»

Hekerji v Dallasu sprožili vse sirene

Slo-Tech - V Dallasu v Texasu so hekerji vdrli v sistem za obveščanje in sprožili vseh 156 siren, ki se uporabljajo za opozarjanje pred izrednimi dogodki, kot so tornadi. Sirene so začele zavijati v petek ob 23.42 uri po lokalnem času in se vsaj desetkrat sprožile, dokler niso inženirji poldrugo uro pozneje ročno odklopili sistema. Ugotavljajo, da je sirene sprožil napadalec, ki je vdrl v računalniški sistem za njihovo krmiljenje, kar se je v Dallasu zgodilo prvič.

...

25 komentarjev

DDoS-napad na Sony PSN in prizemljitev letala zaradi potegavščine

Sony - Zgodovina se ironično ponavlja in Sonyjev PlayStation Network (PSN) je bil ponovno tarča hekerskega napada. To pot napadalci niso dobili osebnih podatkov naročnikov, ampak so zgolj prekinili dosegljivost storitve.

Med vikendom je bil Sony PSN žrtev klasičnega koordiniranega DDOS-napada, zaradi česar so bili njegovi strežniki več ur nedosegljivi. Sony je potreboval nekaj ur, da je situacijo uredil, zagotavljajo pa, da napadalci niso pridobili osebnih podatkov naročnikov. Tako ni šlo za vdor, ampak zgolj za napad. Napadalcem je uspelo doseči le, da bo za danes načrtovana posodobitev omrežja na sporedu nekoč kasneje.

Odgovornost za napad je prevzela skupina Lizad Squard, ki je v preteklosti že napadala internetne strani in strežnike, med drugim tudi Xbox Live....

7 komentarjev

Neznano podjetje toži velikane pametnih telefonov zaradi domnevne kršitve patentov

Heise - Praktično neznano podjetje Imperium Holdings, o katerem tudi Google ne najde dosti, je vložilo tožbo zoper velikane Apple, Kyocera, LG, RIM, Sony Ericsson, Nokia in Motorolo zaradi domnevnih kršitev petih patentov (številke 6.271.884, 6.838.651, 6.838.715, 7.064.768 in 7.109.535). Gre za patente, ki pokrivajo področje senzorjev za zaznavanje slike, ki jih podjetja po prepričanju Imperium Holdings kršijo z v pametnih telefonih vgrajenimi kamerami. Upravičenca patentov sta navedena kot Conexant in ESS Technology, kar pomeni, da sta bodisi patente prodala bodisi Imperium Holdings najela za zastopanje svojih interesov. Tožba je vložena na okrožnem sodišču v Teksasu, saj je...

2 komentarja

Google ukinja nekatere bonitete

Maximum PC - Svetovna kriza tudi največjim ne priznaša, tako da se je Google poleg že napovednega odpuščanja zatekel tudi h krčenju ugodnosti, ki jih nudijo svojim zaposlenim. Kaj vse bodo storili? Bolj se bodo posvetili projektom, ki prinašajo višje zaslužke, torej prikazovanju oglasov, mobilni integraciji in programski opremi za podjetja, hkrati pa bodo počasi končali izgubarske projekte. Sem sodi tudi YouTube, a za zdaj Google eksplicitno omenja le manjše projekte. Slavno pravilo 20 odstotkov, ki je inženirjem dovoljevalo porabiti petino svojega delovnika na kateremkoli projektu ali razvoju kake nove odpuljene ideje, je postalo zgodovina. Zaprli bodo pisarne v Dallasu in Denverju, hkrati pa bodo povečali obremenitve zaposlenih, saj bo nekdo moral nadoknaditi manko 10.000 odpuščenih.

42 komentarjev

Mulci bodo dobili prenosnike

Slashdot - V Johnsonovi osnovni šoli v Dallasu se bojijo velikega števila vpisanih novih učenecev, ker bodo imeli težave pri oskrbi s knjižnim gradivom. Tako naj bi jim zaradi 20-odstotnega povečanja vpisa avgusta zmanjkalo 600 knjig, čakalna doba pa bi narasla na kar 3 mesece. Američani pa seveda ne bi bili Američani, če ne bi našli elegantne rešitve tudi za tak problem. Vsak vpisani petletnik oz. šestletnik bo ob začetku šolanja prejel IBM-ov ThinkPad z naloženimi ustreznimi učnimi gradivi in 2000 književnimi besedili. Klik!

No, saj zdaj gremo tudi mi v EU in ...

24 komentarjev