»

Creative kupil Sensauro

Tech Report - Verjetno ste že slišali za Sensauro - podjetje, ki je bilo vir 3D zvočnih učinkov za skoraj vsa podjetja z lastnimi zvočnimi karticami - razen za Creative. Pri Sensauri so (oziroma bolje, so bila) torej v igri velika in zveneča imena kot so Guillemot/Hercules, VideoLogic, M-Audio, Audiotrak, Voyetra Turtle Beach, Terratec, ESS, Cirrus Crystal Logic, Analog Devices, C-Media, NVIDIA, Realtek, Yamaha, in VIA Technologies, torej skoraj vse česar Creative še ni imel pod "oblastjo". Sensaura je za ta podjetja razvijala gonilnike, da so njihove zvočne kartice podpirale DirectSound3D in EAX.

Se še spominjate Aureala, ki je imela veličasten algoritem za "prostorski" zvok s samo dvema zvočnikoma (sam sem še vedno lastnik ene izmed odličnih A3D kartic)? No, pred kakšnimi tremi leti ga je Creative kupil za lepih 28 milijonov ameriških dolarjev, medtem ko je bila Sensaura kupljena za "ušivih" 6,4 milijona. Kaj se dogaja ne vem, vem pa da po izjavah The Tech Reporta vsi igralci molčijo, izginila...

1 komentar

Test Audigya2

Tweak Town - Creative SoundBlaster Audigy2 je zvočna kartica, katere test nam alien-w obljublja že dalj časa, da pa ne boste preveč neučakani, si lahko pred tem ogledate test te zvočne pošasti oz. zvočnega razstreljevalca™ na TweakTown. Tehničnih karakteristih vam na tem mestu ne mislim naštevati (use Google instead), lahko pa vam namignem, da so bili s kartico zelo zadovoljni. Motila je le, kot ponavadi, samo cena. A če imate 200 dolarjev odveč ter vrhunske zvočnike, klik!

1 komentar

Creative SB Audigy 2

več strani - Torej, Creative je splavil svojega novega paradnega konja. Njihova najnovejša zvočna kartica, naslednik Audigyja, nosi zelo izvirno (e-khm [:D]) ime, Audigy 2. Kartica ponuja:
  • tehnologijo DVD Audio v povezavi z vašim DVD pogonom;
  • 6.1 prostorski zvok;
  • 24 bitni / 96 kHz zvok;
  • 24 bitni / 192 kHz digitalno-analogni pretvornik (DAC);
  • napredno EAX HD tehnologijo prostorskega zvoka pri igranju iger in še mnogo več.
Creativova priporočena cena je 130 dolarjev oziroma 200 dolarjev za Platinum različico. Podrobne informacije lahko dobite tu in tu.

Samo še da jo naši vrli uvozniki spravijo v Slovenijo.

0 komentarjev

Test Audigyjev

Slo-Tech - In spet nov članek (sam smo pa res pridni)! Tokrat sem za vas spisal test dveh najnovejših Creativovih zvočnih umotvorov: Sound Blaster Audigy Player in Platinum.
Eden je malce dražji in eden malce cenejši... katerega od njiju če sploh katerega? Preberite si test in se odločite. Klik!

50 komentarjev

Test Audigy-ja

3DnHardware - Creative kar nekaj časa ni izdal nobene zvočne kartice. Namesto tega se je raje grebel okoli korita grafičnih kartic. Ker je konkurenca tam veliko hujša in ker so tam podjetja, ki imajo dolgo tradicijo delanja zelo dobrih grafičnih kartic, Creativu ni šlo tako dobro. Ne razumite me narobe, šlo mu je v redu, ampak ne tako, kot bi si on sam želel. Zato se je raje spet posvetil zvočnim karticam in ustvaril Audigy.
Audigy je najnovejši Creativov zvočni čip, ki podpira celo vrsto novih funkcij. Pa da jih naštejem: :
  • omogočal bo ADVANCED HD
  • do 4x hitrejši od vseh dosedanjih zvočnih procesorjev
  • Multi-Environment; poslušalec lahko istočasno posluša štiri audio okolja v realnem času
  • Environment Morphing; omogoči naravni avdio prenos iz enega okolja v drugega z realnočasnim morphingom karakteristik posameznega okolja
  • Environment Panning; omogoča relno-prostorsko odmevanje zvoka od površin in odbijanje od le-teh nazaj k uporabniku
  • Environment Filtering; uporablja high-pass filtre za generacijo...

6 komentarjev

Staro meso

Guru 3D - Danes sem pa kar malo užaljen. Vsi tako računate na slycerja (glej novico spodaj; Opravičilo) jaz vas pa redno in zanesljivo že cel teden zalagam z novicami. Šmrk, šmrk. A sem že tako star, da nisem več za nobeno rabo? Tako kot je zgledalo za Creative in njegov program zvočnih kartic dokler ni "spacal" skupaj Audigy zvočnega procesorja?
Ker Creative je, očitno, vstal od mrtvih in odšel v nebesa. Danes so se pojavile podrobnosti o prihajajočem Audigy zvočnem procesorju. Pa si jih poglejmo:
za gamerje so pomembne predvsem te nove funkcije:
  • omogočal bo ADVANCED HD
  • do 4x hitrejši od vseh dosedanjih zvočnih procesorjev
  • Multi-Environment; poslušalec lahko istočasno posluša štiri audio okolja v realnem času
  • Environment Morphing; omogoči naravni avdio prenos iz enega okolja v drugega z realnočasnim morphingom karakteristik posameznega okolja
  • Environment Panning; omogoča relno-prostorsko odmevanje zvoka od površin in odbijanje od le-teh nazaj k uporabniku
  • Environment Filtering; uporablja...

7 komentarjev