»

Asus in Pioneer s 16x DVD zapisovalnikoma

X-Bit Labs - ASUSTeK Computer, največji proizvajalec matičnih plošč, in Pioneer, ki ga poznamo še iz časov prvih CD-jev, sta začela pošiljati svoje prve primerke zapisovalnikov DVD, ki zmorejo pisati s 16-kratno hitrostjo. S takšno hitrostjo Asusov DRW-1604P zapisuje DVD±R, dvoslojne bratce in prepisljive DVD-je s štirikratno, CD-R(W) pa s 24- oz. 32-kratno hitrostjo. Pioneerjev DVR-A08XLA se ponaša z enakimi karakteristikami, saj je Asus Pioneerjev OEM-dobavitelj. Za napravo boste odšteli 160 dolarjev. Več o tem.

17 komentarjev

Test DVD pekačev

Tom's Hardware - Na spletni strani Tom's Hardware so objavili nov test. Tokraten test bo sicer bolj kot ne samo za slinjenje, testirali so namreč DVD zapisovalnike, če nimate ravno veliko denarja odveč, a nič ne de. Torej, ogledali so si naslednje DVD zapisovalnike:
  • Philips DVDRW228(DVD+R/ RW)
  • Pioneer DVR-A05 (DVD-R/ RW)
  • Ricoh MP5125A (DVD+R/ RW)
  • Sony DRU120A (DVD+R/ RW)
  • TEAC DV-W50E (DVD-R/ RW)
  • Sony DRU-500A (DVD-R/ RW and DVD+R/ RW)
Kaj so ugotovili? Vse naprave so že dokaj zrele in ne kažejo večjih težav, najbolje pa se je tokrat odrezal Pioneerjev pogon, ki je posnel DVD plošček v...

6 komentarjev

Hewlett-Packard bo izdal svoje DVD snemalnike

CDR-Info - Njihov dvd200e pogon bo sposoben posneti 3 ure video materiala v manj kot 30-ih minutah. Hitrosti snemanja in presnemavanja sta isti (2.4x), branje pa je 8-kratno. Kot dodatek, je tudi snemanje navadnih CDjev več kot zadovoljivo, saj jih je zmožen posneti z 12x hitrostjo, presneti z 10x hitrostjo in brati z 32x. To pa še ni vse. Pri HP-ju vam dajo na izbiro tudi način priklopa, tako da lahko pogon priklopite preko IEEE 1394 ali USB 2.0. Pričakovana cena je med $500-600.

0 komentarjev

Sony-ev DVD-R/W

CDR-Info - Sony po najnovejših novicah izdeluje tudi DVD-R/W enote z imenom PCVA-DRW1 . Enota podpira: 2x DVD-R, 1x DVD-RW, 6x DVD-ROM, 8x CD-R, 4x CD-RW in 24x branje CD. Kar lep kupček lastnosti, kajne? Enota je zunanja (glej sliko) in z njo lahko komunicirate preko OgnjeneŽiceTM (FireWire (IEEE1394)). Malo za šalo: kaj več si lahko preberete tule.

2 komentarja

Teacov 24-kratnik

CDRLabs - Na res zelo dobri strani, kjer najdemo karkoli povezanega z zapisovanjem na zapisljive zgoščenke, CDR Labs, so stestirali novega štiriindvajsetkratnika od Teaca. Izgleda, da bo ta model nekako ponovil tisto slavo modela CD-R58S, zaslovelega pred dvema letoma, saj je dobil visoko oceno 9/10. Je robusten, hiter, zanesljiv, zmore pisati s polno hitrostjo na skoraj vse medije, ter ima kvalitetne programe v paketu. Sicer se oblika Teacovih pečk ni spremenila že mnogo let (kar lahko zaradi učinkovitosti štejemo tudi kot pozitivno), a izgled ni vse. Sicer pa enota ni pravi 24x zapisovalni dirkač, saj začne zapisovanje pri 16x hitrosti, v povprečju piše z 22,5x. Kliknite na ta naslov ter si test preberite, saj je kvaliteten, poučen ter obsežen.

6 komentarjev

Pioneer DVR-A03

CDR-Info - Mojstri peke, CDRinfovci, so stestirali novo Pioneerjevo multiuporabno pečico, ki lahko peče na CD-R, CD-RW in DVD-R ter DVD-RW. Test je izredno dolg, tako da, priznam, nisem celega prebral. Pioneer DVR-A03 je zaenkrat edini pogon, ki podpira zapisovanje na CDje in na DVDje. Na CD-R piše z 8-kratno, na CD-RW z 4-kratno, na DVD-R z 2-kratno in na DVD-RW z enkratno hitrostjo (enkratna hitrost pri DVDju je 1,385 MB/s, kar je 9,2-krat več kot enkratna hitrost pri CDjih). Če vas zanima, kako se obnese, si pa test tudi preberite.

0 komentarjev