»

Gmail zna odgovoriti namesto vas

Google - Elektronska pošta je ena najstarejših internetnih tehnologij, ki jo še vedno uporabljamo, in to z zelo malo spremembami vse od njenega nastanka. Google je lani izdal aplikacijo Inbox, ki skuša poenostaviti organizacijo vseh sporočil in dogodkov. Začeli so prav z elektronsko pošto, ki jo Inbox inteligentno ureja. Še bolje pa bi bilo, če bi znal sam nanjo tudi odgovoriti oziroma vam vsaj pripraviti odgovore. Google je naredil prav to.

Funkcija Smart Reply za aplikacijo Inbox, ki je namenjena mobilnim napravam, saj na namizni računalniški tipkovnici res ni težko natipkati treh stavkov, prebere sporočila in poizkusi razumeti, kaj piše v njih. Za...

20 komentarjev

Exchange 2000 in .Net

Vnunet - Pri vsesplošnem ljubljenkču javnosti (ter delničarjev), Microsoftu, so potrdili, da 'poštni strežnik' (zelo zelo skromno rečeno) Exchange 2000 ne bo deloval na prihajajoči platformi operacijskih sistemov .Net.

.Net pač ne predstavlja zgolj melodičnega 'web services', vendar korenito spremenjeno zasnovo, zatorej je nekompatibilnost nekako razumljiva. Kakorkoli, .Net verzija izMenjalnice bo delovala na Luknju™ 2000 SP3. Klik!

9 komentarjev

Prihaja nova verzija Symantecovega antivirusnega programa

ARNet - Prvega septembra bo na police prišla nova verzija tega zelo priljubljenega programa, imenovana Norton AntiVirus 2003. Ker so črvi, ki se razpošiljajo po elektronski pošti vse "pametnejši", so pri Symantecu razvili novo tehnologijo imenovano "Blokiranje črvov" (Worm Blocking) za katero so vložili celo vlogo za izdajo patenta.
Gre zgolj za novo marketinško potezo velike hiše ali se nam bližajo dnevi izkoreninjenja črvov? Presodite sami.
Klik za več informacij.

4 komentarji

Microsoft Exchange 2000 & Norton AntiVirus

Vnunet - 'Varnostniki' so opozorili na varnostno luknjo, ki nastane ob sprotnem poganjanju omenjenih programov na istem računalniku.

Namreč, Exchange 2000 prejme sporočilo in ga posreduje protivirusniku v pregled - če je katerakoli priponka 'sumljiva', se sporočilo vrne ('bounca'), skupaj s sporočilom o napaki, iz katerega pa je razvidna tudi pot do naslovljenčevega inbox-a.

Ker popravek še ni na voljo, je priporočeno onemogočenje obveščanja o napakah. Klik!

0 komentarjev

Nov IE hrošč

MSNBC - Odkrili so nov hrošč v Microsoftovem brkljalniku Internet Explorerju, ki omogoča hekerjem, da lahko preberejo e-pošto in datoteke na prizadetem računalniku.
Hrošč se lahko samo aktivira, če uporabnik pri surfanju na Internet Explorerju 5 naloži spletno stran, ki vsebuje posebno zlonamerno kodo. Prav tako mora uporabnik uporabljati Microsoft Exchange 2000 server, da se hrošč pojavi.
Rizik hrošča je ocenjen kot visok, vendar pa lahko rizik omilimo, če onesposobimo Active Scripting v brkljalniku.

7 komentarjev