»

Kanadska policija ima od leta 2010 univerzalni ključ za BlackBerry

Vice - Ena izmed glavnih prednosti BlackBerryja je varnost komunikacije, saj so sporočila med telefonskimi aparati šifrirana, če jih pošiljamo prek njihove storitve BBM. Toda kanadska policija ima vsaj od leta 2010 dostop do šifrirnega ključa, ki ga uporabljajo vse BlackBerryjeve naprave, ki niso del poslovnih sistemov in uporabljajo Business Enterprise Server. To razkrivajo dokumenti sodnega procesa v operaciji Celemenza. Sedem ljudi so obtožili umora newyorške mafijske družine, dokaze pa je policija pridobila s prestrezanjem njihove komunikacije prek BlackBerryja, kažejo dokumenti.

BlackBerryj...

35 komentarjev

Nov BlackBerryjev SecuTablet cilja na varnost

Blackberry - Na novinarski konferenci pred sejmom CeBIT, ki se bo začel danes, je BlackBerry predstavil nov tablični računalnik, ki je namenjen poslovnim uporabnikom. Pri razvoju so sodelovali Samsung, IBM in Secusmart (slednjega je BlackBerry prevzel lani). Imenuje se SecuTablet in je v bistvu predelava Samsungovega Galaxy Taba S 10.5.

V resnici mu je BlackBerry nalepil svoj logotip, večino ostalega dela pa so prevzeli partnerji. Samsungovo strojno opremo so dopolnili s programsko opremo, ki sta jo Secusmart in IBM razvila za nemško vlado. 16-GB verzija Galaxy Taba s podporo za LTE...

6 komentarjev

Boeingu samouničljivi telefon pomagal razviti BlackBerry

Slo-Tech - Boeing bo pri razvoju telefona Black sodeloval z BlackBerryjem, so sporočili iz Chicaga. Gre za februarja razkriti skrivnostni model, ki bo namenjen uporabi v varovanih okoljih in ki je v razvoju že skoraj tri leta.

Glavna odlika telefona bodo visoki varnostni standardi. Vsa komunikacija in vsi shranjeni podatki bodo šifrirani z Boeingovo tehnologijo PureSecure, vsakršen fizičen poseg v notranjost telefona pa bo povzročil samouničenje, ob čemer bodo neuporabni postali tudi vsi shranjeni podatki. To ne pomeni, da se bo telefon spektakularno razstrelil kot v filmih, temveč zgolj da bo nepovratno pobrisal podatke. Telefon ima namreč vijake zalite z epoksidno smolo ter ohišje, ki zazna poskus odprtja ali odstranitve.

...

11 komentarjev

Lenovo bi kupil BlackBerry

The Wall Street Journal - Kitajski Lenovo bo najverjetnejši kupec obubožanega kanadskega BlackBerryja, piše Wall Street Journal. Prevzemna namera je za zdaj še neuradna in je nobeno podjetje noče komentirati. Četudi se bo udejanjila, bodo morali pred končnim prevzemom svoje soglasje dati še varuhi konkurence v Kanadi, ZDA, Evropi in na Kitajskem. Ker je posel dražji od 331 milijonov dolarjev, mora dati Kanada še posebno dovoljenje za prodajo.

Lenovo je zgolj eno bolj znanih imen iz množice kitajskih podjetij, ki si želijo postati pomembni igralci tudi na Zahodu in si bodo vstopnico tja kar kupili. Pred devetimi leti je Lenovo kupil del IBM za osebne računalnike, letos so odkupili še strežniški del. Lenovo v ZDA

11 komentarjev

Prispel je BlackBerry Passport

Oblika novinca je nedvomno nekaj posebnega

vir: CrackBerry
CrackBerry - Že na prvi pogled je BlackBerryjev sveži Passport nekaj posebnega, saj je praktično edini mobilni telefon, ki ima kvadraten zaslon, vsaj v tej velikosti. 4,5-palčni zaslon ima ločljivost 1440 x 1440 pik, prek katerega pride steklo Gorilla Glass 3, kot se za moderen telefon spodobi. Moderne so tudi druge specifikacije, saj se v telefonu nahaja Qualcommov Snapdragon 801, 3 GB delovnega pomnilnika in 32 GB prostora za hrambo podatkov, kar je s pomočjo reže microSD mogoče še razširiti. Celotno napravo po dimenzijah nekoliko razpotegnejo tri vrstice fizične tipkovnice z nekoliko neobičajnim razporedom, ki se nahajajo pod zaslonom. Poleg fizičnih tipk se tipkovnica obnaša še kot na dotik občutljiva površina, s pomočjo katere...

34 komentarjev

BlackBerryjeva lupina bo prodana za pet milijard

The Wall Street Journal - BlackBerry, o katerem smo izčrpno poročali, da se bori s finančnimi težavami, ki jih rešuje tudi z odpuščanjem, bo dobil novega lastnika. Interni odbor, ki ga je podjetje sestavilo letos za analizo možnosti za prihodnost podjetja, je sklenil dogovor s Fairfax Financial Holdings (FFH) o prodaji podjetja. FFH je že sedaj največji lastnik BlackBerryja, sedaj pa ga bo prevzel v celoti.

FFH ima trenutno v lasti 10 odstotkov podjetja. Za preostanek bodo odšteli 4,7 milijarde dolarjev, kar pomeni devet dolarjev na delnic. Zato ni presenetljivo, da je tečaj delnic pribit malo pod to vrednost. Danes je delnica sicer pridobila odstotek, a se je v petek sesula za 20 odstotkov, ko je BlackBerry...

7 komentarjev