»

Nova znižanja na vidiku

Bloomberg - Konkurenca ponovno koristi nam, kupcem, nedavno je namreč Intel objavil vest, da bo 22. julija znižal cene nekaterih svojih procesorjev tudi do 50%. Najnovejše znižanje naj bi pomenilo še dodaten pritisk na trenutno najresnejšega konkurenta, podjetje AMD, ki se ravno pripravlja na izdajo novih procesorjev, ki temeljijo na jedru Barcelona. Po novem pa je Intel napovedal še dodatna znižanja za nekatere Core 2 Duo procesorje, ki se bodo zgodila 2. septembra in naj bi znašala 24-32%. Analitiki predvidevajo, da bo to velik udarec za AMD, ki se že zdaj komaj drži nad vodo.

Izvorna novica.

38 komentarjev

Athloni XP se dobro prodajajo

AMD - AMD je na svoji spletni strani objavil vest o zelo dobri prodaji procesorjev Athlon v četrtem letošnjem poslovnem kvartalu. Prodaja naj bi tako krepko presegla načrtovano, po prvih ocenah kar za desetino. Na ostalih področjih gre AMD-ju malo slabše. Flash pomnilniki, AMD-jev drugi ključni proizvod, se še vedno ne prodajajo tako kot včasih. Tudi prodaja v zadnjem četrtletju naj bi bila relativno slaba, tako kot že dalj časa. Po napovedih naj bi vsi sestavni deli AMD pozitivno poslovali šele v drugem četrtletju leta, ki prihaja. Hvala, Koci

0 komentarjev

AMD povsod

Guru 3D - AMD ne bo ideloval le procesorjev. Danes je namreč sporočil, da bo posegel tudi na tržišče Flash pomnilnika. Izdeloval bo namreč MPC (multi-chip package) flash pomnilnik in SRAM izdelke. Mogoče bo kupiti 16, 32 in 64 MB verzije s po 2, 4 ali 8 MB SRAM-a. AMD se je zadevi res posvetil, ker je vanjo vgradil različne napredne tehnologije kot so Simultaneous Read/Write Flash memory tehnologija.
Bo Intel sledil AMD-jevemu zgledu? Pomoje ne. Intel je namreč izbral drugo pot. Posvetil se je namreč procesorjem za konzole, kjer pričakuje, da bo mastno služil. Zgleda, da sta si največja izdelovalca procesorjev poleg svojega glavnega posla našla še "hobije". Bomo videli...

1 komentar

AMD v rdečih

Vnunet - Na kratko: AMD je oznanil izgubo v tretjem četrtletju: poleg padca prodaje flash čipov v višini 30 % so se mu namreč dohodki zmanjšali za 15 %.

Kot se v poslu to spodobi, je krivdo naprtil svojemu največjemu tekmecu - Intelu, ki je zadnji čas noro zniževal cene procesorjev. Roko na srce, z nekaterimi AMD-jevimi trditvami se popolnoma strinjam: primerjanje zmogljivosti procesorjev na podlagi 'cikličnosti' ni več objektivno. Ha! A pred Athlonom je pa bilo?

0 komentarjev

AMD raste, Intel pada

več strani - AMD je danes objavil prihodke in zaslužke za zadnje četrtletje 2000. Kot bi si lahko mislili, je podjetje več, kot uspešno, saj je prodaja znašala skoraj $1.2 milijarde, čisti prihodek pa skoraj $180 milijonov. To je seveda rezultat več kot uspešne prodaje AMDjevih glavnih proizvodov, računalniških procesorjev in flash pomnilnika, ki se je v primerjave z istim obdobjem lani dvignila za kar 33%. To pomeni, da je prejšnje leto za AMDja bilo rekordno v vseh pogledih. No, če vas o podjetju in njegovih načrtih zanima več (s finančnega stališča...) kar pojdite sem.

Po drugi strani pa svet trenutno ni preveč svetel za Intela. Da se je podjetje začelo otepati s pravimi finančnimi težavami kaže vrsta ukrepov, ki so jih uvedli za leto 2001. Tako so zamrznili vsa dodatna zaposlovanja in širjenja poslovnih prostorov, največji udarec pa bo po vsej verjetnosti zaprtje portoriške PCB tovarne nekje v sredini tega leta. Kaj to pomeni za tamkajšnje gospodarstvo vrjetno ni potrebno posebej razlagati,...

11 komentarjev

Modikacije ohišja za lenuhe

The Tech Zone - Zanimiv članek, kako s čim manj truda in rezanja modificirati ohišje, da bo čim bolj primerno za navijanje. Avtor je opisal nekaj res zanimivh rešitev, npr. kako narediti okrogle kable brez rezanja le teh, posvetil pa se je tudi pretoku zraka skozi ohišje, za ugodnejšo overclockersko klimo v notranjosti. Priporočljivo branje za vse, ki se nameravate lotiti česa podobnega s svojim ohišjem. Klik !

1 komentar