»

Vodno hlajeni disk

ProCooling - SCSI diski so še danes najzmogljivejši predstavniki med diski, vendar pa imajo precej nehvaležno lastnost: poleg visoke cene, se lahko SCSI diski "pohvalijo" z ne ravno nizko temperaturo, ki jo proizvedejo s svojim delovanjem. Proizvajalci ta problem rešujejo tako, da že v samo ohišje, v katerem je disk zaprt, vgrajujejo hladilna rebra, ki naj bi vsaj zasilno odvedla toploto. Naslednja rešitev je nakup posebnih ležišč z ventilatorji, alternativa pa je tudi vodno hlajenje. Projekt vodno hlajenega diska so speljali na priznani strani ProCooling. Izdelovalec vodnega hlajenja je ves postopek lepo poslikal in obrazložil, zakaj se je odločil ravno za tako izbiro hlajenja. Vodno hlajenje diskov je sicer učinkovito, vendar pa v primeru kondenzacije, ki nastopi v notranjosti diska, le-tega lahko vržemo samo še med staro železo .

0 komentarjev

Razstavljanje Gameboy Advance

Overclockers Australia - Po navadnem Gameboy-u in Gameboy COLOR nas je razveselil še Gameboy advance. Gotovo si ga bo kdo izmed vas celo privoščil, saj je njegova glavna odlika ravno prenosnost. Vendar ker vas je večina Slo-Techerjev mahnjenih na odpiranje vsega kar vsaj malo diši po elektroniki, vas opozarjam, da GB Advance pod nobenim pogojem ne razstavljajte na prafaktorje, ker ga potem nikakor več ne boste spravili v prvotno stanje. Raje si oglejte kakšno stran, kjer so žrtvovali sredstva v slogu "vse za znanost" in razstavili to majhno čudo tehnike. OC Mojo je že ena izmed takih strani. Na njej so GB Advance razstavili in si ogledali njegove sestavne dele. Zanimivo, ni kaj .

3 komentarji

Chilli Professional - lepo zlato ohišje

Overclockers Australia - Računalniški dizajn je ena izmed najbolj zapostavljenih stvari v računalništvu. Tudi kar se tiče računalniških ohišij, ki so najbolj vidna. Ljudje so se pač naveličali vedno enih in istih kremnih barv, zato so se odločili, da sami poskrbijo za dizajn. Rodilo se je modificiranje. Tako kot pri vseh drugih stvareh, še vedno obstaja vsaj kanček upanja za računalniški dizajn. Stvari pa se spreminjajo. Novega upanja nam je vlil Philipsov pekač in nekatera ohišja. Chilli Professional je že eno takih. Če na Chilli Professional gledamo kot del vseh industrijsko proizvedenih računalniških, potem lahko to ohišje proglasimo za enega izmed biserov oblikovanja. Je namreč lepe zlate barve, kar nam daje vedeti, da ohišje odraža neko vrednost. Narejeno je iz aluminijeve zlitine, kar mu daje trdnost. Ohišje je majhno, kar bo razveselilo predvsem tiste, ki se v stiski s prostorom, postaljvalce Firewallov in tiste, ki veliko hodijo na razne LAN party-je (ohišje nudi nekaj zaščite proti kraji...

1 komentar

Pro Coolingova umetnija

ProCooling - Na Slo-Techu smo vseskozi spremljali nastajanje odličnega Pro Coolingovega vodnega hlajenja. Njihov projekt je dejansko že skoraj umetnost in neskončne ure dela in načrtovanja vsekakor niso neopazne. Najbolj pomembno za nas pa je, da so fantje pri Pro Coolingu celoten projekt vseskozi slikali in opremljali s komentarji, tako da so sedaj objavili pravi mali priročnik vodnega hlajenja. Gotovo bo njihovo delo prišlo prav marsikaterem domačem navdušencu nad vodnim hlajenjem!

1 komentar

Projekt vodnega hlajenja

ProCooling - Na ProCoolignu so spackali še en zanimiv projekt vodnega hlajenja. Tokrat ne gre za neko ogromno mrcino z vsemi mogočimi dodatki, temveč zelo kompaktno, a uporabno vodno hlajenje. Glavni cilj avtorja je bil narediti popolnoma uporabno vodno hlajenje, ki bi ga lahko stlačil v normalen MidiTower in zadevo nosil po raznih LAN partyih. Moram reči, da mu je to tudi uspelo! Če vas zanima kako, si oglejte njegov članek.

0 komentarjev

Nekaj dodatnih slikic mega vodnega hlajenja na ProCoolignu

ProCooling - Na ProCoolign forumu so objavili nekaj dodatnih slikic njihovega megastičnega vodnega hlajenja. Če se ne spomnite gre za tisto zelo zakomplicirano zadevo, ki uporablja WTX ohišje, v katerem je matična plošča obrnjena na glavo. Sam sistem ima kar tri ločene vodotoke, tako da je v škatli ohlajeno bolj ali manj vse. No, avtorji čez en teden obljubljajo pravi članek, medtem pa se lahko slinite nad "teaser" slikicami.

0 komentarjev