»

Samsungove novosti na CES-u

ComputerWorld - Na računalniškem sejmu CES, ki te dni poteka v sončni Nevadi, proizvajalci kažejo različne novosti, ki jih kanijo v kratkem poslati na prodajne police. Samsung je včeraj predstavil serijo izdelkov, ki bodo tvorili 3D-hišni kino. Ta obsega 3D televizorje visoke ločljivosti, predvajalnik BD-C6900 Blu-ray in avdio sistem, ki bodo naprodaj skupaj in posamič. Komplet bo na voljo še letos, podatkov o ceni pa še ni.

Več navdušenja pa je požela predstavitev 3D LED-televizorja Samsung LED9000, ki je debel vsega 7,6 milimetra. Za zdaj je to vse, kar nam je o njem uspelo izvedeti. Bojda bo naprodaj še letos, cena in specifikacije pa so zavite v skrivnost. Samsung je lani prodal 2,5 milijona...

4 komentarji

Samsung začel proizvajati XDR čipe

Elpidin XDR pomnilniški čip

vir: Expreview.com
Expreview.com - Do sedaj je bila Elpida edina proizvajalka XDR oz. Rambus pomnilniških čipov, saj je nekdanja proizvajalka, Qimonda, zaprla svoje obrate. XDR pomnilniški čipi naj bi v primerjavi z običajnimi, DDR čipi ponujali večjo prepustnost na povezavo (kar zmanjša število kontaktnih pinov oz. spajkalnih točk) ter manjše zakasnitve pri dostopu podatkov. V teoriji se standard sliši dobro, tudi za uporabo v računalniških sistemih in na grafičnih karticah, a je navdušenje proizvajalcev le-teh nekoliko manjše. To je verjetno posledica slabe izkušnje Intela, ki je Rambusov pomnilnik za kratek čas uporabljal v časih Pentium 4. Vseeno ima Rambus oz. proizvajalci čipov po njihovih načrtih dokaj velikega partnerja - XDR pomnilnik...

5 komentarjev

X48 izide novembra

X-Bit Labs - Kljub temu, da ravno v teh dneh prebiramo še sveže teste Intelovega veznega nabora X38, ki je namenjen najzahtevnejšim uporabnikom, bo Intel 4. novembra splavil novo vezje - X48. Sodeč po informacijah na Xbit labs, bo novo vezje podpiralo 1600 MHz hitro sistemsko vodilo, PC3-10600 (DDR3 1333MHz) in PCI Express 2.0. Cena naj bi bila zelo zasoljena, za kos bodo hoteli 70 zelencev.

Intel ima zadnje čase težave z umeščanjem najzmogljivejših veznih naborov na trg. Ne da so ti nabori slabi, samo ponudba iz sredine trga (P35) je že zelo zmogljiva.

11 komentarjev

Vodno hlajenje pomnilnika?

Digital Explosion - Na angleški strani Digital Explosion je opisana teorija za tem, ako je možno vodno shladiti pomnilniške module. Ideja na tej strani ni napačna. Predpostavimo, da je med režami za pomnilniške module stalna razdalja, ki je enaka vsem ploščam. Med dva pomnilniška modula nato damo bakren blok, skozi katerega teče voda, blok bi pa pokonci držala sila med moduloma. Vse lepo in prav, a težave vseeno so. Pomnilnik je obojestranski, kar pomeni, da odpade hlajenje skrajno leve ter skrajno desne polovice modula. Problem je tudi, ako imamo v računalu samo en modul, saj tako hlajenje tudi tukaj odpove. Da ne govorimo o nForce čipovju, ki ima tretjo pomnilniško režo z večjo razdaljo odmaknjeno od prvih dveh. Pa še Rambusa ne bi mogli hladiti... Vseeno zanimiv članek, saj je tip prišel do zaključka, da je vodno hlajenje pomnilniških modulov najtežja zadeva pod soncem. Se mu upate oporekati?...

1 komentar

Novi rami

Slo-Tech - Novico nam je poslal Koci:

Samsung je razvil novo različico pomnilnika RAMBUS, ki se ponaša z večjo kapaciteto, hitrostjo, ob vsem tem pa tudi opazno nižjo ceno. Novi RAMBUS čipi so namenjeni najzahtevnejšim uporabnikom, strežnikom in delovnim postajam. Na samo enem čipu bo na voljo kapaciteta 567 MB kar je krepko več od sedanjih 256 MB. Delovni takt Samsungovega pomnilnika je presegel gigaherčno oznako in se zaustavil na 1.066 MHz. RAMBUS moduli bodo vsebovali 1Gb pomnilnika, na voljo pa so tudi moduli z večjo kapaciteto. Novost bo naprodaj šele naslednje leto, vsekakor pa se lahko nadejamo novega hitrostnega skoka. Samsungov RAMBUS bo namreč kar 8x hitrejši od PCI 133 RAM-a.

1 komentar

Hišni reaktor

Slo-Tech - Kakor sem rekel; razpis za Pisuna je zelo ploden. To novico nam je poslal Jan Jakin.

Japonci ( kdo pa drugi ), so razvili novo vrsto jederskega reaktorja, ki meri 6 metrov v višino in 2 metra v širino in gre ravno v klet. Proizvede 200 kilowatov električe energije, ravno dovolj za en fino navit pc, TV, videorekorder in hladilnik. Na kratko vse kar rabi povprečen računalniški navdušenec. Poglejte tu.

4 komentarji

Pravici je zadoščeno

Electic Tech - Italijansko sodišče je tudi ugotovilo, da Micron ni kršil patentov, ki jih je registriral Rambus. Še ena sodba ovržena, še en velik dan za to, da se spomnimo, da se s takim grdogrdim odnosom ne pride nikamor. Rambus, raje delaj to, za kar si narejen. Delaj pomnilnike. Po konkurenčnih cenah.

0 komentarjev