»

Igra prestolov ostaja prvakinja tudi v letu 2015

TorrentFreak - Okus gledalcev televizijskih nadaljevank in nanizank se ni kaj dosti spremenil, saj je že četrto leto zapovrstjo Igra prestolov odločno največkrat prenesena z interneta. To smo lahko slutili že junija, ko je zadnji del najnovejše sezone pometel s konkurenco. Ta del je tudi ostal najpriljubljenejši, saj si ga je z interneta snelo 14,4 milijona gledalcev, če upoštevamo le javne torrente.

Na drugem mestu (vsakokrat so podatki za najpopularnejši del serije) so Živi mrtveci, kjer si je najpriljubljenejšo epizodo snelo 6,9 milijona ljudi, sledijo pa Veliki pokovci (4,4 milijona) in Puščica (3,9 milijona). Zanimivo je, da je korelacija med številom ameriških gledalcev (Nielsen ratings) po televiziji in številom prenosov s spleta precej nizka. Veliki...

6 komentarjev

Igra prestolov porušila vse piratske rekorde

TorrentFreak - Medtem ko bomo morali na podatke o gledanosti zadnjega dela pete sezone Igre prestolov še nekoliko počakati, je serija že podrla vse piratske rekorde. Kakor smo leta 2013 pisali, da si je posamezno epizodo v povprečju snelo 5,9 milijona ljudi, kar je lani naraslo na osem milijonov, je letošnji finale na odlični poti, da rekorde vnovič potolče.

V prvih 12 urah po predvajanju si je zadnji del z interneta prek protokol torrent snelo 1,5 milijona ljudi, kar naj bi v naslednjih 24 urah naraslo na 10 milijonov oziroma nov rekord. Prav tako je datoteka podrla rekord za število uporabnikov, ki datoteko delijo sočasno. V nekem trenutku je več kot 258.000 ljudi delilo 480p verzijo zadnjega dela, kar je rekordna številka....

51 komentarjev

Igra prestolov zmagovalec torrenta 2013, Iron Maiden niso priredili koncerta za pirate

Slo-Tech - Največkrat prenesena televizijska serija z interneta je Igra prestolov, kaže statistika prenosov prek torrentov. V povprečju si je posamezno epizodo serije z interneta pretočilo 5.900.000 ljudi, kar je več, kot je bilo gledalcev v ZDA pred televizijskimi sprejemniki.

Avgusta sta bili številki približno izenačeni pri dobrih štirih milijonih, od tedaj pa se je število prenosov še povečalo, čeprav je serija tekla od marca do junija. Omenimo, da so ustvarjalci serije letos priznali, da piratstvo v bistvu ni velik problem, saj ustvarja ustrezno navdušenje in zanimanje za serijo, kar se kaže v obliki prihodkov na drugih področjih (več ogledov na televiziji, prodaja spremljevalnega materiala itd.).

Na...

27 komentarjev

Kaj so pirati iskali v letu 2012

TorrentFreak - Konec leta je idealen čas za različne statistike in preglede, saj zaradi prazničnega premora ostalih novic nekako začne primanjkovati. Zato si bomo danes pogledali, kaj so spletni pirati v letu 2012 najraje snemali z interneta.

Med filmi je zmagovalec Projekt X, precej bolna srednješolska komedija, kjer je glavni motiv nori žur. Z interneta jo je preneslo okoli 8.720.000 uporabnikov. Na drugem mestu najdemo Misijo: nemogoče - Protokol duh (8.500.000), sledijo pa Vzpon viteza teme, Maščevalci in Sherlock Holmes: Igra senc. Zanimivo je, da je korelacija med zaslužkom in številom prenosov za prvih deset filmov po prenosnih zanemarljiva...

27 komentarjev

Hitri in drzni 5, Dexter in Crysis 2 prvaki torrentov leta 2011

Crysis 2 je lani dosegla 3.920.000 prenosov prek omrežja torrent.

vir: TorrentFreak
TorrentFreak - V naslednjem pregledu poglejmo, kako so leto 2011 izkoristili internetni pirati. Na TorrentFreaku so pripravili statistiko o največkrat ilegalno prenesenih filmih, televizijskih serijah in igrah.

Med filmi je zmagovalec Hitri in drzni 5 (Fast Five) z dobrimi devetimi milijoni prenosov, ki mu sledijo Prekrokana noč 2 (The Hangover 2), Thor, Izvorna koda (Source Code), Jaz sem četrti (I Am Number Four), Prikriti udarec (Sucker Punch), 127 ur (127 Hours), Rango, Kraljev govor (The King's Speech) in Harry Potter in Svetinje smrti 2. del (Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2). Številke so nižje kot predlani, saj je bil leta 2010 najpriljubljenejši film Avatar prenesen 16-milijonkrat. Po eno strani gre upad pripisati ostrejšim protipiratskim ukrepom (zlasti v...

38 komentarjev

AMDjevi načrti za proizvodnjo

X-Bit Labs - Na voljo je tudi nekaj novih AMDjevih načrtov glede proizvodnje.

CPU Q3 2000 Q4 2000 Q1 2001
Athlon Slot A 0.6 milijonov / /
Athlon Socket A 1.4 milijonov 2.7 milijonov 2.7 milijonov
Duron 1.6 milijonov 3.8 milijonov 5.5 milijonov
Skupaj SocketA: 3 milijonov 6.5 milijonov 8.2 milijonov
K6 3.3 milijonov 2.5 milijonov 1 milijonov
Skupaj: 6.9 milijonov 9 milijonov 9.2 milijonov

Pro pričakovanjih bomo počasi videvali vse več in več Duronov, saj navsezadnje tudi gre za najbolje prodajan AMDjev procesor. SlotA procesorji bodo očitno mrtvi zelo kmalu, medtem ko se K6 serija še kar oklepa življenja. Opazno je tudi, da se bo skupna rast povečave procesorjev v naslednjem letu malce umirila, kar verjetno gre predpisati temu, da bodo celotno naslednje leto polovico Dresdenske tovarne preurejevali za 0.13 mikronsko proizvodnjo.

0 komentarjev