»

Izšel Office 2016

Microsoft - Kot po švicarskem urniku je izšla nova verzija Microsoftovega pisarniškega paketa Office 2016. Novosti je precej, ena glavnih pa so tri bistveno različne možnosti, kako lahko pridemo do nove verzije. Microsoft se trudi udejanjiti vizijo programske opreme kot storitve namesto izdelka, tako da bi plačevali naročnino namesto nakupa licence. Office 2016 je še nekje vmes.

Office.com in aplikacije Office Mobile so brezplačne. Gre za spletno verzijo resda nekoliko okleščenih aplikacij Word, Excel, PowerPoint in Outlook. Za uporabo zadostuje brezplačni spletni račun pri Microsoftu, ki ga zelo verjetno že imate, če uporabljate OneDrive, Xbox, Windows 10, Skype itd. Aplikacije imajo nekaj omejitev (recimo Word ne zna slediti...

52 komentarjev

Office 2016 bo prispel 22. septembra

WinFuture.de - Medtem ko je Office 2016 za uporabnike Macov že na voljo, bo verzija za uporabnike Windows izšla 22. septembra, kažejo dokumenti, ki so Microsoftu oziroma partnerjem pobegnili na internet. Tedaj bosta izšli verziji za domače uporabnike in Pro, medtem ko bo treba na Enterprise še nekoliko počakati, a ne dlje kot do konca leta. Cene bodo podobne kot v verziji 2013, in sicer bo verzija Home & Student stala okrog 140 evrov, Home & Business pa okrog 240 evrov.

Office 2016 bo za razliko od ostalih velikih verzij le evolucijska nadgradnja. Pričakujemo boljšo integracijo z OneDrive za lažje sourejanje dokumentov več uporabnikov (npr. Real Time Typing), Smart Applications in posodobljeno vizualno temo, ki bo poenotena med vsemi platformami (Windows, Mac, Android, iOS). Prav možnost sočasnega urejanja več...

67 komentarjev

Microsoft pokazal Office 2016

Microsoft - Office 2016, ki je bil marca v predogledni verziji na voljo le razvijalcem, je sedaj dostopen vsem. Microsoftov izvršni direktor Satya Nadella je na konferenci Ignite v Chicagu napovedal, kaj novega lahko pričakujemo jeseni letos, ko izide končna verzija. Sedanji predogled lahko preizkusi vsakdo, tudi brez naročnine na Office 365 oziroma nameščene prejšnje verzije Office.

Glavni poudarek bo na večji integraciji s storitvami v oblaki ter podpori za OneDrive, dobrodošla novost pa so tudi Smart Applications. Recimo, Outlook bo imel poln dostop do OneDrive, tako da bo mogoče večje priponke pošiljati neposredno iz OneDrive, na da bi jih posebej vlekli na disk in zatem še enkrat pošiljali. Če tudi prejemnik uporablja Office 2016, bodo...

50 komentarjev

Microsoft na Buildu 2015 zlasti o Windows 10

Microsoft - Na letošnji konferenci Build 2015 je bilo bolj ali manj vse v znamenju prihajajočega Windows 10, medtem ko so ostali izdelki in storitve igrali obrobno vlogo.

Kot se spodobi, so sicer začeli s temi ostalimi novostmi. Odprta platforma .NET Core prihaja na Linux in Mac OS X (za zdaj kot predogledna verzija), za uporabnike Windows pa je že na voljo .NET Core RC. To bo olajšalo pisanje aplikacij za uporabo oblaka za različne platforme. Tudi Visual Studio Code prihaja na Linux in Mace. Na koncu prvega dela so predstavili še nove storitve in medplatformne knjižice Office Graph API za Office 2016 - opomniki iz Outlooka se bodo prikazali tudi na napravi z iOS in podobno.

Glavni del pa je bil namenjen Windows 10. Na Windows 10 bo mogoče poganjati tudi aplikacije za Android in iOS, s...

62 komentarjev

Microsoft pokazal Office za Windows 10

Microsoft - Microsoft je pokazal prihajajoč pisarniški komplet Office za Windows 10, ki je sedaj dostopen v obliki Technical Preview. To pomeni, da ga lahko člani ustrezne skupine že snamejo z interneta. Glavna novost je univerzalnost, saj bodo iste aplikacije tekle na telefoni, tablicah in osebnih računalnikih; skratka na vsem, kar bo poganjalo Windows 10. Končno verzijo pa bomo dobili do konca leta.

Pisarniški komplet sestavljajo Word, Excel, PowerPoint, Outlook in OneNote, pri čemer lahko ta hip prenesemo in preizkusimo le prve tri. Ker so programi napisani enotno za vse naprave, je uporabniški vmesnik prilagojen tudi za uporabo brez tipkovnice in miške na napravah z na dotik občutljivimi zasloni. In tako bo Office za Windows dobro tekel tako na majhnem...

16 komentarjev

Microsoft rekordno v zadnjem četrtletju

Microsoft - Microsoft je v prvem četrtletju novega fiskalnega leta, ki se je zaključilo konec septembra, posloval rekordno. S prodajo so zaslužili 17,37 milijarde dolarjev, kar je sedem odstotkov več kot v enakem obdobju lani in najboljši rezultat za katerokoli prvo četrtletje v zgodovini, hkrati pa so ustvarili še 5,74 milijarde dolarjev čistega dobička, kar je šest odstotkov več kot lani. S temi rezultati so zgolj za odtenek presegli napovedi analitikov (o prihodkih 17,24 milijarde dolarjev), delnica podjetja pa je zaključku trgovanja ni dosegla bistvene spremembe tečaja v primerjavi z otvoritvenim.

Še vedno velja, da je glavna molzna krava v Redmondu pisarniški paket Office, ki ga prodaja...

14 komentarjev

Microsoft Office za Mac 26. oktobra

Nov trakovni videz

ComputerWorld - Microsoft je potrdil datum izida verzije pisarniške zbirke Office za Mac, ki ga je že prej neuradno napovedal Amazon. Microsoft Office for Mac 2011 bo na voljo od 26. oktobra dalje, pri čemer prednaročila že sprejemajo.

Zadnja verzija jabolčnega Officea je izšla januarja 2008, tako da je že čas za posodobitev. Nova inačica je po videzu podobna Officeu 2010 za Windows, ima preimenovan e-poštni odjemalec Outlook (ki je zamenjal Entourage) in vrnitev podpore za VBA-makre. Manjše novosti so še celozaslonska predogleda v Wordu (za pisanje in za branje) in Dynamic Reorder za sprehajanje med nivoji v predstavitvi ali dokumenti. Posebno pozornost so namenili vitkosti aplikacij, saj naj bi se te zaganjale dosti hitreje kot doslej, ko je...

34 komentarjev