»

Facebook začasno ustavlja razvoj verzije Instagrama za otroke

Facebook - V Facebooku so se pod vsesplošnim pritiskom s strani aktivistov in politike odločili, da "začasno pavzirajo" razvoj razvpite različice Instagrama za otroke, mlajše od 13 let.

Letošnjega marca je javnost razburila pobegla informacija, da v Facebooku snujejo različico Instagrama, namenjeno mlajšim od 13 let, kolikor je trenutno mejna starost za pristop na to družbeno omrežje. V podjetju so hiteli z razlago, da je ideja še v plenicah in da je njen glavni namen najmlajšim najstnikom (se pravi, enajst- in dvanajstletnikom) omogočiti sodelovanje na te sorte socialnem omrežju ob strogih pogojih, ki bi jih starši lahko uveljavili z močnimi zaščitnimi orodji v aplikaciji. Toda interesne skupine za zaščitno otrok in varovanje osebnih podatkov so namero označile za morbidno in Facebook pozvale, naj se projektu odpove. Po njihovem bi bili otroci s sodelovanjem na takšni platformi prezgodaj vključeni v podivjano spletno oglaševanje, medtem ko se tudi pri starejših najstnikih kaže slab vpliv...

10 komentarjev

Napad na države v razvoju: Instagram boste lahko uporabljali tudi brez internetne povezave

TechCrunch - Facebookov Instagram bo v kratkem dobil novo funkcionalnost, ki jo sicer že ponuja večina konkurentov. Večino funkcij aplikacije boste sedaj lahko uporabljali tudi brez internetne povezave. Trenutno je offline različica Instagrama na voljo le za Android naprave, razvijalci pa razmišljajo že o iOS različici.

Kaj to pomeni v praksi?
Uporabniki bodo sedaj lahko videli vse predhodno naloženo vsebino, lahko bodo komentirali slike, jih všečkali in shranjevali vsebino. Vse pa se bo izvršilo, ko bo ponovno vzpostavljena internetna povezava. Brez te bo vidna vsa vsebina profilov, ki so bili predhodno že obiskani.

...

8 komentarjev

Instagram ne bo prodajal slik uporabnikov

Slo-Tech - Instagram je spoznal napako, ki so si jo privoščili z malomarno napisanimi pogoji uporabe, ki bodo začeli veljati 16. januarja prihodnje leto, in bi po prvotni dikciji Facebooku kot lastniku Instagrama dovoljevali prodajo slik uporabnikov tretjim osebam. Objava je na internetu sprožila pravi revolt, zato se je izvršni direktor Kevin Systrom odločil žogico umiriti. Slik uporabnikov, kot zagotavlja, ne bodo prodajali.

Le dober dan po objavi spremenjenih pogojev uporabe je Systrom na svojem blogu objavil spravljivo sporočilo. V njem je poudaril, da so ljudje pravni tekst narobe interpretirali. Zagotovil je, da Instagram nikakor ne bo prodajal uporabniških slik. Kar so želeli v novih pogojih uporabe zaobjeti, je oglaševanje in njegova...

0 komentarjev

Instagram bo delil in prodajal slike uporabnikov

vir: CNet
CNet - Tri mesece po Facebookovem prevzemu Instagrama imajo uporabniki že resen problem. Pred prevzemom je bila glavna bojazen odprtost platforme, saj zna Instagram uporabljati večino socialnih omrežij, uporabniki pa so se bali, da ga bo Facebook zaklenil le na svoje. Toda to ni bil razlog za današnji preplah. Facebook je danes neprijetno presenetil z napovedjo novih pogojev uporabe Instagrama, ki mu omogočajo trajno shranjevanje vseh naloženih slik in njihovo komercialno uporabo brez privoljenja uporabnika in nadomestila.

Novi pogoji uporabe bodo začeli veljati 16. januarja in se jim ni mogoče izogniti. Kdor se ne strinja z njimi, lahko do takrat izbriše svoj račun na Instagramu, kaj drugega...

46 komentarjev

Facebook dokončal prevzem Instagrama

ZDNet - Facebook je uradno končal prevzem Instagrama, ki je bil dogovorjen že aprila. Facebook je tedaj za Instagram ponudil milijardo dolarjev, od tega 300 milijonov dolarjev gotovine, preostanek pa v lastnih delnicah. Vmes je zgodila Facebookova javna ponudba delnic po 38 dolarjev in začetek kotacije, vrednost delnic pa se je v teh dneh zakotalila vse do 17 dolarjev na delnico na začetku tega tedna, ker je bilo dosedanje najgloblje dno. Ker je bil prevzem uradno dokončan konec avgusta po bistveno nižji tržni kapitalizaciji Facebooka, je končni znesek 750 milijonov dolarjev.

Facebook je včeraj zvečer na svojih straneh pozdravil Instagram in vse njegove sodelavce, ki so sedaj postali del družine Facebook....

0 komentarjev

Facebook prevzel Instagram

Facebook - Facebook je včeraj napovedal, da bodo za milijardo dolarjev kupili Instagram. Za podjetje, ki trži omenjeno storitev, bodo odšteli milijardo dolarjev, kar bo največji prevzem v Facebookovi (kratki) zgodovini. Instagram zagotavlja, da jih Facebook ne bo pogoltnil in degradiral na raven ene izmed Facebookovih storitev, ampak da bo aplikacija ostala samostojna in še vedno podpirala tudi ostala socialna omrežja. Mark Zuckerberg iz Facebooka poudarja, da bo Instagram pomembno dopolnil Facebookove možnosti za deljenje datotek na mobilnih platformah.

Instagram sta leta 2010 začela razvijati...

32 komentarjev