»

Velika Britanija ponuja poceni računalnike za dostop do interneta

BBC - V Veliki Britaniji se začenja projekt Race Online 2012, v okviru katerega želijo več kot devetim milijonom Britancem, ki še nimajo internetne povezave, ponuditi poceni računalnik in dostop do interneta. Od teh naj bi jih bilo okoli polovica socialno ogroženih, zato jim država ponuja poceni rešitev.

Računalniki bodo stali 98 funtov (120 evrov) in bodo imeli vse potrebno za dostop do interneta. Imeli bodo naložen odprtokodni operacijski sistem, raven zaslon, tipkovnico, miško, skratka vse nujno. Za dostop do interneta so izpogajali posebno ponudbo, tako da enomesečni širokopasovni dostop stane devet funtov, tromesečni pa 18 funtov. Paketi so naprodaj v več kot 60 centrih po vseh državi. Upajo, da jih bodo do konca leta prodali vsaj osem tisoč.

Na ta način želi Velika Britanija doseči, da bo imel...

22 komentarjev

Ah, ta Granite Bay

Hexus - To poznano čipovje je testirano že skoraj na vsaki hardware strani. Da ne bi izstopali iz množice, so tudi na Hexus stestirali matično ploščo temelječo na omenjenem čipovju, tokrat podjetja DFI. O specifikacijah teh plošč je bilo že skoraj preveč povedanega, zato raje ne bi izgubljal besed. Skoraj edini stvari, ki ločita to ploščo od ostalih je ta, da ne podpira Firewirea, podpira pa - vedno bolj udomačeno - Serial ATA tehnologijo, ki uporablja tanko kablovje, ki pride prav predvsem navijačem ter ostalim, ki potrebujejo dobro prevetrenost ohišja. Klik!

0 komentarjev

Cene pomnilniku padajo

The inquirer - Kot kaže, je danes zelo dober dan za objavljanje novic, ki ne vsebujejo težkih besed, kot so podražitev, ukinjanje storitev, omejevanje in podobnih.

O novi ponudbi ADSL-ja ste že prebrali, sam pa sem našel novico, da so se cene pomnilnika, tako DDR kot SDR umirile, in da kažejo že rahlo nazadovanje. Kot so zadevo analizirali na Inquererju, je to posledica konca "vroče sezone", premalega zanimanja na računalniške trgu in nezadnje Comdexa. Tako in drugače.

Sicer pa je zanimiv komentar, ki so ga podali tukaj, in sicer da očitno potrebujemo Doom3, da se bo na trgu kaj pomembnega zgodilo. Mogoče pa res ...

0 komentarjev

Cyber McDonald's

News.com.au - Ja, stric McDonald bo postal kiber klovn. V McDonald'sovih restavracijah bodo namreč kmalu verjetno začeli ponujati tudi dostop do interneta. Kot pravi tehnološki direktor David Lloyd, naj bi nova ponudba pritegnila nove stranke in jim še izboljšala ponudbo.

Toda dostop ne bo zastonj. Pri pultu bo osebek primoran kupiti kartico (trenutno obstajajo 2, 5 in 10 dolarske), ki bodo vsebovale določeno identifikacijsko številko, ki jo bo potrebno vpisati in voila, internet bo tvoj ob vročem krompirčku in hamburgerju.

12 mesecev bodo zadevo na Japonskem, v Angliji in Nemčiji testirali, nato pa, upajmo, tudi pri nas. Več tukaj.

Pazi, kokakola strmoglavi na tipkovnico!

3 komentarji

Kabli za petičneže

vir: Plycon
Plycon - Mhja, overclockanje in modificiranje vedno bolj postaja en velik biznis in nadvse lep primer je nova ponudba ameriškega on-line podjetja Plycon. Gre za srebrne okrogle kable ki jih proizvaja neko japonsko podjetje. Dejansko gre za zelo luštne zadevice, ki bi jih tudi jaz nadvse rad razkazal, če bi imel prozorno ohišje, toda spotaknil sem se ob ceno. $35 za navaden ATA100 kabel? Pa to je pol cene novega Durona! Kam so izginili časi, ko smo kable zaokroževali zaradi boljšega pretoka zraka skozi ohišje in ne zato, da bi bili glavni frajer v ulici ?

11 komentarjev