»

The Pirate Bay se vrača kot Feniks

TorrentFreak - Dva meseca po raciji švedske policije, v kateri so zasegli strežnike spletne strani The Pirate Bay in stran onemogočili najresneje in za najdlje časa doslej, so se pirati vrnili. Spletna stran je ponovno dosegljiva.

Spomnimo, da so na Švedskem v raciji podatkovnega centra Nacka zasegli strojno opremo, na kateri je tekel The Pirate Bay, zaradi česar je bila stran vse do danes nedosegljiva. Na internetu so se sicer pojavile stare kopije, a brez nove vsebine. Prav tako je bilo mogoče postaviti lasten Pirate Bay, a je šlo bolj za kljubovalno gesto kakor za uporabno stran.

Spletna stran se je vrnila na isti švedski domeni. Spletna stran je polno funkcionalna, saj ponuja že najbolj sveže vsebine, prav tako pa delujejo tudi vsi uporabniški računi s...

50 komentarjev

Racija v Stockholmu zaradi The Pirate Baya

TorrentFreak - Včeraj je ugasnila spletna stran The Pirate Bay, ki je gostila datoteke torrent za prenos ogromne množice avtorsko zaščitenih vsebin. To pot ni šlo za še eno v seriji blokad ali zaplemb domen. Švedska policija je v torek izvedla obsežno racijo v okolici Stockholma, kjer so bili postavljeni strežniki, ter zasegla ogromno računalniške opreme. Policija ni ne potrdila ne zanikala govoric, da so pridržali tudi enega človeka.

Sprva se je špekuliralo, da je stran nedostopna zaradi tehničnih težav, a je kmalu postalo jasno, da so težave povsem drugačne. Švedska policija je potrdila, da so v Stockholmu izvedli racijo na neimenovani lokaciji, kjer so zaplenili opremo, ki je rabila za množično kršenje avtorskih pravic. Hitro smo izvedeli, da gre za podatkovni center Nacka v okolici Stockholma,...

127 komentarjev

Poteka velik koordiniran napad DDOS na Pirate Bay

vir: ZDNet
ZDNet - Priljubljena spletna stran s torrenti The Pirate Bay, ki je trn v peti številnim organizacijam za zaščito avtorskih pravic po svetu, je že več kot 24 ur nedosegljiva. Sprva je kazalo, da so organi pregona končno uspeli zatreti trdovratno stran, a se je kasneje izkazalo, da je razlog drugačen. Neznani napadalci so se strani lotili s koordiniranim napadom DDOS, je stran sporočila prek Facebooka. Nedosegljiva je tako glavna stran kot tudi blog, ki gostuje na drugem strežniku.

Pirati so sicer hitro našli obvoz za svoje uporabnike in objavili seznam posredniških...

22 komentarjev

Simultane policijske preiskave prostorov The Pirate Baya v več državah

TorrentFreak - Danes so državne policije v 14 državah izvedle racije strežnikov, ki so bili osumljeni, da na njih gostuje The Pirate Bay. Večina jih je bila na Švedskem, kjer so zajeli računalnike na kar sedmih lokacijah (med njimi tudi podjetje PRQ, kjer gostuje del Wikileaksa, a ta ni imel povezave s preiskavo, ter Univerzo Umeå), pomembne strežnike pa je imel The Pirate Bay tudi na Nizozemskem, Češkem in Madžarskem. Doslej je znano, da je akcija koordinirala belgijska policija in da je potekala vsaj še v Nemčiji, Veliki Britaniji in na Norveškem. Stran The Pirate Bay je bila zato večino dneva nedosegljiva.

101 komentar

Prve obtožbe zoper upravljavce Pirate Baya

Slashdot - Spomnimo, konec maja lansko leto je švedska policija v raciji izklopila in odpeljale strežnike, na katerih je tekla izjemno priljubljena in obiskana spletna stran The Pirate Bay, ki je gostila torrente.

Včeraj je, po enoletnem zatišju, švedski tožilec Håkan Roswall javno napovedal, da nameravajo vložiti tožbe zoper upravljavce spletne strani. Poteza je bila pričakovana, saj so mu švedska sodišča naložila, da se do junija izjasni, ali namerava posameznike kazensko preganjati. Roswall ni želel povedati, koga ali kako veliko ljudi namerava preganjati, dejal je le, da potrebuje več časa za pripravo primera.

Medtem je Tobias Andersson s Pirate Baya optimističen v svojih napovedih, da se bo vsa stvar iztekla v njihovo prid. Verjame, da bodo obtožbe zavržene, saj so bile na njihovih straneh le povezave do drugih strani in nikakor niti bita zaščitenih vsebin. V skrajnem primeru, dodaja, bodo svoje poslanstvo nadaljevali v tujini. Več.

21 komentarjev