»

Nov milijonski vdor v južnokorejsko kriptomenjalnico

Slo-Tech - V najnovejšem vdoru na bitcoinske menjalnice in borze so neznani napadalci odnesli za 28 milijonov evrov, so sporočili iz šeste največje menjalnice na svetu. Južnokorejski Bithumb je bil žrtev vdora, ki je potekal v noči s torka na sredo po lokalnem času. Po zagotovilih upravljavcev strani bodo vsem strankam iz lastnih rezerv povrnili škodo, ki je nastala, tako da ne bo nihče izgubil svojih prihrankov oziroma premoženja. Vseeno pa so stranke pozvali, naj do ureditve razmer na vplačujejo bitcoinov na račune pri menjalnici. Prav tako so do nadaljnjega zaustavili vsa izplačila denarja ali dvige kriptovalut.

To je drugi večji vdor v južnokorejske menjalnice. Pred desetimi dnevi so napadalci...

13 komentarjev

NiceHash naj bi v petek izplačal prvo tranšo vračil

Slo-Tech - Iz slovenske spletne strani NiceHash, ki je bila decembra tarča hekerskega napada, v katerem je izginilo 4736 bitcoinov, so sporočili, da bodo v petek strankam začeli vračati ukradeno. Po tedanjem tečaju je zmanjkalo 56 milijonov evrov, danes pa so ti bitcoini vredni 38 milijonov evrov. Ko je NiceHash dva tedna kasneje ponovno začel obratovati, so obljubili, da bodo konec januarja razgrnili podrobne informacije o vračilu. Sedaj pojasnjujejo, da bo šlo za obročno vračanje.

V petek lahko vsi stari uporabniki NiceHasha pričakujejo povračilo 10 odstotkov ukradenih bitcoinov. NiceHash poudarja, da bodo izplačevali bitcoine in ne protivrednosti v evrih ali drugih kriptovalutah na dan vdora....

30 komentarjev

NiceHash ponovno začel obratovati

Slo-Tech - Dobra dva tedna po vdoru, v katerem so napadalci ukradli več kot 4700 bitcoinov, je slovenska stran za rudarjenje NiceHash spet pričela obratovati. Toda težav s tem še ni konec, saj so vsi uporabniki ugotovili, da so njihovi pretekli neizplačani zaslužki izginili. Preiskava vdora in iskanje izgubljenega denarja medtem še vedno potekata.

Iz NiceHasha uporabnikom sporočajo, da bodo podrobnosti o načinu, kako bodo uporabniki dobili povrnjen izgubljen denar, objavili januarja. Škode je bilo za okrog 55 milijonov evrov, kar ni malo. NiceHash zatrjuje, da so našli investitorje, ki bodo ta primanjkljaj pokrili in starim uporabnikom prihodnje leto povrnili izgubljeno. Prav tako zagotavljajo, da...

49 komentarjev

Slovenski NiceHash izgubil za 56 milijonov evrov bitcoinov

Slo-Tech - Po celodnevni negotovosti so predstavniki spletne strani NiceHash potrdili, da so bili udeleženi v varnostnem incidentu, v katerem so izgubili vsebino lastne denarnice za bitcoin. Spletna stran NiceHash danes že cel dan ni dostopna, a so sprva zapisali, da gre za vzdrževalna dela. V javnosti se je hitro začel širiti strah, saj so opazili transakciji v višini 4736 bitcoinov iz denarnice NiceHasha na neznan račun. Dobrih dvanajst ur pozneje so predstavniki NiceHasha na družbenih omrežjih potrdili, da se je zgodil varnostni incident. Obseg ukradenega še preverjajo, po neuradnih podatkih in analizi transakcij pa gre za omenjenih 4736 bitcoinov, ki so danes vredni okrog 56 milijonov evrov.

...

388 komentarjev

Ashley Madison lagal in zavajal

The New York Times - Skoraj leto dni po vdoru v spletno stran Ashley Madison, v katerem so napadalci ukradli in na internetu priobčili podatke o identiteti uporabnikov stran za načrtovanje skokov čez plot, se je s konkretnimi komentarji in zavezami oglasilo novo vodstvo. Stran je namreč aprila letos dobila novega predsednika in izvršnega direktorja, ki sta začela pospravljati po hiši in reševati, kar se bi sploh še rešiti dalo.

Ob tem upravljavci priznavajo tudi, kar so nekateri strokovnjaki povedali že prej. Drži, da so bili na strani pretežno moški uporabniki, ki so jih v sklenitev plačljivih naročnin ukanili avtomatizirani robotski kontakti, za katere so uporabniki mislili, da so ženske uporabnice....

27 komentarjev

Na prodaj gesla uporabnikov VKontakte

Slo-Tech - Na spletu se je znašel paket ukradenih osebnih podatkov, ki jih je neznani heker pridobil z vdorom v rusko družabno omrežje VKontakte. Več kot 100 milijonov uporabniških podatkov ponuja heker, ki je odgovoren tudi za vdore v MySpace, Tumblr, LinkedIn in Fling. Za ruski komplet podatkov zahteva en bitcoin, kar je okrog 500 evrov, vseh ukradenih podatkov pa naj bi bilo 170 milijonov.

Vdor v VKontakte (ki se danes uradno imenujejo VK.com) je pomemben zaradi več faktorjev. To je največje rusko družabno omrežje, ki je zelo popularno tudi v Vzhodni Evropi in Centralni Aziji, in ima v Rusiji več uporabnikov kot Facebook, saj je po Alexi to tam najbolj obiskana stran. Skupaj z ostalimi...

5 komentarjev

Hekerji vdrli v Ebay, priporočljiva zamenjava gesel

Slo-Tech - Zaradi vdora za zdaj še neznane vrste in obsega je spletni velikan Ebay pozval vse svoje uporabnike, naj čim prej zamenjajo svoja gesla. Napadalci neposredne škode uporabnikom naj ne bi povzročili, a je za vsak primer priporočljiva zamenjava gesel.

Ebay sporoča, da so neznani napadalci uspeli pridobiti dostop do šifrirane podatkovne baze gesel. Najprej so dobili dostop do prijavnih podatkov nekaj Ebayjevih zaposlenih - podrobnosti še niso znane - ki so jih potem izkoristili za nadaljnji dostop do sistema. Ebay zatrjuje, da so finančni podatki, zlasti številne kreditnih kartic, shranjene na drugi lokaciji in niso bile predmet vdora. Prav tako za zdaj še niso zaznali nobenih zlonamernih transakcij, ki bi jih bilo moč povezati s tem vdorom.

Podrobnosti o vdoru še pričakujemo, je pa znano,...

68 komentarjev

Mt.Gox gre v stečaj

Mt. Gox - Nekdaj največja svetovna borza z bitcoini Mt.Gox, ki je konec februarja prenehala poslovati in je vložila zahtevek za prisilno poravnavo, bo šla v stečaj. Izkazalo se je, da ne bo mogoče povrniti izgubljenih sredstev in da ni mogoče dobiti soglasja večine upnikov za delno poplačilo, zato je stečaj edina možnost. Prav tako nadzor nad ostanki podjetja ni več v rokah Marka Karpelesa, ampak ga je prevzel stečajni upravitelj Nobuaki Kobayashi, so pojasnili v sporočilu za javnost.

Zgodba prve in največje borze z bitcoini se tako končuje, saj je 650.000 manjkajočih bitcoinov, ki so danes vredni okrog 330 milijonov dolarjev, preveliko breme. Razlogov za prekinitev prisilne poravnave in začetek stečajnega postopka je več, glavni...

8 komentarjev