»

POT: Kako s KDEjem odvezati zavezano domače Samba omrežje

Kiberpipa - Prejšnji teden ste zelo dobro sprejeli načrtovani Pipin odprti termin, ki se odvija vsak torek ob 19. uri v prostorih Kiberpipe. Po razmeroma teoretičnemu uvodu si bomo ta teden pogledali bolj praktične napotke za povezovanje operacijskih sistemov Windows in Linux s pomočjo protokola Samba.

Poskus deljenja datotek med različnimi operacijskimi sistemi s pomočjo Sambe v domačem okolju je za marsikoga boleča izkušnja, ki jim da občutek, da so stvari nepotrebno zahtevne. Gašper Žejn bo v svojem predavanju predstavil orodja, ki pridejo priložene novim Linux distribucijam, in napotke, kako jih uporabljati. Predstavljeni bodo tudi razni načini, kako lahko naš sistem samodejno odkrije, kaj vse teče na omrežju in znotraj sistema samodejno predpripravi povezave, da je kasnejše povezovanje hitro in preprosto.

Gašper Žejn bo tako vodil predavanje, kako s KDEjem odvezati zavezano domače Samba omrežje

9 komentarjev

Pohitritev v Win2k brez kolobocij

HardOCP - Že nekaj časa nazaj ste lahko prebrali razne metode za nastavljanje višje prioritete programov pri zagonu pod Win2k operacijskim sistemom. Nekateri uporabniki prisegajo, da tako vse skupaj teče precej bolj zanesljivo in hitreje, drugi pa spet, da razlike ne opazijo. Kakorkoli že, obstaja tudi preprost način doseganja tega cilja, ki ga lahko opravite v parih korakih pri ustvarjanju bližnjice do programa. Natančen postopek najdete tukaj. Pa veliko užitkov ob pridobljeni hitrosti .

0 komentarjev

Čiščenje Golden Orba

OC Workbench - Golden (in vsi drugi Orbi) se po daljši uporabi zna precej umazati. Med hladilne reže in pod ventilatorjem se namreč nabere precej prahu, ki lahko zmanjšuje učinek hlajenja (morali bi videti moj The Arctic Circle po enoletni uporabi [8-O]). Zato se se pri OC Workbench potrudili in sestavili članek z napotki o čiščenju Golden Orbov. Postopek je v bistvu zelo preprost, saj morate le odvijačiti ventilator in spihati prah, toda ne dvomi, da je med vami kakšen antitalent, ki tega ne bi zmogel sam (pa brez zamere [>:D]), tako da si članek le oglejte...

0 komentarjev

Zbirka trikov in napotkov za optimizacijo Windowsov

Jaz - Andrej mi je danes poslal eno res uporabno povezavo, ki jo moram res deliti z vami. Gre za ogromno stran, ki je polna najrazličnejših trikov in napotkov za optimizacijo in boljše delo z Windows (9x, NT, 2k...) operacijskimi sistemi. Stran je resnično grda in zabasana, toda odlične vsebine jih res ne gre odrekati. Res vam moram predlagati, da zberete pogum in se poglobite vanjo... izplačalo se bo! Še enkrat thnx, Andrej!

3 komentarji

Vesela novica...

Jaz - Danes sem zbral pogum in ukinil preverjanje velikih in malih črk. Tako, da od sedaj naprej ni več pomembno s kakšnimi črkami se logirate. Vsak, ki mi od danes naprej izjavi, da mi sistem ne dela, ker njemu vrača "napačno geslo", bo ustreljen.[:D]

6 komentarjev