»

Primerjava platform za AMD64

vir: GamePC
GamePC - Testi AMD64 zadnje časa padajo, kot snežinke v zimskem viharju. Ker pa brez dobrega čipovja ne bi procesor nikoli tako dobro deloval so se na GamePC odločili, da preizkusijo tri za AMD64 primerna čipovja. Pobliže so si ogledali nVidiin nForce 3 Pro, Viin K8T800 ter AMD-jevo serijo 8000. Predstavnik VIE je bila Asusova plošča K8V, nVidiino poslanstvo pa je predstavila Gigabyte-ova plošča K8N Pro 150. Test je obsegal šest procesorsko požrešnih programov in štiri igre. Po opravljenih testih so ugotovili, da je VIINO čipovje odlično, saj je hitro in ima kar nekaj stvari, ki bodo marsikomu prišle prav. Klik!

4 komentarji

Za vse 21" LCD-ja željne

Testirali so Pentiu... em ...Samsungov LCD :)

vir: GamePC
GamePC - Danes so postali 17" LCD zasloni že skoraj standard, medtem pa počasi na naše mize in pred naše oči prihajajo še večji. GamePC je tokrat izvedel zanimiv preizkus 21-palčnega Samsungovega LCD prikazovalnika, ki sliši na ime SyncMaster 213T. Ponaša se z diagonalo enaindvajsetih palcev in dostopnim časom 25 ms. Izdelek že na pogled očara in bo verjetno pritegnil marsikaterega kupca z malo globljim žepom, da bo investiral vanj. Vsem, ki imate kak tolar preveč (ali morda 250.000 preveč -- alien-w) in bi ga radi (nes)pametno vložili, vam svetujem da si ogledate test.

16 komentarjev

2600+ in 2400+

več strani - No, danes je AMD na tržišče poslal svoja nova procesorja - to sta AthlonXP 2400+, ki miga pri 2GHz ter AthlonaXP 2600+ z 2.13GHz. Skeptični smo bili glede njunih FSB hitrosti, toda ostali sta na najavljenih 266MHz in tehnologija izdelave na 0,13 mikronih. Seveda testi kar dežujejo:

11 komentarjev

Northwood B prihaja v trgovine

več strani - Intel je pred kratkim izdal nove Pentiume4, kodno imenovane Northwood B. Kot gotovo že veste, se ti procesorji ne razlikujejo bistveno od njihovih predhodnikov Northwoodov A. Razlikujejo se le po frekvenci vodila, saj novi Northwoodi sedaj uporabljajo 533 MHz vodilo (133 MHz*4), kar jim omogoča tudi do 4.2 GB/s prepustnosti. Istočasno je Intel izdal tudi posodobljen nabor i850E, ki naj bi podpiral tudi najnovejši PC1066 RDRAM, o katerem pa ni ne duha ne sluha. Novi procesorji bodo na voljo v 2.26, 2.4 in 2.53 GHz različicah. Ali bomo nove Northwoode navijali tudi tako uspešno kot stare pa bo pokazal čas. Testi: Skratka bere za celo deževno popoldne [:D].

4 komentarji

In še malo o AMD XP

več strani - Neverjetno, kako lahko cel dan novic zaznamuje "le" izid novega procesorja pri AMD. No, če smo natančni, procesor je izšel včeraj, danes so pa na plano pricurljali testi. Veliko testov. Zelo veliko.

Seveda ste vi pridni človečki, ki boste iz samega interesa prebrali vse teste ter jutri v šoli pokasirali negativno pri kemiji, a rekli, da o AMD XP veste vse!

2 komentarja

Uporaba Thermaltake Orbov

HardOCP - Gotovo ste kupili Chrome Orba ali podobnega, pa ste kasneje ugotovili, da obstaja boljši ventilator. Če niste ravno modifikatorski manijak, ki daje procesorske hladilnike na chipsete ali grafične kartice, potem vam je Chorme Orb gotovo nesrečno obležal v kotu sobe. No, če ne veste, kako bi ga uporabili, potem upoštevajte HardOCP-jev nasvet.

0 komentarjev