»

Tudi podpori za Windows 2000 se počasi bliža konec

Slo-Tech - Po tem, ko je Microsoft ukinil t.i. mainstream podporo za Windows NT, jo sedaj načrtuje za operacijske sisteme Windows 2000. Predvidoma bi se naj iztekla v roku dveh mesecev, natančneje konec junija letos.

Od takrat naprej bo na voljo samo še plačljiva razširjena (extended) podpora, ki se bo iztekla 5 let kasneje, torej leta 2010.

V tem obdobju, torej do leta 2010, Microsoft načrtuje, da bo še naprej ponujal varnostne popravke za operacijski sistem Windows 2000, ampak predvsem tiste povezane z varnostjo. Ostali bodo namreč v nekaterih primerih na voljo le uporabnikom razširjene podpore.

V tem duhu je Microsoft pred kratkim začel tudi s kampanijo s sloganom Start Something, v kateru oglašujejo operacijski sistem Windows XP.

Novica, Product Lifecycle Dates, Windows 2000 Update Rollup Announcement.

90 komentarjev

Nov hrošč na VIA čipovjih

Online Kosten - Onlinekosten.de na svoji strani poročajo, da imajo dobesedno VSA VIIna čipovja nov hrošč, ki bi znal upočasniti nVidiinega Geforcea3 za kar 60 odstotkov. To se zgodi samo v primeru, ako imate nameščen operacijski sistem Windows 98/ME, imate nove Detonatorje 4 ter posedujete Geforce3. Rešitev je za zdaj v odstranitvi Detonatorjev 4 (zamenjava za Detonatorje 3) ali pa v menjavi operacijskega sistema za Windows 2000/XP. Ja, pri VII se moramo pač navaditi na občasne hibe čipovij...

9 komentarjev

Detonatorji

Slo-Tech - Ko sva z alien-wjem premlevala, kakšen članek naj bi napisal, sva kaj kmalu prišla na idejo primerjave nVidiinih Detonatorjev med sabo. Vem, da je tema že izlajnana na veliki večini HW&OC straneh, ampak smo rekli, da se testiranje še iz n-tega zornega kota pač splača. Alien-w se je zadeve lotil zelo resno, tako resno, da je uvedel celo svojo enoto za merjenje hitrosti grafične kartice, tech imenovano. Če še vedno ne veste, katere Detonatorje za vraga namestiti, vam ogled močno priporočam.

12 komentarjev

Namestitev Windowsev 2000

Tech Extreme - Uf, ne bi verjel, če ne bi videl. Toliko člankov, izboljšav ter trikov o Windowsih 2000 pa že dolgo ne. Mate vam je izbrskal še en krajši članek, ki govori o sami namestitvi tega posrečenega operacijskega sistema. Kaj naj rečem, kot: poglejte si sami . No, bom pa še malo nakazal točno o čem govori. Namestil je Windowse 2000 na računalnik z OGROMNO strojne opreme ter bil presenečen nad tem, da je imel Windows za 98% vse opreme gonilnike že vgrajene. Ostale komponente so bile enostavno preveč nove (primer: Creative Annihilator Ultra). Jah, edini problem, ki mu je namestitev povzročila, je bila njegova krivda. Poglejte si. Sproščujoče večerno branje . Hvala, Mate.

0 komentarjev