»

Gentoo LiveDVD 10.1

"Gentoo Ten" LiveDVD screenshot

vir: Wikipedia
Slo-Tech - 23. oktobra 2009 je izšel Gentoo Linux LiveDVD 10.1 -- tokrat je LiveDVD namenjen primarno igračkanju s sistemom in zato vsebuje ogromno izbiro konkurirajočih si programov, vključno z zavidljivo izbiro namizij in upravljavcev oken (WM).



Poznavalci Gentoo-ja bodo opazili, da gre za nov način označevanja različic. Ker je 4. oktobra 2009 Gentoo praznoval svoj deseti rojstni dan, so se odločili tudi po vzoru Slackware-a, da se posodobijo in se šteje verzije od te izdaje naprej s 10. Gentoo Ten (kot je njegovo ljubkovalno ime letos) je pa dobil tudi novo grafično podobo -- ki pa je kot vse v tej distribuciji zgolj opcija.

22 komentarjev

Resnična resničnost 120. - nova podoba

Slo-Tech - V torek 21. februarja ob 18.05 bo na prvem programu TV Slovenija prvič predvajana oddaja Resnična resničnost v povsem novi grafični podobi!

'Preselili' smo se v udobnejše prostore s pomočjo tehnologije imenovane virtualni studio. Igranje z njim je prav špasno, a kaj, ko tako kot vsaka tehnologija na začektu še precej zafrkava. Gre pa za precejšen preskok iz prejšnjih scenografij.

Sergej nas bo poskušal prestrašiti z izračunom koliko denarja pokurimo za energijo naših kavnih mlinčkov in nas poučil o magičnih metodah (hibernacija ala Sneguljčica) za štedenje z novci. Vesna pa se je namesto za varčevanje odločila za poslovnost in pogledala kako je z domačimi spletnimi borzami in boljšjaki.

Intervjujali smo tudi človeka, ki je na kavne mlinčke in takorekoč v vsak dom pripeljal šifriranje - Phila Zimmermana. Njegov program Pretty Good Privacy se je v začetku devetdesetih vladi ZDA zdel tako nevaren, da ga je uvrstila pod vojaško tehnologijo in tako poskušala preprečit njegov izvoz....

48 komentarjev

Grafična podoba

Slo-Tech - Na Slo-Techu smo počasi pričeli uvajati novo grafično podobo (ne ne še strani... zaenkrat malenkosti), ki jo posebej za nas ustvarja Denis Arh (xbite).
Tako imamo od danes naprej novo pasico za izmenjave:

in novo veliko pasico (tisto zgoraj):

Vsi ki imate izmenjavo z nami lahko na konec povezave do slike dodate še &velik=1 s čimer povzročite prikaz velike pasice. Ta vam šteje kot prikaz petih majhnih.
Mimogrede... to je hkrati konec razpisa. Majico dobi xbite.

5 komentarjev

Razpis

Slo-Tech - Pri Slo-Techu smo ugotovili, da bi bilo dobro, če bi imeli svoj banner velikosti 468x60 pik. Še nekaj pogojev:
  • pasica mora biti krajša od 10KB
  • iz pasice mora biti jasno razvidno da vodi na stran Slo-Tech
Da pa bo stvar bolj zanimiva... avtor izbrane pasice dobi prvo slo-tech majico. Predlogi na team@slo-tech.com

Dodatek: Dovoljene so samo slike (jpg,gif). Flash NI dovoljen. Predlog lahko pošljete v obliki animiranega gifa, vendar dvomim, da vam bo uspelo narediti animiran gif manjši od 10KB.

4 komentarji