»

Nvidiine konzole Shield Tablet zaradi baterije na vpoklic

Slo-Tech - Nvidia je najavila vpoklic igralne konzole Shield Tablet, ki jo je izdala lani julija. Vpoklicane so konzole, prodane med julijem 2014 in julijem 2015, torej kratko malo ves čas prodaje. Problematična je baterija, ki se lahko pregreje, uniči konzolo in poškoduje uporabnika.

Uporabnike prosijo, naj na konzolo namestijo zadnjo verzijo sistema Android, nato pa v nastavitvah preverijo tip baterije v napravi. Problematičen je tip Y01, medtem ko je B01 brezhiben. Konzole z baterijami Y01 bo Nvidia brezplačno zamenjala - po ocenah naj bi bilo takšnih okrog 100.000. Nvidia igralce še opozarja, da bo nova konzola, ki jo bodo dobilo kot zamenjavo, tovarniško ponastavljena, torej potrebujejo varnostno kopijo.

4 komentarji

Nvidia predstavila konzolo Shield

Slo-Tech - Na Game Developers Conference, ki te dni poteka v San Franciscu, je Nvidia predstavila mikrokonzolo Shield (ni povezana s projektom Shield izpred dveh let), ki bo izšla maja letos za 200 dolarjev. Konzolo poganja Tegra X1, na njej pa teče Android TV. Preden pokukamo v notranjost, si jo poglejmo od zunaj. Oblikovana je v Nvidiinem slogu, to pomeni ostri robovi, mešanica sijoče in mat črne ter zelene barve, ki žari ob prižgani konzoli. Poleg sodi tudi krmilnik, ki je z zaobljenimi robovi in malce cenenim videzom...

23 komentarjev

HP vpoklicuje napajalne kable zaradi nevarnosti vžiga

Slo-Tech - Hewlett-Packard je sporočil, da so napajalni kabli, ki so jih med leti 2010-2012 prilagali prenosnim računalnikom znamk HP in Compaq, namiznim postajam (docking station) in nekaterim drugim napravam, potencialno nevarni. Zaradi tega so se odločili za vpoklic po celem svetu in brezplačno zamenjavo. Samo v ZDA so prodali več kto pet milijonov naprav s temi kabli, po celem svetu pa še več.

Problematičen je kabel, ki povezuje vtičnico z adapterjem, če so ga prodali med septembrom...

50 komentarjev

Nvidia pripravlja igralno tablico in nov plošček

engadget - Nvidia pripravlja svojo prvo tablico, ki se bo neizvirno imenovala Shield Tablet in predstavlja nadaljevanje projekta Shield, v okviru katerega smo lani dobili ročno konzolo, ki pa se ni prodajala preveč dobro.

Shield Tablet bo zelo podoben HTC One, in sicer bo imel osempalčni zaslon z ločljivostjo 1920 x 1200, nad in pod njim pa bodo razporejeni zvočniki. Kameri s petimi milijoni točk bosta spredaj in zadaj. Poganjala ga bo Tegra K1 (štiri jedra Cortex A15 pri 2,2 GHz) z 2 GB pomnilnika, kar je dovolj za igričarske pogone Unreal Engine 4. Tablica naj bi bila na voljo v verzijah s 16 in 32 GB prostora ter podporo za WiFi in LTE in že poznan sistem Nvidia DirectStylus, ki zazna razliko med dotikom s prstom, konico priloženega pisala ali njegovim drugim koncem...

17 komentarjev

Garmin vpoklical 1,25 milijona navigacijskih enot

The Wall Street Journal - Garmin bo vpoklical 1,25 milijona navigacijskih enot zaradi bojazni, da so vgrajene baterije neprimerne in se lahko pregrejejo ter zanetijo požar. Problematični so modeli Garmin Nuvi 200W, 250W, 260W, 7xx in 7xxT, ki so naprodaj tudi v Sloveniji, čeprav je bila večina prodanih v ZDA. V Garminu so povedali, da so dejanski problem opazili v manj kot desetih primerih, ki niso povzročili škode na drugih predmetih ali terjali žrtev. Lastniki omenjenih modelov lahko na spletni strani proizvajalca vpišejo serijsko število naprave in preverijo, ali jo morajo vrniti. Postopek bo brezplačen.

Garmin je vlagatelje sicer pomiril z besedami, da bo finančno škodo zaradi vpoklica kril proizvajalec baterij, tako da na poslovni rezultat podjetja vpoklic ne bo vplival. V zadnjem četrtletju je Garminov dobiček upadel za 17 odstotkov, čeprav so se prihodki od prodaje in število prodanih enot povečali. V Garminu so dejali, da so za slabši rezultat kriva valutna razmerja. Slab izgovor, saj je moč...

22 komentarjev