»

Drugačen intervju

Sharky Extreme - Na Sharky Extremu so objavili prvega izmed serije "drugačnih intervjujev" z velikani računalniške industrije. Razlika med navadnimi in Sharkyevimi intervjuji je v tem, da vprašanja postavljajo kar navadni obiskovalci strani in ne uredniki strani, tako da so le-ta precej bolj zanimiva za navadne folkece. No, prva je na vrsti Nvidia in priporočam, da si stvarco ogledate, saj je precej zanimiva.

0 komentarjev

VIAini načrti

Jaz - V svojem stostranskem stilu je Sharky objavil še eno analizo, tokratk načrtov največjega neodvisnega proizvajalca veznih čipovij, VIA. Podjetje je zadnje čase res kar hiperaktivno in moram priznati, da pripravljajo nekaj zanimivih stvarc (P4 čipovja, Dual SocketA čipovja...), tako da si zadevo le oglejte. Thnx, Mate.

0 komentarjev

Izid DDR čipovja za Pentium4 preložen!

X-Bit Labs - Iz neuradnih Intelovih virov je pricurljala novica, da bo DDR verzija Brookdale čipovja ( za Pentium4 procesorje ) prišla komaj na začetku leta 2002. Če gre za resnico, potem lahko spet zatrdimo, da ga je Intel pošteno polomil. Kdo za vraga bo kupil P4 računalnika pri takih cenah ( poglejte si TESKAnovo novico )? Jaz zagotovo ne... Mogoče bodo to napako vsaj omilili s tem, da bodo VIAi in ALiju končno zagotovili licence za proizvodnjo njujinih že zdavnaj najavljenih DDR P4 čipovij.

1 komentar

Celeron 766 @ Sharky Extreme

Sharky Extreme - Kot je TESKAn že poročal, je Intel danes najavil dva nova procesorja družine Celeron, 733 in 766MHz model. Eden izmed prvih ( če ne prvi ) testov močnejšega bratca si lahko ogledate na Sharky Extremu. Naj vas opozorim le, da oba procesorja še vedno uporabljata 66MHz vodilo, kar ju dela hudo nekonkurenčna in nezanimiva. V tem trenutku je boljša izbira zagotovo kakšen Duronček.

6 komentarjev

Brookdale še ne tako kmalu

Sharky Extreme - Sodeč po Sharky Extremu je na voljo nekaj novih informacij o Intelovem Brookdale čipovju. Gre za Pentium4 čipovje, ki naj bi ta procesor približalo povprečnim uporabnikom, saj bo podpiralo SDR in DDR pomnilnik. Torej, prvo bo na voljo SDR verzija, in sicer predvidoma septembra 2001, DDR različica pa naj bi bila nared do januarja 2002. Precej pozno, vsaj v primerjavi z AMDjev, toda med tem časom jih bo reševalo VIAino DDR čipovje ( če bo podprto, seveda ).

0 komentarjev