»

Francija sprejela LOPPSI

Spodnji dom francoskega parlamenta

La Quadrature du Net - Francija je sprejela še enega v vrsti zakonov, ki načenjajo nevtralnost interneta in dajejo državi vedno več možnosti cenzure in omejevanja. Včeraj so sprejeli zakon z okrajšavo LOPPSI (Loi d'Orientation et de Programmation pour la Sécurité Intérieure) o delovanju policije in žandarmerije, ki prinaša tudi nove postopke v boju zoper otroško pornografijo na internetu, postranska škoda pa je krnjenje celovitosti interneta.

V živahni debati je opozicija obtožila vlado, da diabolizira internet, ker da je edini medij, ki ga ne more nadzorovati. Vlada je zavrnila vse predloge iz opozicijskih vrst, da bi nove ukrepe začasno označili kot eksperimentalne, dokler ne bi izmerili njihovega učinka. Če bi bili ti slabi, bi bil to jasen znak, da je omejevanje v zakonu nepotrebno in ne...

26 komentarjev

Strežnik GNOME pokleknil

GNOME - Kot je zapisano na naslovni strani namiznega okolja GNOME, so nepridipravi vdrli v strežnik, ki gosti www.gnome.org in nekatere druge spletne strani gnome.org. Po dosedanjih preiskavah niso našli nobene zlorabe izvorne kode na FTP-straneh pa tudi ne v repozitoriju izvorne kode. Kljub temu so nadzorniki sistema storitve vzpostavili na začasnem strežniku, kar pa jim je vzelo nekaj dragocenega časa. Tako je izid GNOME 2.6 prestavljen za en teden, na 31. marec. Več informacij bo na dopisnem seznamu gnome-announce-list.

34 komentarjev

Ogg Vorbis RC2

Slo-Tech - Drugo, nič manj zanimivo novico, pa nam je dostavil Rajko:

Zdravo!

Včeraj so izdali novo različico Ogg Vorbisa (RC2), ki pa je samo začasna, dokler ne odpravijo še nekaj hroščev. Kolko sem ga testiral, je že boljši od mp3.

Lep pozdrav!

Hja, vsake oči imajo svojega malarja, ups, vsaka ušesa imajo svojega bobnarja

2 komentarja

Nova anketa

Slo-Tech - Ker smo naših izjemno subjektivno naravnanih anket že siti, smo se odločili za popolnoma nov pristop k temu problemu. Tokrat bomo nadvse objektivno ugotavljali, kakšno mnenje imajo naši obiskovalci o njih samih. Kot prvi subjekt ocenjevanja smo vzeli nekaj najbolj pomembnega na njih - njihovo pamet.

3 komentarji