»

Logitech izdelal tipkovnico, ki se pere

Logitech - Še vedno velja, da so tipkovnice eni najbolj umazanih predmetov, s katerimi vsakodnevno stopamo v stik. S problemom se proizvajalci tam, kjer je to potrebno (če recimo želijo, da jim tipkovnico blagoslovi FDA), soočajo na različne načine. Ena možnost je tudi izdelava tipkovnice, ki jo lahko peremo, kar je storil Logitech.

Izdali so tipkovnico K310, ki jo lahko operemo pod tekočo vodo, če jo polijemo ali jo želimo očistiti kar tako. Nanjo je odporna celotna tipkovnica, izogibati se ji mora le priključni USB-kabel. Tipkovnica ima na dnu celo luknjice za lažje odtekanje vode in sušenje. Da oznake na tipkah ne bi obledele po več pranjih, so oznake natisnjene z laserjem in prevlečene s posebno...

64 komentarjev

Identifikacija uporabnikov z analizo mikrobne kulture na tipkovnicah

Ars Technica - Nič kaj presenetljivo ni dejstvo, da so tipkovnice in miške eni izmed najbolj umazanih predmetov, če z umazanostjo mislimo pestrost in količino bakterij, ki rastejo na njih. Že domače tipkovnice so pravo leglo, medtem ko so javne bolj podobne živalskemu vrtu, o čemer se zlahka prepriča vsak bruc na osnovnem kurzu mikrobiologije (straniščna školjka pa je predsodkom navkljub eno izmed čistejših okolij). Znanstveniki...

22 komentarjev

OCZ napovedal zunanji SSD

X-Bit Labs - Zakaj bi nove hitre SSD-je tlačili le v računalnike, medtem ko bi zunanji diski ostajali še vedno pri dobrih starih magnetnih ploščah, so razmišljali pri OCZ in najavili novo serijo zunanjih SSD-jev. V sodelovanju z izdelovalcem krmilnikov Symwave, ki je pripravil krmilnik za povezavo SATA - USB 3.0, so pripravili novo družino SSD-jev, ki se na računalnik priključijo prek USB3. Ta priključek je za zdaj še redek, a se bo po standardizaciji gotovo kmalu uveljavil. Redna oprema naj bi postal najkasneje do leta 2011.

Kot pravijo, je na ta način podprt prenos podatkov s hitrostmi do 5 gigabitov na sekundo in kopica zelenih tehnologij, kot je boljše upravljanje z energijo in nižja obremenitev centralnega procesorja. Uradno predstavitev pogonov pričakujemo v začetku januarja na CES-u v Las Vegasu, do takrat pa cedimo sline.

4 komentarji

Novi dvojedrni Opteroni serij x85

Slo-Tech - Podjetje AMD je dan pred začetkom tradicionalne Intelove prireditve IDF, najavilo novo serijo dvojedrnih procesorjev za delovne postaje - Opteron 185, 285 in 885. Procesorske srčike tokrat bijejo z 2,6 GHz in ostajajo pri porabi okoli 95W električne energije. Dva in osem procesorski različici bosta dobavljivi v prihodnjih dneh (2149 $ za 885 in 1051$ za 285), medtem ko ostaja cena za 185 - različico, ki bo običajne smrtnike še najbolj begala, skrivnost. Opteron 185 prav tako ne bo dobavljiv vsaj še dober mesec.

Sladka smetana AMD-ejeve namizne ponudbe, trenutno najzmogljivejšega dvojedrnika AMD FX-60, bo s prihodom Opterona 185 vse bolj kisla, če bo FX vztrajal z nezanimivo ceno. Prihod Opterona 185 pa bo verjetno posebej vznemiril vse, ki še zbirajo prihranke za nakup "navijaških" sorodnikov serije 170 ali 175.

4 komentarji

Logitech MX 300, MX 500 and MX 700

Dan's DATA - Logitech je začel s prodajo novih verzij optičnih mišk - MX 300 in MX 500, ter brezžične optične miške MX 700. Cene so nekoliko visoke - od 30 dolarjev za MX 300 in kar do 70 njih za MX 700, kakšne pa bodo cene v Sloveniji, bomo pa še videli. Na Dan's Data so si jih ogledali in jih celo razstavili, tako da če koga zanima, kakšne so te miške tudi v osrčju, si lahko test ogleda tukaj.

5 komentarjev

Test tipkovnic

PC Stats - Tipkovnica je ponavadi najbolj pozabljeni del računalnika (poleg disketnika, najbrž). Ponavadi se nanjo spomnimo, ko nas boli zapestje ali pa prsti.

Da je prava tipkovnica za pravega računalničarja pomembna, se zavedajo tudi na Pc Stats, kjer so se lotili testa treh tipkovnic, namenjenih predvsem zahtevnejšim uporabikom, ki rabijo več kot 104 tipk. Tako so jim v roke prišli trije primerki, vsak s svojimi pomanjkljivostmi in prednostmi.
Če ne zaradi drugega, članek se splača pogledati zaradi samega designa dveh testiranih modelov.

4 komentarji

Nove tipkovnice

Logitech - Logitech je 10. avgusta najavil novo serijo tipkovnic in mišk. Tukaj so dejstva:
  • brezžičnost
  • revolucionarna brezžična optična miška; teče na (skoraj) vseh podlagah (kaj je tukaj novega )
  • ultra tanka tipkovnica
  • tipke za Internet na tipkovnici
Vem, vem. Nič novega. Tudi meni bi se tako zdelo, če ne bi videl fotografij. Vse kar lahko rečem je njam .

2 komentarja

Miška brez kroglice in senzorjev

golem.de - Hm. Kako začeti. Do sedaj poznamo miške, ki imajo kroglice in seveda novejše optične miške. Slaba lastnost krogličnih mišk je ta, da jih moramo stalno čistiti. Pri optični pa to seveda odpade. Slaba lastnost brezžičnih optičnih mišk pa je ta,da se baterije dokaj hitro izrabijo. No. Nov izum Fraunhofer Technologie-Entwicklungsgruppe (TEG) naj bi temu tudi naredil konec. Miška prihodnosti naj bi delovala brez kroglic in brez svetlobnih diod. Namesto tega so miški vgradili samo senzor, ki pomaga pri računanju gibanja in tako izračunava njeno pozicijo (kako to točno deluje ne piše). Tako ni več potrebno, da ima miška stik s podlogo. Ampak v prihodnosti bojo na podlagi tega lahko izdelovali miške, ki jih bomo lahko samo nataknili na prst in se pač udobno usedli ter jo začeli uporabljati.

3 komentarji

Novi Fujitsujevi diski

X-Bit Labs - Seagate je že od sredine lanskega leta edini proizvajalec s 15.000rpm SCSI diskom (Cheetah X15 - zadevica se bo verjetno znašla v našem novem strežniku), toda sedaj se mu obeta konkurenca s strani Fujitsuja. Ta je namreč najavil novo serijo diskov MAM3xxx, ki se tudi vrti pri 15K obratih na minuto, poleg tega pa ima najvišji interni prenos podatkov: kar 88MB/s. Še nekaj specifikacij:
  • gostota 9GB/ploščo
  • hitrost vrtenja 15K rpm
  • 8MB predpomnilnika
  • povprečni dostopni čas 3.8ms
  • Ultra160 ali Ultra360 SCSI vmesnik
  • 18.4GB ali 37.4GB modela
Masovna dobava diskov naj bi se začela v tretji četrtini tega leta, cena pa bodo precej zasoljene: $1200 za 18GB in $1600 za 37GB model.

2 komentarja