»

Zaradi izida nove sezone Igre prestolov upadel obisk Pornhuba

VentureBeat - Minuli vikend se je začela nova serija priljubljene in težko pričakovane serije Igra prestolov, kar je bilo mogoče opaziti celo na statistiki spletnega obiska. Pred leti so ob Esmerladi trgovine opustele, sedaj pa se življenje seli na internet, kjer lahko precej natančneje vidimo take efekte. Upravljavci spletne strani Pornhub so na primer jasno zabeležili, da jim je ob premieri nove sezone serije opazno padel obisk.

Minulo nedeljo zvečer, ko sicer Pornhub vedno beleži visok obisk, je ta upadel za 4,5 odstotke. To se sliši malo, a pogled na graf razkrije, da v resnici...

46 komentarjev

Fallout 4 pokosil vse rekorde

Slo-Tech - Minuli teden je izšla ena najteže pričakovanih iger tega leta, slavni Fallout 4, v se katerem kot edini preživeli iz Vaulta 111 podamo v apokaliptični svet po jedrski vojni. Kot kažejo statistike, je upravičila svoj sloves, saj je njen izid povzročil opazne spremembe vzorcev obiska na spletu, založnik Bethesda pa je razkril prve podatke o prodaji, ki ni razočarala. V prvih 24 urah po izidu so prodali 12 milijonov izvodov, kar je navrglo 750 milijonov dolarjev. S Steama poročajo, da je ob vrhuncu igro sočasno igralo več kot 470.000 ljudi, kar je absolutni rekord. Za primerjavo povejmo, da je Call of Duty: Black Ops III v prvih treh dneh zaslužil 550 milijonov...

60 komentarjev

Acer zaradi upada prodaje menja direktorja

Wong (levo) bo zamenjal Wanga (v sredini)

The Wall Street Journal - Tajvanski proizvajalec račualnikov Acer bo dobil novega šefa, saj je dolgoletni izvršni direktor J. T. Wang odstopil. Podjetje bo 1. januarja začasno prevzel dosedanji predsednik Jim Wong, v Acerju pa bodo do konca drugega četrtletja prihodnjega leta poiskali njegovega naslednika. Wang je odstopil zaradi poslovnih razlogov.

Acer je četrti največji proizvajalec računalnikov na svetu, ki pa se bori z upadom trga osebnih računalnikov. V zadnjem četrtletju so pridelali 443 milijonov dolarjev čistega dobička, zaradi česar so napovedali sedemodstotno zmanjšanje števila zaposlenih, kar bo letno prihranilo 100 milijonov dolarjev.

Acer ima težavo. Čeprav globalna prodaja osebnih računalnikov pada, so prvi trije konkurentje...

18 komentarjev

Nokia spet z rekordno izgubo

vir: Nokia
Nokia - Nokia je objavila poslovne rezultate za drugo letošnje četrtletje, v katerem so ponovno pridelali ogromno izgubo in le malenkostno povečali prihodke glede na prvi kvartal. V zadnjih treh mesecih so zabeležili 1,41 milijarde evrov čiste izgube, kar je za osem odstotkov slabše kot v prvem kvartalu in kar štirikrat več kot v enakem obdobju lani (takrat je izguba znašala 368 milijonov dolarjev). Prihodki od prodaje so dosegli 7,5 milijarde dolarjev, kar je tri odstotke več kot v prvem četrtletju. Nokia je tako zabeležila najslabši rezultat v zgodovini.

Pred dvema letoma so bile vesti popolnoma drugačne, saj je takrat Nokia poslovala stabilno in pridelovala visoke dobičke. Sedaj večina kazalcev kaže negativne obete. Prodaja...

64 komentarjev

Dobiček Microsofta nespremenjen, kupci čakajo na Windows 8

Microsoft - Microsoft je drugi kvartal v fiskalnem letu 2012, ki se je končal konec decembra, sklenil z rahlo rastjo prometa in nekoliko nižjim dobičkom, so sporočili iz Redmonda. Čisti dobiček je znašal 6,62 milijarde dolarjev, kar je za manj kot odstotno točko slabše kot leto pred tem. Promet se je zvišal za pet odstotkov in dosegel 20,9 milijarde dolarjev. Rezultati so torej tik pod rekordnimi ravnmi, dasiravno jih je izvršni direktor Steve Ballmer označil le kot trdne. Še boljše pa pričakujejo letos, saj bodo predstavili kopico novih izdelkov, med katerimi je najteže pričakovan Windows 8, ki bodo poganjali povpraševanje v drugi polovici koledarskega leta (začetek fiskalnega leta 2013).

Poglejmo si rezultate po petih divizijah, v katere je...

35 komentarjev

nVidia z izgubo

GeForce GTX 460 - prvi res mamljiv Fermi

vir: VR - Zone
VR - Zone - Po izgubi tržnega deleža in prvega mesta na lestvici izdelovalcev diskretnih grafičnih čipov pri nVidii zdaj poročajo še o izgubi. Le-to so zabeležili v 2. četrtletju fiskalnega leta 2011, ki je za nVidio med 2. majem in 1. avgustom. Sprva so za to obdobje načrtovali med 950 in 970 milijoni dolarjev prihodkov, a so po nekoliko slabši prodaji napovedi znižali na 820 milijonov ameriških dolarjev. Napovedi so se še vedno izkazale za nekoliko optimistične, saj so na koncu imeli za dobrih 810 milijonov prihodkov. V primerjavi s prvim fiskalnim četrtletjem leta 2011 (1.001,8 milijonov dolarjev) je to skorajda 20-odstotni upad, kar pomeni, da se je 137,6-milijonski dobiček...

49 komentarjev

Palm globoko v rdečih številkah

Heise - Palm, ki ga poznamo predvsem po pametnih telefonih, je po hudem upadu prometa spet zašel v rdeče številke. V zadnjem četrtletju fiskalnega leta, ki se je za Palm končalo konec maja, so zabeležili 105 milijonov dolarjev izgube, medtem ko so v enakem obdobju lani pridelali le 43 milijonov dolarjev izgube. Promet je zgrmel za 70 milijonov dolarjev na 87 milijonov dolarjev. V celotnem letu 2008/2009 so tako vknjižili 753 milijonov dolarjev izgube, kar je sedemkrat več kot leto prej.

Vse svoje upe sedaj Palm polaga v nedavno predstavljen Palm Pre, ki bi naj podjetje popeljal na pota stare slave. Jon Rubinstein iz Palma pravi, da je bil Pre pomembna prelomnica za podjetje, ki jih je ponovno pognal v tek. Točnih številk o prodaji ni želel razkriti, medtem ko analitiki ocenjujejo, da naj bi prodali že okrog 150.000 kosov. Če jim ne bo uspelo, nove priložnosti v teh težkih časih najverjetneje ne bo.

4 komentarji