»

Set za odklepanje AthlonaXP

Elite HW - Stare AMDjeve procesorje smo, in jih verjetno še, odklepali kar s svinčnikom. Seveda so se pojavili kasneje tudi "profesionalni" seti in kiti za odklepanje množilnikov, ki so naredili sicer isto kot svinčnik, toda na bolj prefinjen način.

AthlonomXP pa so razvijalci med L2 mostičke vrezali luknje, da odklep ne bi bil več tako enostaven. Seveda za nedobudne overklokerje to ni bil problem, saj so hitro našli nove načine kako odkleniti procesor. No, na elite HW so si ogledali set za odklep "novih" Athlonov. V kompletu dobite povečevalno steklo (ki je malce boljše kot v predhodnem kompletu), nekaj stekleničk z zanimivo vsebino, pinceto, ter navodila. Oglejte si test in si morda zadevo omislite, če imate težave pri drugih, "neprofesionalnih" postopkih.

2 komentarja

Zanimive teme v forumu

Slo-Tech - Kot najbrž že veste, imamo na Slo-Techu tudi zelo velik forum, v katerem najdete odgovore na domala vsa računalniška vprašanja. Za spodbudo - povezave na nekaj zanimivih tem: Če se počutite to dolgočasno soboto dovolj kompetentne za udejstvovanje v debatah, izvolite [:D].

8 komentarjev

Trik za hlajenje GPUja

Overclockers.com - Kot verjetno že veste, imajo današnji grafični procesorji konkavno površino, kar je za zagrizene navijalce, ki želijo čimbolje hladiti svojo zverino majhen problem, zato jih večina vrh GPUja pobrusi. Če nimate živcev ali dovolj finega smirkovega papirja, da bi pobrusili vrh čipa pravkar kupljene kartice, ki vas je stala celo premoženje, pa si le oglejte ta trik.

0 komentarjev

Odklepanje Athlona XP s svinčnikom?

OC Workbench - Na OC Workbench so objavili zanimivo (a še vedno zelo kratko) novico o obstoju Athlonov XP, ki naj bi jih v slogu starih Thunderbirdov odklenili z navadnim svinčnikom ali prevodno pasto. Kot že veste, imajo Athloni XP povsem po nepotrebnem med L1 mostički še vdolbinice, ki dodatno onemogočajo odklepanje množilnika procesorja. In vsak izkušen navijalec vam bo znal povedati, koliko problemov je imel z odklepanjem (kar vprašajte našega Sergia :) ). No, sodeč po prej omenjeni novici na svetu obstajajo tudi Athloni XP, ki vdolbinic nimajo. Prepričajte se na lastne oči:

0 komentarjev

Prototip AthXP 3000+!

M3DZone - Ko smo že mislili, da bo Intel počasi začel prehitevati AMD (pomislite: Pentiumi 4, sparjeni z DDR pomnilnikom, 0.13 mikronska tehnologija izdelave ter visoka overclockabilnost), nas je procesorski gigant spet presenetil, saj po večjih ameriških trgovinah že krožijo prvi testni primerki Athlona XP 3000+, ki tiktaka na 2666 MHz. Na tem naslovu lahko vidite še sliko BIOSa med zaganjanjem, ampak vedite - jaz sem do te novice zelo skeptičen ter mislim, da je samo nateg ter fotomontaža. Vi se pa odločite po lastni vesti [:D].

23 komentarjev

AMD XP Unlocking Kit

AMD Power - Pa smo prišli do komercializacije že utečene operacije - odklepanja Athlonov XP, namreč. Po res nešteto rešitvah (ena od njih tudi slovenska), se je na AMD Power pojavil test celega kita za odklep procesorja. V škatli dobimo: povečevalno steklo 3x/6x (pohvalno), iglo (pohvalno), selotejp (pretiravanje), maso za zapolnitev rež (kar je v bistvu silikonska termalna pasta), čistilec procesorja (kar je v bistvu aceton) ter povezovalec kontaktov (kar je v bistvu eletrično prevodna pasta). Ja, kam nas pripeljejo imena, ki sedejo v uho ... Sicer pa - baje se obnese.

0 komentarjev

Odklepanje Athlonov XP

Overclockers.com - Kot najbrž že veste, imajo novi Athloni XP drugačno ploščico, kot dobri stari Thunderbirdi. Med L1 mostički je več prostora, kar bi teoretično moralo olajšati delo odklepanja pomnoževalnega količnika. Je to tudi res? Zaradi nove vrste organskega pakiranja so mostički prekinjeni dosti bolj sofisticirano, tako da metoda s HB svinčnikom ne deluje. A vseeno se je našla rešitev. Na overclockers.com so že ugotovili, kakšen postopek je potreben za odklep AthXP procesorja. Kaj potrebujemo? Aceton, lepilo, prevodno pasto... Eh, pa saj ni tako zapleteno.

3 komentarji

Organsko pakiranje

X-Bit Labs - Vsem nam je znana že legendarna krhlost AMD procesorjev. No, ker se tega očitno zaveda tudi AMD je za svoj prihajajoči Palomino procesor uvedel novo "pakiranje". Ne govorim o škatli, v kateri bo procesor, ampak o ploščici na kateri je silicijeva rezina in L1, L2, L3,... mostički. Do sedaj je bila ploščica iz neke vrste keramike. Sedaj bo AMD začel uporabljati organsko snov. Palomino bo zato zgledal zelo podobno kot Intel procesorji.
Zaradi te spremembe, pa bo postal procesor tudi občutno tanjši. Trenutna debelina keramične ploščice je 1.4mm. Pri organskem pakiranju bo le-ta 1.08mm. Kar pomeni, da bodo imeli nekateri coolerji velike probleme s stikom med hladilno površino in procesorjem samim. Ponovem so tudi vsi elementi procesorja, razen L mostičkov, na dnu procesorja. Prej tam niso smeli biti, ker je bil to prostor, kjer je temperaturna sonda zajemala podatke. Palomini imajo že vgrajen termometer, zato potreba po sondi odpade. Upam, da se ne bodo pojavili problemi na starih...

7 komentarjev

CrazyPC's AMD Silver Epoxy Unlocking Kit

Insane Hardware - No, kot ste lahko prebrali spodaj sem dobil 7 dnevni preizkusni rok kot pisatelj (lahko bi napisal tudi pisun, samo bi mi potem določeni osebki težili ) novic.

No, AMD Silver Epoxy Unlocking Kit je izdelek, s katerim lahko na preprost način odklenimo svojega ljubega Durona/Thunderbirda. To je preprost komplet, ki vsebuje:
-navodila za uporabo
-elektroprevodno snov, s katero povežemo L1 mostičke
-krpico namočeno v alkohol (če se zmotimo)
-zaščitne rokavice
-majhno plastično ploščico (na njej pripravimo zmes za povezavo L1 mostičkov)
-buciko, s katero nanesemo zmes na L1 mostičke
-in paličico, s katero zmešamo 2 snovi, da dobimo elektroprevodno zmes

Uporaba kompleta je zelo preprosta. Zmešamo dve snovi skupaj in dobimo elektroprevodno zmes, katero nato nanesemo na L1 mostičke. Če se zmotimo, pa s priloženo krpico enostavno zbrišemo snov s procesorja.
Edina slaba lastnost tega kompleta je, da zmes potrebuje 24h da se posuši, ampak ko se, ostane na mostičkih do konca njihovih...

4 komentarji