»

Google agresivneje proti Microsoftu

Google News - Larry Page, soustanovitelj Googla, je na CES-u nakazal, kam pes taco moli.

Za začetek so si za zgled vzeli Apple in njihove storitve, saj Google načrtuje spremeniti pogled na internetno televizijo in video na zahtevo. Pripravljajo nam internetno trgovino, kjer bo vsakdo lahko objavil svojo video vsebino ter ji določil ceno, pravice uporabe in stopnjo zaščite. Vsebino bomo lahko predvajali v njihovem lastnem prihajajočem predvajalniku, ki bo opremljen z novim sistemom zaščite vsebine (DRM). To je resna grožnja ne le za Microsoftov načrt dominacije internetne televizije, temveč tudi za Apple. Prvi korak je ponudba iz televizijskih programov produkcijske hiše CBS, za začetek bodo na ogled ponudili tri svoje trenutno nastajujoče nadaljevanke (ena izmed njih bo CSI). Podobno kot v Jabolčni trgovini bo nova epizoda na voljo dan za rednim predvajanjem, cena pa bo 2 dolarja. Poleg tega imajo v rokavu še enega izredno močnega asa, ki se imenuje NBA.

Napad na Microsoft pa je na drugi...

69 komentarjev

Masovna cenzura interneta v Veliki Britaniji

Guardian - British Telecom se je po poročanju The Observerja odločil za ukrep cenzure oziroma onemogočanja dostopa do množice spletnih strani.
A pozor, preden pa začnete vleči vzporednice s Kitajsko! Ta cenzura namreč ni politično motivirana, pač pa je BT v sodelovanju z Internet Watch Foundation onemogočil dostop do spletnih strani, ki služijo distribuciji pedofilskega materiala. Tak ukrep je gotovo za pozdraviti, malo manj razveseljujoče dejstvo pa je, da ukrep BTja dokazuje, da ne držijo trditve, da je cenzura interneta tehnično nemogoča. Nekaj časa bo namreč gotovo mogoče najti kakšno možnost za zaobid teh omejitev, vendar tudi cenzorji gotovo ne spijo in bodo te možnosti kmalu onemogočili. Vsaj tako kaže razvoj dogodkov na Kitajskem.

22 komentarjev

Telekomu za vzgled

The Register - To, kako nam je naš "predragi monopolist" pri srcu, mi verjetno ni potrebno razlagati. Kako skrbi za svoje odjemalce, ste verjetno že vsak enkrat občutili na svoji koži. Toda, kot kaže, mogoče pa le obstaja ponudnik storitev, ki pa ni podoben Telekomu. Na žalost ne pri nas, ampak gre na britanski British Telecom.
Kot poročajo na Registru, je BT začel široko oglaševalsko kampanijo s sloganom: "Come on Britain, we know you want it.", kjer ljudi prepričuje, da skočijo na vlak, ki se imenuje ADSL. Ker je zaenkrat pokrita samo tretjina Otoka, je eden od ključnih ciljev te akcije načrtovanje nadaljne izgradnje omrežja, glede na potrebe odjemalcev. Zanimivo je tudi, da je vseh ISP-jev, ki uporabljajo BT-jeve vode ter ponujajo ADSL, kar 60. Temu se pa lahko reče konkurenca.
Telekom Slovenije, sedi, nezadostno ena. Uči se pri bratu iz Velike Britanije.

12 komentarjev

DelphiPLus

The Register - Borland je pred časom preko svoje e-liste poslal sporočilo, v katerem prejemnike obvešča, da bo prenehal s svojo zastonjsko forum storitvijo, saj je bilo vse premalo klikov na vstavljene pasice. Na srečo servisa niso ukinili, le problikovali v plačljivo storitev DelphiPLus. Za mesečni dostop do forumov brez oglaševalskih pasic bo potrebno plačati $3.95. Klik!

0 komentarjev

ADSL mrk

The Register - Spet bo tole ena vestička, samo sem na faksu, po telovadbi, in se mi nič preveč ne da
Kot poroča The Register, se tudi "boljšim" zgodi kakšna bedarija. Tako je danes ob približno desetih zjutraj šla rakom žvižgat celotna ADSL hrbtenica v Veliki Britaniji. Krivec naj bi bil BT (British Telecom), ki naj bi mu izpadla IP hrbtenica. Poleg tega naj bi bil onemogočen promet tudi drugih ponudnikov, kar je verjetno povzročilo dosti sivih las.
Tako da naslednjič, ko bo spet odpovedala povezava, vedite, da se to ne dogaja samo pri nas

3 komentarji

Vaša reklama ne odraža resnice...

Vnunet - ...ja, koliko jih pa? Tole se mi zdi že kar malce tragikomično: The Advertising Standards Authority (ASA) je od British Telecom-a zahtevala, da iz svojih oglasnih pasic za BTInternet odstrani napise, ki trdijo, da so njihove storitve hitre ter zanesljive. Vzrok? Uporabniki so se pritoževali nad signalom 'zasedeno'.

Vsled tega ASA trdi, da so reklamni napisi potrošnike zavajali.

Tukaj mi ne ostane drugega kot en dolg, morda že rahlo zaničevalen 'pih'. Povejte mi - koliko reklam dandanašnji odraža resnico ter koliko oglaševalcev je kaznovanih oz. vsaj pozvanih k spremembam? Čudno, da se nihče ne obesi na reklamiranje Oken (predvsem 95). Pa vaše mnenje? Klik!

2 komentarja

3G telefoni v Evropi

Microsoft - Omrežje tretje generacije v Veliki Britaniji se pripravlja na začetek delovanja v maju. Manx Telecom (lastnik je British Telecom), ki ima licenco tako za fiksno, kakor tudi za mobilno telefonijo na Otoku, je izjavil, da je maj mesec, ko bo omrežje začelo delovati. Ta datum naj bi bil absoluten in dokončen. NTT DoCoMo pritiska na podjetje in mu je določil 31. maj kot dan, ko mora omrežje zaživeti. Manx se bo verjetno moral zelo truduti, če bodo hoteli prehiteti Japonce, saj se bliža zadnji krog te dirke. Največje vprašanje je bilo, kateri terminali tretje generacije bodo maja pripravljeni in katere bo Manx Telecom uporabil. Pred kratkim so iz japonskega NECa prispeli terminali, nekaj sto telefonov pa naj bi prispelo v nekaj dnevih. Prve storitve v omrežju tretje generacije naj bi bile: video na mobilniku, linijske igre in informacije za turiste. Slednje se sliši malo čudno, saj bodo turisti prišli na Otok z navadnimi GSM/GPRS telefoni, ki ne izkoriščajo vseh možnosti modernega...

3 komentarji