»

S tiskalniki v Windows odslej drugače

Slo-Tech - Microsoft je najavil prihajajoče spremembe v obravnavi gonilnikov za tiskalnike. Te smo doslej lahko dobivali tudi prek Windows Update, ki je nudil gonilnike, ki so jih bili proizvajalci certificirali (WHQL). V prihodnosti želi Microsoft te gonilnike posameznih proizvajalcev nadomestiti z enotnim Microsoft IPP Class Driver. Začelo se bo z ukinitvijo dodajanja novih gonilnikov v Windows Update.

Sedaj je Microsoft napovedal, da stari (legacy) gonilniki za tiskalnike v Windows Update ne bodo več podprti. Leta 2025 bodo prenehali sprejemati nove gonilnike, še leto dni pozneje pa bo Windows Update vedno najprej ponudil Microsoft IPP Class Driver. Leta 2027 bodo ukinili vsakršno posodabljanje gonilnikov posameznih proizvajalcev. Uporabniki jih bodo še vedno lahko namestili, a bodo morali za nove verzije uporabiti samostojno namestitev. Microsoft bo v Windows Update nudil le Microsoft IPP Class Driver.

Ta podpira vse tiskalnike, ki razumejo koncept Mopria. Tega je Microsoft prvikrat...

18 komentarjev

Samsungova programska oprema sama izklaplja Windows Update

VentureBeat - Minuli teden so zalotili Samsung, da njegova programska oprema na računalnikih namerno izklopi Windows Update v Windows 8.1, kar je povezano z zvišanimi varnostnimi tveganji. Patrick Barker je ugotovil, da ima Samsungovo orodje za posodabljanje tudi izvršljivo datoteko Disable_Windowsupdate.exe, katere ime dobro opiše njeno početje. Ob vsakem zagonu prestavi nastavitev Windows Update v ročni prenos in namestitev posodobitev. Omenjena datoteka se ne glede na nastavitve zažene ob vsakem zagonu Windows, kar uporabnikov de facto prepreči samodejno posodabljanje Windows. Omenjeno obnašanje opazimo v Windows XP in vseh novejših verzijah.

Samsung se je naprej izogibal priznanju nedoslednosti, kasneje pa so vendarle potrdili, da...

14 komentarjev

Nov način posodabljanja v Windows 10

ComputerWorld - Microsoft bo v Windows 10 uvedel korenito spremembo posodabljanja sistema, ki je vse od uvedbe Windows Update pred šestnajstimi leti ostalo bolj ali manj nespremenjeno. Sprva je bila Windows Update spletna stran, kasneje pa program v nadzorni plošči, ki je prikazala vse izdane popravke, posodobitve in nove funkcionalnosti za nameščeno verzijo Windows, ki jih uporabnik še ni prenesel in namestil. Pri izbiri pa je bil uporabnik prepuščen sam sebi.

V Windows 10 bo drugače. Jim Alkove iz oddelka za poslovni program Windows pojasnjuje, da bo nova verzija prinesla tri načine posodabljanja. Za domače uporabnike bo najprimernejši način fast-moving consumer pace, kjer bodo takoj po izdaji na voljo vsi popravki, posodobitve in tudi nove funkcionalnosti. Mednje na primer...

10 komentarjev

V popravnem torku Microsoft zakrpal 34 lukenj

Do torka ogrejte svoj Windows Update!

vir: CNet
ComputerWorld - Po majskem zatišju, ko je bilo na popravni torek (drugi torek v mesecu, ko Microsoft izda popravke za svoje programe) popravkov le za vzorec, je včeraj Microsoft zakrpal lep lup ranljivosti in lukenj v svojih programih. Kljub temu pa ne bodo presegli aprilskega rekorda, ko je bilo v paketu kar 64 popravkov.

Popravili so jih 34, obsegajo pa Windows, Office, Internet Explorer (prvi popravki sploh za IE9), SQL Server, .NET Framework in Silverlight. Od teh jih ima 15 oznako kritično, 17 oznako pomembno, dve pa zmerno. Po Microsoftovih besedah so prioritetni popravki MS11-050, ki popravlja 11...

17 komentarjev

Vista SP2 na voljo za prenos

engadget - Z vso pozornostjo, ki jo trenutno dobiva Windows 7, bi bilo enostavno pozabiti na Visto in njene popravke. Od včeraj naprej je na voljo 2. servisni paket za Windows Visto in za Windows Server 2008 v obliki inštalacijske datoteke (le ena za oba operacijska sistema), za 32 bitne in za 64 bitne inštalacije.

Slej ko prej bo seveda na voljo tudi na Windows Update, a zakaj bi čakali na to?

58 komentarjev

Popravkasti četrtek in torek

Slo-Tech - Microsoft se je odločil, da bo prvi varnostni popravek letos, ki pokrpa luknjo v Windows Metafile datotekah, vseeno izdal predčasno, za razlog pa navajajo predčasno končano testiranje popravka in pa močne pozive uporabnikov, ki so vpili po popravku.

Na voljo so informacije o popravku MS06-001, prijava na TechNet spletno predstavitev luknje in stvari, ki jih morate vedeti o popravku. Prenesite popravek ročno ali pa se odpravite na Windows update še danes!

Obenem pa Microsoft napoveduje, da v torek izideta še dva popravka, eden za Windows in eden za Pisarno.

Hvala denial-u in RejZoR-ju, ki sta nas opozorila na novost.

32 komentarjev