»

Dogodki ta teden - 13. - 17. november

Slo-Tech - Jutri, v sredo 15. novembra bo v Kranju v organizaciji 3fs srečanje za Go programerje. Tema srečanja bojo kanali (channels), srečanje pa se začne ob 15h.

Prav tako jutri bo na Fakulteti za računalništvo in informatiko ob 18h nova epizoda Čez glavo #vblatu, kjer bo Dimitri De Jonghe predaval na temo decentraliziranih podatkovnih baz in vloge blockchaina pri zagotavljanju verodostojnosti in spoštovanja licenc podatkov. Predstavil bo BigchainDB, katerega soustanovitelj je, ter medplanetarno podatkovno bazo IPDB, ki temelji na protokolu za izmenjavo podatkov Ocean.

Srečanje Drupal Slovenija bo v četrtek, 16. novembra ob 18h v Delovi stolpnici v prostorih Agiledrop. Tam bo David Ličen govoril o razvoju Vue aplikacije znotraj Drupala, Philipp Melab iz Avstrije pa bo preko konferenčnega klica predstavil Drupal GraphQL in pokazal, kako uporablja React z Drupalom.

Na novembrskem Python srečanju, ki je v četrtek ob 19h v Poligonu, bosta Dominique Wille in Rok Zupan predavala o Pythonu v...

0 komentarjev

Prihaja Cryptoparty Slovenija 2017

Slo-Tech - Letni dogodek Cryptoparty Slovenija že tretje leto povezuje zainteresirano javnost na področju zasebnega in varnega spletnega komuniciranja. Organizator zavod Državljan D tudi letos pripravlja štiri predavanja s področja informacijske varnosti in zasebnosti ter razpravo o regulaciji informacijske tehnologije. Dogodek se bo odvil v sredo, 1.3.2017 z začetkom ob 18:00 odvijal v ljubljanskem Poligonu, vstopnine ni.

Srečanje je zanimivo za vse, ki jih skrbi zasebnost komunikacije in ki verjamejo, da informacijska dobra niso samo najnovejše naprave in digitalne storitve, temveč se je potrebno nesprestano izpraševati tudi o obrambi pravice do komunikacijske zasebnosti. Srečanje bo otvoril Filip Dobranič iz inštituta Danes je nov dan.

Na srečanju bodo predavali Matej Kovačič iz Inštituta Jožef Štefan, ki bo opozoril na varovanje in prestrezanje komunikacij pametnega telefona, Jelena Burnik iz Urada informacijskega pooblaščenca, ki bo razmišljala o regulaciji sodobnih tehnologij, Alja...

5 komentarjev

V kiberpipi ta teden: Document Freedom Day 2012, 8. Drupal meetup, Dementia 13

#199: Infografika ftw! w/ Leon van Bakel, 28. Mar 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 3.4. ob 18h, vas vabimo da z nami proslavite Document Freedom Day 2012 - Ta poseben dan, ko praznujemo odprte formate, bomo obeležili s predavanji na temo HTML5, odprtih video formatov, posebnim gostom in seveda tradicionalno torto.

V četrtek 5.4. ob 19h, vabljeni na osmo srečanje skupnosti Drupal Slovenija, kjer bo Janez Urevc predstavil učinkovito t.i. keširanje Drupala 7, Iztok Smolič pa bo predstavil razvoj lastnega inštalacijskega profila in uporabo z Aegir platformo za gostovanje Drupal spletišč, ki omogočajo, da prihranimo dan ali dva pri razvoju.

V četrtek 5.4. ob 20h, vabljeni v našo kinodvorano, v kateri na tokratšnji Filmšteki predvajamo Dementia 13, nizkoproračunski...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: CafeBabe special edition, Android tablice, Git, večer mehanskih ugank

Predstavitev rezultatov prvega razpisa za razvoj aplikacij Android v Sloveniji, Sanja Križan in Gregor Kastelic, 01. jun 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 17.5., ob 19h vas vabimo na Pipine odprte termine. Ekipa OpenBlend se je vrnila s konference JUDCon / JBoss World v Bostonu in bo pripravila Cafe-Babe Special Edition, kjer bo postregla s še svežimi vtisi in najnovejšimi novicami iz sveta JBoss.org tehnologij. Fantje bodo pripravili kratke predstavitve najbolj vročih tehnologij ta hip, ob katerih se bodo marsikateremu razvijalcu pocedile sline.



V sredo, 25.5. ob 18h Kiberpipa v sodelovanju s Simobilom in Samsungom organizira srečanje za Android razvijalce, ki želijo preizkusiti svoje aplikacije na Honeycomb tablici ter preizkusiti interakcijo na večjih zaslonih. Prisotni bodo tudi razvijalci, ki so svoje aplikacije že prilagodili za tablice in bodo z vami...

0 komentarjev

Mobile design, Google AppEngine, 2. meetup Drupal, Website Flipping, Film'šteka

marčevska filmšteka - to sezono filmšteke potekajo v kinodvorani

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek, 15.11. ob 19h v Kiberpipi v okviru Mobile Monday Slovenija predavajo Tamara Momčilovič, Natan Nikolić in Antony Ribot, ki se bodo teme Mobile design lotili vsak s svojega podočja. Tamara s dizajnom aplikacij, Natan z oblikovanjem prilagodljivega spleta, Antony pa bo predstavil svoje projekte ter proces dela specializirane agencije za mobilni dizajn.

V torek, 16.11. ob 19h bo na

0 komentarjev

Kiberpipa se odpira

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Po poletnem zatišju se Kiberpipa ponovno odpira z rednimi tedenskim predavanji in srečanji. Ta teden si bomo pogledali osnove Ubuntu Linuxa, srečali z Drupal skupnostjo in poslušali o novem spletnem portalu BigDeal.si.

Linux popoldne, v torek 14.9 ob 18h, je namenjen začetnikom v svetu Linuxa. Pričakujemo uporabnike računalnikov z osnovnim predznanjem kateregakoli od Windows namiznih sistemov (Windows XP, Vista, 7), ki pa bi se radi spoznali tudi z Linuxom (in se do zdaj še niso). Predstavili bomo Ubuntu in Kubuntu distribucijo (kateri sta si zelo sorodni) in vam pokazali kako se ju uporablja za najpogostejše naloge domačega uporabnika.
Teme: Instalacija Ubuntu Linuxa, Upravljanje s paketi v Ubuntu Linuxu, Linux namizje Gnome, Linux namizje KDE, 15 minut o...

13 komentarjev