»

Motorola najavila mobilni telefon za trge držav v razvoju

Slashdot - Dandanes se vse prepogosto dogaja, da mobilni telefoni, ki prihajajo na že tako zasičen trg, ponujajo ziljone novih opcij, ki naj bi prepričale potencialne kupce, da je to višek današnje tehnike. Pri tem se se vse prepogosto dogaja, da pri tem trpijo uporabnost, preglednost uporabniškega vmesnika ter seveda programska in strojna oprema, ki ni na najvišjem nivoju.

No, tokrat je zgodba nekoliko drugačna. Motorola se je namreč odločila, da bo izdelala telefon za države v razvoju, ki bo popolno nasprotje ostalim telefonom - bistvo telefona bo namreč preprostost in uporabnost. Kaj to pomeni v praksi? Baterija bi naj zdržala 12 dni v pripravljenosti ali 8 ur pogovorov, za zaslon se uporablja E-Ink tehnologija, kar zagotavlja dobro vidljivost tudi ob direktni izpostavljenosti soncu, bo pa Motofon, kot bi naj bil telefon poimenovan, imel dve anteni, ki bi naj zagotavljali kvaliteten pogovor tudi v bolj odročnih delih, kjer bazične postaje niso prisotne ravno v vsaki vasi.

Ali bo...

21 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Cenjeni obiskovalki in obiskovalce vljudno prosimo odpuščanja. Kot ste najbrž opazili, je prišlo do tri-in-pol-urnega izpada delovanja spletne strani Slo-Tech. Za nastalo situacijo se iskreno opravičujemo in obljubljamo, da hrčkov nikoli več ne bomo spustili v bližino vodnega hlajenja in močnih ventilatorjev. Zadevo smo Počistili.

75 komentarjev

Kiberpipina zgodba: Moloz

Slo-Tech - Na severnem polu, bolj natančno v ledenih vodah severnega pola, pod ledenimi kristalno belimi ploščami, na dnu, pod sivimi kamni, ki v temi izgledajo nevidno črni, v družbi slepih rib in ekstatičnih meduz je prebival Moloz. Srkal je električne valove, ki so jih oddajale meduze in ribe, napajal se je z muljem in sanjal o kristalni belini ledenih plošč nad njim.

Njegov čas ni bil čas od tega sveta, bil je drug svet, svet podrejen tišini inTišina je vladala času. Tišina je bila voda, Voda, ki se je pretekala skoz njega, oblivala njegovo dušo - Voda, ki je žarela z močjo ognja. Moloz je hlepel po kristalnih ploščah nad njim, koprneča je bila njegova želja, tlela je kot žerjavica in ga v času, ki ni od tega sveta, navdajala z močjo, Močjo, ki jo ne živalsko, ne človeško srce ne pozna.

Beri dalje...

34 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Ker je danes objavljeni test EPoXove plošče bil moj prvi, se vam moram iskreno opravičiti za nerealne rezultate, ki sem jih dobil pri testiranju. Moje nepoznanje BIOSa plošče v detajle je spregledalo vključitev 4-way interleavinga, kar je DRASTIČNO povečalo vse rezultate. Za napako se iskreno opravičujem ter obljubljam, da bo test popravljen tekom jutrišnjega dne.

4 komentarji

Iskreno opravičilo

Slo-Tech - Za ta nam zelo neljub izpad se iskreno opravičujemo. Kriv je zlobni bavbav, ki je z močjo volje prisilil strežnik v to, da je začel s stavko. Kaj hočemo . Opravičujemo se tudi za morebitne motnje, ki bi jih lahko danes še doživeli. Kaj hočemo, tudi nam se to (vse prepogosto) dogaja .

8 komentarjev

Nov ZZZ

vir: ZZZ
ZZZ - Kot vedno odštekane teme. V tej številki preberite: o IBM-ovem poskusu narediti Dato (iz Star Trek: The next generation). IBM dela na projektu imenovanem Blue Eyes, ki naj bi omogočil računalniku zaznavati uporabnikovo počutje. Vse to bi potekalo ali skozi nakakšno kamero, ki bi, po obrveh, ugotavljala počutje človeka. Ali pa druga možnost, kjer bi imeli miško, ki bi merila pritisk, temperaturo,... in s tem tudi počutje človeka (sproščenost, jezo, strah,...). O univerzalnih očalih, ki bi se sama prilagodila dioptriji oči. O javnem prevozu, ki ga načrtujejo na Nizozemski univerzi. In še o par drugih stvareh. Spodaj:...

11 komentarjev