»

Trust 5.1

CaseModWorld - Poleg dobrega računalnika je danes nujno potrebno še kvalitetno ozvočenje, ki je pri nekaterih malo zapostavljeno. Zvočniki kot so Trust 4000P 5.1 spadajo v vrh ponudbe. Kot lahko razberemo iz imena, ima ta sistem za domači kino 5 satelitov in en globokotonec, za nadzor te zverine pa je na voljo še velika kontrolna enota, ki omogoča nastavljanje nad kar nekaj funkcijami.

9 komentarjev

100% navitje Thoroughbreda 1700+

Slo-Tech - Teden je naokoli in vremenologi so nam prinsesli zopet nekaj mrzlih dni. No, včerajšnega sem izkoristil ter poskusil izboljšati svoj prejšni najvišji overclock. Postopek je bil enak -- ohišje sem dal na polico okna ter ga priprl, da me ni preveč zeblo [:D]. Temperatura zraka ob hiši je bila okrog -10°C, kar se je pokazalo dovolj, da sem temperaturo vode ob delovanju spravil na -7°C. Zaradi dodatka hladilne tekočine G12, ki ga imam v prvi vrsti zato, da se mi kaj organskega ne zaredi v njej, se je le-ta čisto dobro počutila pri teh temperaturah, se pravi brez težav s kakšnim zmrzovanjem.

Po nekaj časa igranja z nastavitvami sem prišel do optimuma nastavitev za...

33 komentarjev

Humvee z laserjem

New Scientist - Ne, naslov novice ni hec. Na Humveeja so ameriški znanstveniki namestili močan laser, njegova naloga pa bo uničevanje min na bojnem polju. Testirati naj bi ga začeli kmalu, malo daljši tekst pa si lahko preberete tukaj.
Hehe, me zanima, kdaj se bodo naši politiki odločili, da če so že naročili Humveeje, lahko zraven naročijo še 'en par' takihle laserčkov[>:D].

0 komentarjev

XPS510 5.1 surround zvočniki

Sound Card Central - Na Sound Card Central so si ogledali zanimiv zvočniški surround sistem, ki temelji na petih satelitih in globokotoncu - to se pravi 5.1 sistem. Nekaj osnovnih karakteristik:
  • Globokotonec: 20 W RMS
  • posamezni satelit: 8 W RMS
  • frekvenčno območje: 35 Hz - 20 KHz
  • 5.25" membrana globokotonca
  • 3" satelitska membrana
  • razmerje signal - šum (SNR): 85 dB.
Zanimiv sistem, ki pa po mojem mišljenju po glasbeni moči še vedno zaostaja za Creative Inspire 5.1 Digital 5700. Seveda zaostaja tudi cena.

1 komentar

Hairy Potter PC

The Register - Priznam, napaka v naslovu novice je namerna, verjetno nastala pod vplivom vemočigavih reklam.

A kljub pregovorni odličnosti knjige (o tem sam ne morem soditi, je nisem prebral...) bi verjetno ne bil preveč vesel "Harry Potter" osebnih računal. Pred hudičem pa nas varujejo -- verjeli ali ne -- tako omejujoče navedbe v Microsoftovih OEM pogodbah. AOL in Compaq pa v jok.

0 komentarjev

Philipsovi zvočniki

The Tech Zone - Za zadnjo novico tega dne pa eden, vsaj zame, bolj zanimivih testov. Na The Tech Zone je bil na test popeljan Philipsov sistem štirih visokotoncev in globokotonca. Kaj te tako posebnega na temu sistemu? Zvočniki so tipa "flat panel", kar pomeni, da so ploščati. In to ne na način a'la Altec Lansing ATP3, ki imajo svojo membrano na dnu. Visokotonci imajo vsak po 10 W moči RMS, kar je malo, a zato je globokotonec močnejši, saj ima v sebi dva refleksa, vsak z močjo 20W RMS. Za sto petdeset dolarjev, za kolikor se sistem prodaja, bi znal biti nakup ugoden.

0 komentarjev

Modifikacija globokotonca

K6 Plus - Če se vam zdi, vsaj po naslovu novice, da novica ne bo imela nikakršne veze z računalništvom, se motite. Sledeči članek govori o problemu, ki ga ima Creative Techov zvočniški sistem FPS 1000. Avtor članka je ugotovil, da ima ta sistem eno veliko pomanjkljivost - visokotonci imajo spodnjo frekvenčno mejo dosti više od najvišje možne frekvence globokotonca. To pomeni, da ostaja VELIK del srednjih tonov zelo neizkoriščen. Rešitev? I, kaj drugega kot menjava globokotonca! Potek, ki ga je opisal avtor, je za kvalitetne razrede, ki jih pridobite pri menjavi, zelo poceni. Torej - vsi, ki bentite nad slabimi zmogljivostmi vašega basa, preberite članek!

0 komentarjev

Izšel Netscape 6.00

Netscape - Danes je srečen dan za vse uporabnike Netscapovih brskalnikov: izšel je Netscape 6! Moram priznati, da je to tudi srečen dan za nas, saj si zdaj lahko vsi inštalirate novo verzijo Navigatorja in nehate bentiti nad slabo vidljivostjo v 4.x verzijah [;)]. Uporabnih izboljšav je v bistvu ogromno, najbolj pomembna med njimi pa je seveda to, da stvar sedaj pravilno prikaže celo Slo-Techovo stran ( kar v bistvu pomeni, da se drži zadnjih standardov [:))]). Sam ga še nisem poizkusil, toda po prvih poročilih sodeč je zadeva še malce preveč hroščata. Presodite sami...

6 komentarjev