»

AMD Athlon XP vs. Intel P4

Tom's Hardware - Novico spisal in poslal Jernej Hostar:

Ljudje pri Tom's Hardware so nas (spet) presenetili s testom procesorjev. Pod njihove roke je prišlo 12 osebkov, ki slišijo na ime Intel Pentium 4 ali pa AMD Athlon XP. Izvedli so razne teste od Quake 3 Arena, preko kodiranja mp3, do arhiviranja datotek... Ker pa je stran tudi overclockerska, vam bodo povedali kaj tudi o tej vrsti zabave. Ogled priporočlijv za vse, ki kupujete nov sistem, drugi pa si lahko pogledate, kaj je trenutno v modi... Klik!

5 komentarjev

Testi

Slo-Tech - Glede na to, da imam pod sabo kar nekaj strani, katerih avtorji pridno pišejo novice, se mi vsak dan v svojemu "link databasu" nabere na tone povezav do testov procesorjev, diskov, matičnih plošč, hladilnikov in podobnega. Vse skupaj še ne bi bilo tako kritično, če bi imel čas, vendar pa sem v času, ko je šola glavna stvar in časa ni več na pretek, postavljen pred težko odločitev, kaj naj sploh objavim. Zato sem se odločil za manjši eksperiment: od danes naprej sprejemam prošnje na svoj znani e-mail naslov, katere teste/novice želite videti (npr. "želim si link do testa P4X266 plošč", ali pa "hočem link do množičnega testa DDR SDRAM pomnilnika). Tako, vrgel sem vam kost, kaj pa boste storili z njo, pa je vaša stvar :).

0 komentarjev

Test P4 hladilnikov

GamePC - Čeprav dvomim, da bo zadeva zanimala veliko ljudi iz praktičnih razlogov, vam vseeno posredujem enega izmed prvih primerjalnih testov P4 hladilnikov, ki so ga opravili na GamePC strani. Fantje so primerjali 6 hladilnikov, od Thermaltakov preko GlobalWinove do CoolerMasterjevih enot. Rezultati so v bistvu kar malce čudni, oziroma bolje rečeno novi za nas, saj noben hladilnik ni bistveno prehitel Intelovega retail hladilnika. Očitno so Intelovci tokrat opravili spodobno delo pri načrtovanju hladilnega telesa, kar bi težko rekli za njihove prejšnje izdelke. Aja, še zmagovalec: Thermaltake Indigo Orb.

0 komentarjev

Prvi test Pentiuma4

GamePC - Hehe, to pa je prava stvar za vse nas nočne ptiče. Kljub Intelovem embargu na vseh informacije o Pentiumih4 do polnoči danes ( po ameriškem času... ), so se pri GamePC ojunačili in objavili prvi uradni test Pentium4 procesorja. Intel sigurno ne bo srečen zaradi tega, toda fantje so zagotovo profitirali, saj je stran skoraj nemogoče naložiti ( na 128kbps ISDNju ) zaradi preobremenjenosti njihovega strežnika. Sicer bodo vse večje hardveraške strani jutri že pokazale svoje teste P4, toda za ekskluzivnost se je treba potruditi, kajne? Pa čeprav samo za nekaj uric [;)].

7 komentarjev