»

Ko hekerji odkrijejo vašo toplo vodo

Pen Test Partners - Varnostno podjetje Pen Test Partners je razkrilo, da so opozorila glede varnosti IoT naprav docela utemeljena in vredna pozornosti. Uporabnik jih je namreč opozoril na masažne kadi proizvajalca Balboa Water Group (BWG), ki so zasnovane tako, da jih je prek aplikacije mogoče upravljati na daljavo. Denimo, na poti domov vklopiti gretje vode, da nas ta ob prihodi pričaka na pravi temperaturi. Ali pa da gretje na daljavo ugasnemo, če se nam zdi, da smo to pozabili.

Pri Pen Test Partners so se zadeve lotili po vseh pravilih, najprej so kupili omenjeno kad ("That was an entertaining $5,000 conversation with our CFO!") in ugotovili, da se mobilna aplikacija povezuje na Wi-Fi dostopno točko, ki je...

35 komentarjev

Nov članek: Sodobna elektronika 2004

Slo-Tech - Janeza Nučiča poznate predvsem kot menedžerja Slo-Techovih anket, ko se loti pisanja člankov, pa ponavadi predstavi katerega izmed sejmov, ki tematsko ustrezajo naši strani. Obiskal je tudi letošnji Sejem sodobne elektronike, ki je, tako kot že nekaj let zapovrstjo, minil v znamenju upada razstavljalcev in obiskovalcev. A kljub temu se je našlo precej zanimivosti, vrednih ogleda. Če ste sejem zamudili, ga lahko obudite z našim novim člankom.

9 komentarjev

Sejem sodobna elektronika

SiOL - Danes je -- s pomočjo ljubljanske Mati Županje Vike Potočnik -- svoja vrata odprl 49. mednarodni sejem, Sodobna elektronika. Na Gospodarskem razstavišču vas bodo razstavljalci čakali vse do 4. oktobra. Ako pa si lastite hitro pipico, težko prisluženih tolarjev pa ne želite zapravljati za vstopnico, le brž na tale link, kjer za vas SiOL v živo prenaša dogodke iz sejma.

7 komentarjev

ECS K7S5A

Slo-Tech - Obljubljeno je bilo, da bo naslednji novi vnos v sekciji "Še se kadi" test in tako se je zgodilo. ECS K7S5A je osnovna plošča, ki temelji na novem, vročem SiSovem naboru, ki za nižjo ceno ponuja zelo veliko. Tako lahko za 25.000 SIT kupite ploščo ter s prihrankom za dražjo ploščo nabavite procesor in pomnilnik. Se splača, kajne? Preberite test!

2 komentarja

Sejem sodobne elektronike 2001

Slo-Tech - Saj vem, da ste najbrž že opazili nov vnos v "Še se kadi" oddelku, a vseeno bolje pozno kakor nikoli z novico (saj bi jo napisal že prej, ampak hej, človek mora tudi uživati, mar ne? ). Primož, naš programer, guru ter administrator Slo-Techa je z velikim veseljem obiskal dotični sejem ter se nadejal kvalitetne predstavitve vseh z elektroniko povezanih izdelkov. Jim je uspelo? Beri in se čudi. V njem boste opazili tudi nekaj zelo intrigantnega - Primož celo premore možganski center za smisel za humor . Že golo dejstvo je vredno vašega klika, hehe. Ker tudi že vem, da ste malo naveličani vseh teh člankov, vam obljubim - naslednji vnos v "Še se kadi" bo test. Res.

8 komentarjev

Ram Drive

Slo-Tech - Kot ste najbrž že opazili, se je v naši "Še se kadi" rubriki pojavil še en članek. Tukaj boste našli postopek, kako narediti navidezni pogon v pomnilniku. Zakaj je to koristno? Nanj lahko spravite najpogosteje uporabljane datoteke, kakšno igrico, ki se dolgo nalaga, ali pa celo, kot je birdy ugotovil, izmenjevalno datoteko. Zakaj bi to sploh rad tlačil v pomnilnik? Vse je notri, pojasnjeno. Veselo branje!

16 komentarjev

Ko se Primož zbudi...

Slo-Tech - Končno lahko uradno objavimo, da sedaj komentiranje DVD filmov deluje. Kot ste najbrž že opazili (heh), imate sedaj v desnem meniju pri naslovu filmov tudi število komentarjev s povezavo na ogled komentarjev. Vsak lahko DVD komentira le enkrat, saj v tem oddelku nočemo debat ampak samo subjektivno oceno filma samega. Navali, narod, komentirajte ter pišite svoja mnenja! Aja, filmu lahko tudi prisodite oceno. A nismo face?

Dodatek by Primož: v poznih večernih urah so bila malo spremenjena vnosna polja, tako da sedaj deluje vstavljanje oznak na mesto kurzorja ("utripalke").

13 komentarjev

Geforce3 test

Gamer's Depot - Kot ste najbrž že opazili, je današnji dan zelo počasen. Novega ni nič. Skoraj nič. Gamer's Depot je testiral GF3 reference. Nič novega, nič presenetljivega. Primerjali so ga s Geforce II Ultro. Ker ima Ultra hitrejšo frekvenco delovanja, je Ultra nascala GF3 v 16 bit aplikacijah. Pri 32 bit se pa pokaže tisto, kar ima Ultra skritega. Poleg znamenitega Pixel shaderja, tehnologije, ki je pri GF3 najbolj opevana, gre omeniti tudi izboljšani FSAA, Quincunx imenovan (Slo-Tech doživljensko poveličuje osebo, ki bo to besedo pravilno izgovorila ter posnetek poslala meni na mail). Kot sem rekel, test ni kaj preveč presenetljivega, a je vseeno zelo zanimivo nedeljsko branje, saj celoten test obsega 16 strani .

6 komentarjev