»

Pokemon Go nadgrajen

Independent - Potem ko je Pokemon Go takoj po svoji izdaji podrl vse rekorde v številu prenosov in aktivnih uporabnikov, smo danes dočakali prvo resno nadgradnjo.

Nadgradnja uradno prinaša nekaj manjših grafičnih popravkov ter precej odpravljenih napak.


Dejansko pa je nadgradnja prinesla ukinitev dosedaj napol nedelujoče funkcionalnosti za ugotavljanje razdalje do divjih pokemonov, ki je najbolj zagretim uporabnikom omogočala lov s pomočjo triangulacije ter ukinitev načina za varčevanje z baterijo.

Glede na prve odzive uporabnikov nadgradnja občasno izgublja podatke in tako nekateri uporabniki izgubljajo težko prislužen napredek v igro.

Kot posledica nadgradnje so danes prenehali delovati zunanji servisi, ki so do danes...

21 komentarjev

Pokemon Go Nintendu ne bo prinesel milijard, delnice strmo padle

Bloomberg - Ko je 6. julija izšla igra Pokemon Go, niso eksplodirala le socialna omrežja in mediji, temveč tudi delnice Nintenda. Do minulega tedna je delnica poletela za 120 odstotkov in dosegla šestletni vrh. V bolj pesimističnem tonu to sicer pomeni, da če ste Nintendo kupili daljnega leta 2010, ste minuli teden končno prilezli na ničlo, potem ko se je vmes delnica potikala po globinah tečajnice. Toda - imeli ste le kakšen dan časa. Ko se je...

8 komentarjev

Pokemon Go je obnorel svet

Slo-Tech - Kar športnim pedagogom in staršem ni uspelo v desetletjih, je Nintendo storil v 48 urah. Njihova igra Pokemon Go, ki se dogaja v virtualno obogateni resničnosti, je obnorela mlado in staro ter marsikoga prepričala, da je razmigal svoje kosti in se podal čez drn in strn. Igra, za katero so dobili navdih v Googlovi prvoaprilski potegavščini, ki jo je Niantic vzel resno, je čez noč postala velika uspešnica.



Franšiza Pokemon obstaja že od 90. let, gre pa za iskanje prikupnih zverinic, poimenovanih Pokemon, ki se potem tudi bojujejo med seboj. Cilj je zelo preprost - zbrati vse zverinice. Igra Pokemon Go se za razliko od ostalih verzij ne igra na Nintendovih ročnih konzolah v navideznem svetu, temveč na mobilnih napravah v realnem svetu. Glede na našo lokacijo,...

228 komentarjev

Napovedan Windows Phone '7.5'

vir: engadget
engadget - Znano je že, da bo v začetku prihodnjega leta Windows Phone 7 dobil prve popravke, med katerimi bo tudi vgrajena podpora kopiranju besedila. Pri ZDNetu so zdaj razkrili, da lahko avgusta oz. septembra prihodnje leto pričakujemo še eno obsežno nadgradnjo, ki nekako predstavlja različico 7.5 in se bo tako morda celo imenovala. Paket popravkov s kodnim imenom Mango bo tako prinesel vsaj prenovljen brskalnik, ki naj bi dobil podporo HTML5 in Silverlight, ter podporo jezikom z Daljnega Vzhoda.

Avtorica prispevka, Mary-Jo Foley, ugiba še, če ne bo nadgradnja prinesla še boljšo podporo poslovnim uporabnikom, saj je trenutna izdaja Windows Phone 7 usmerjena zelo v potrošniško oz. zabavno industrijo. To so priznali tudi predstavniki Microsofta, ki so že napovedali, da...

34 komentarjev

Hubble nadgrajen

MSNBC - Najbrž vsi poznate vesoljski teleskop, ki sliši na ime Hubble. Na začetku so z njim sicer imeli probleme - zrcalo ni bilo pravilno pobrušeno, zato so mu morali namestiti 'očala', da so dobili ostre slike našega vesolja.
Sedaj, po več kot 12 letih v vesolju, je bil deležen nove posodobitve - nanj so inštalirali novo kamero, s katero so astronomi dobili še ostrejše, še lepše slike. Ogledate si jih lahko tukaj, celotno zgodbo o nadgradnji Hubbla pa si lahko preberete tukaj.

4 komentarji

AWFULMON, Battle Edition

JeffK - Heh, JeffK spet udarja, in tokrat dobesedno. Če še ne poznate JeffKja, si kar oglejte njegovo domačo stran. Fante ima prefinjen smisel za humor, ni kaj. No, če vam je všeč njegov stil humorja, potem boste zagotovo uživali v njegovi najnovejši stvaritvi, online Flash igrici, AWFULMONu. Gre za nekakšno izprijeno verzijo Pokemonov, ali, če hočet, Final Fantasya. Zagotovo vredno nekaj smehcev .

0 komentarjev