»

Natal está a chegar

TG Daily - Ne še prav ta hip, a božič neutrudno prihaja. Tisti koledarski čez slab mesec, Microsoftov pa v nekoliko manj definirani in bolj oddaljeni prihodnosti. Prvikrat smo o projektu Natal pisali junija, sedaj pa Microsoft spet spominja, da projekt še vedno teče. Gre za "največji preskok pri TV po izumu daljinskega upravljalnika", pravi Microsoftov Marc Whitten, sicer šef oddelka za XboX Live. Kot pravi, trenutno še nismo v zlati dobi televizije (da ni ta morda že mimo?), zlati dobi konzol ali zlati dobi interneta. Toda čez pet let naj bi bile te tehnologije tako prepletene, da jih ne bo več mogoče ločiti med seboj.



Natal bo nadgradnja daljinskega upravljalnika. Sistem bo sam prepoznal uporabnika v sobi po izgledu in glasu, nato pa bo sam poiskal vsebino, ki bi lahko bila zanimiva. Televizijo bo moč upravljati...

7 komentarjev

Zvok nVidiinega čipovja

Overclockers Australia - Na Overclockers Australia sem zasledil zanimiv članek o nVidiinem nForce2 čipovju in njegovih zvočnih sposobnostih. Avtor članka je preizkusil njegovo sposobnost, da zvok iz iger/filma/mp3 predvajalnika zakodira v Dolby Digital 5.1 in ga po digitalni liniji pošlje zunanjemu ojačevalcu ali pa po šestih analognih kanalih na šest zvočnikov - štirje prostorski, center in nizkotonec. Predvsem mi je zanimivo to, da čipovje ustvari nizkotonski kanal in tako lahko uživamo v hrumenju basov tudi takrat, ko ima vir le dva oz. štiri kanale in bi se basi izgubili, če bi signal poslali direkt skozi analogne izhode.

Hja, integiran zvok je prerasel obdobje, ko smo lahko pričakovali le nadomestilo za takrat, ko nismo imeli zvočne kartice ali pa ni bilo potrebe po kvalitetnem zvoku in je sedaj že zelo spodobno nadomestilo samostojni zvočni kartici, hkrati pa je glede na to, da je stvar že integrirana v čipovju, še cenejša od primerljivih samostojnih zvočnih kartic....

7 komentarjev

Play TV Box

Tweak Town - Na TweakTown so si ogledali, kot lahko sklepate iz naslova, TV "kartico", ki jo je izdelalo podjetje Prolink. V nasprotju z ostalimi karticami te vrste, to sploh ni kartica, temveč eksterna enota sposobna predvajanja televizijskega signala računalniku. V kompletu boste dobili še daljinski upravljalnik in vse kablovje, ki ga potrebujete. Resolucija te napravice sega do maksimalne meje 1024x768, njena prednost pa je, da jo lahko priklopimo na vsak operacijski sistem, sprejme pa skoraj vse standardne video naprave. Napravica je bila ocenjena z 9 točkami od desetih, klik!

3 komentarji

XPS510 5.1 surround zvočniki

Sound Card Central - Na Sound Card Central so si ogledali zanimiv zvočniški surround sistem, ki temelji na petih satelitih in globokotoncu - to se pravi 5.1 sistem. Nekaj osnovnih karakteristik:
  • Globokotonec: 20 W RMS
  • posamezni satelit: 8 W RMS
  • frekvenčno območje: 35 Hz - 20 KHz
  • 5.25" membrana globokotonca
  • 3" satelitska membrana
  • razmerje signal - šum (SNR): 85 dB.
Zanimiv sistem, ki pa po mojem mišljenju po glasbeni moči še vedno zaostaja za Creative Inspire 5.1 Digital 5700. Seveda zaostaja tudi cena.

1 komentar

TDK S80 2.1 zvočni sistem

Blarg Overclocking - Tudi TDK zna narediti dober zvočni sistem. Tako vsaj pravi avtor tega testa. Pravi celo, da je težko opaziti razliko med TDK zvočniki in njegovimi DTT2200, v kar pa dvomim, saj ima njegov sistem 3 satelite več. A vseeno jih (TDK S80) je označil z vsemi možnimi zvezdicami in jim očital le malce nerodne kontrole ter neprimerno postavitev gumba za vklop, ki je lociran na nizkotoncu.

2 komentarja

Novi zvočniki

vir: Guru 3D
Guru 3D - Spodaj je fotografija novih Creative zvočnikov. Ime jim bo Inspire 5300. V kompletu boste dobili Dolby Digital 5.1 sistem s petimi 30 watnimi sateliti in enim 18 watnim basom. Komplet je kompatibilen z Audigy zvočnimi karticani (a niso vsi 5.1 sistemi?). Zraven dobite tudi daljinski upravljalnik. Komplet bodo začeli prodajati v oktobru za €172.

2 komentarja

ATI All-In-Wonder Radeon 8500DV

Reactor Critical - Še nekaj o R8500. ATI je včeraj predstavil tudi novo verzijo Radeon 2 kartic t.i. ATI All-In-Wonder Radeon 8500DV. Že samo ime vam pove, da gre za nadaljevanje ATIjeve tradicije in da gre za multimedijsko kartico. All-In-Wonder Radeon 8500DV nosi na sebi 64MB DDR SDRAMa in seveda nov Radeon 8500 grafični čip. Prav tako ima na sebi Stereo TV-Tuner z možnostjo sprejema 125 kanalov, DVI izhod in navaden VGA adapter in seveda priključke S-Video in Composite Video. To imajo ponavadi prejšnje All-In-Wonder grafične kartice tudi. Kaj to kartico od prejšnjih razlikuje je to, da ima na sebi še dva FireWire in S/PDIF priključka. Preko zadnjega lahko poslušamo zvok v Dolby Digitalu (AC-3) načinu. Zato zvočna kartica ni več potrebna. Lahko rečemo, da je to pot kartica res All in. Prav tako zraven dobimo še daljinski upravljalnik, ki ga lahko na računalnik priključimo preko USB vhoda. Kartica naj bi na trg prišla jeseni. Cena za ameriški trg je že znana in naj bi znašala manj kot $500. ...

1 komentar

Amazon bo prodajal tudi PC-je

The Register - Iz Amazon.com-a so oznanili, da bodo začeli prodajati tudi osebne računalnike. Za to potezo so se odločili, da bi končno zlezli iz rdečih številk ob koncu tega leta.
Osebne računalnike bodo začeli prodajati jeseni, čeprav natančnega datuma niso izdali. Znano še tudi ni, natančno katere proizvode in od katerih proizvajalcev bodo prodajali. Produkte pa bodo kupcem poslali direktno prodajalci.

0 komentarjev

Xbox s podporo Dolbyu

Gamer's Depot - Dolby Laboratories so uradno potrdili implentacijo njihove tehnologije v Microsoftov Xbox. To pomeni, da bodo igre narejene ali prirejene za Xbox podpirale Dolby Digital 5.1.

Popravek k novici (23:36): Lord Febo in matevzm sta me opozorila, da bo Dolby Digital pri Xboxu uporabljen le za predvajanje zvoka in ne za "ustvarjanje" le tega. Hvala.

2 komentarja