in GlobalWini, pa tudi kaj bolj eksotičnega bi se našlo. No, test si lahko ogledate tukaj, čeprav je nekaj Tomovih zaključkov kar malce... čudnih... Po njegovem mnenju so namreč najbolj priznani SocketA hladilniki, Chrome Orbi, podpovprečni. No ja [:\\]. Kakorkoli, test si vsekakor oglejte, le nekatere rezultate vzemite malce z zadržkom.

3 komentarji

Mega Alpha

Maximum 3D - Heh, če ste dosedaj mislili, da so Golden Orbi vrhunec masivnosti zračnih hladilnikov, potem zagotovo še niste videli kakšne Alphe ali GlobalWina. Predvsem Alphe so znane po svoji ogromni masi in tudi hladilni moči, model P612TM60 pa sodi v sam vrh ponudbe tega podjetja. V bistvu gre za SECC/SEPP hladilnik, tako da veliki večini uporabnikov že zaradi tega ne bo zanimiv, toda naš server ( v katerem se svaljka Athlon 550 ) se ga zagotovo ne bi branil. Če sta vas spodnji sliki impresionirali, potem si vsekakor oglejte tudi test!

1 komentar

Mega test SocketA hladilnikov na AnandTechu

AnandTech - Da so prvi na vseh področjih, so na AnandTechu dokazali z najnovejšim SocketA primerjalnim testom. Med seboj so primerjali kar 11 hladilnikov, oziroma veliko večino trenutno dostopnih SocketA hladilnikov, tako da gre za res temeljit test. Kot najboljši se je zkazal bakreni HedgeHog hladilnik ( v Sloveniji ga ne bo nikoli ) v povezavi z Deltinim 38cfm ventilatorjem, toda tudi GlobalWin FOP38, Alpha PAL6035 in SuperOrb so se lepo izkazali. Ogled priporočljiv.

0 komentarjev