»

Mantle za Battlefield 4 končno prihaja

DICE-ova primerjava v tretji situaciji z najzmogljivejšim sistemom

vir: techPowerUp!
techPowerUp! - Ob izidu Battlefield 4 je bilo rečeno, da bo podpora za Mantle, AMD-jev nov nabor API-jev, sledila nekoliko kasneje. Mantle, ki bo sprva deloval na grafični arhitekturi GCN, bo bistveno zmanjšal nepotrebno obremenitev glavnega procesorja, s katero ima težave DirectX, to pa bo seveda pomenilo boljše rezultate na manj zmogljivi strojni opremi. Zdaj Mantle končno prihaja.

EA-jev razvijalec Battlefield 4, DICE, je že izdal popravek za igro, ki vključuje podporo za nov API. Na potezi je zdaj AMD, ki mora izdati gonilnik s podporo. Tega so...

95 komentarjev

AMD izdal nove procesorje za mobilne naprave

X-Bit Labs - AMD je včeraj izdal nove procesorje z vgrajenim grafičnim jedrom, tako imenovane APU-je, ki so namenjeni uporabi v mobilnih napravah. Gre za procesorje iz družin s kodnimi imeni Temash, Kabini in Richland, ki imajo jedra Jaguar x86, različne frekvence, količine predpomnilnika ter število grafičnih jeder.

Iz družine Temash prihajajo dvojedrni in štirijedrni predstavniki. Dvojedrni ima oznako A4, štirijedrni pa A6. Sodijo v razred elitne mobilnosti, kakor ga imenuje AMD, saj jih odlikuje izrazito nizka poraba energije (2 W na...

4 komentarji

AMD licenciral ARM Cortex A5

Wired News - Zgodilo se je, kar smo potihoma pričakovali že dlje časa. AMD, ki je doslej izdeloval le čipe na arhitekturi x86, je od ARM-ja licenciral Cortex A5. Gre za enega izmed enostavnejših ARM-jevih čipov, ki porabi sila malo energije in zasede ravno tako malo prostora na jedru. AMD je s tem napravil majhen korak, saj še ne bodo izdelovali čipov, ki bi v celoti temeljili na tehnologiji ARM, je pa to prvi korak v to smer, pri čemer seveda ni rečeno, da bodo to pot kdaj prehodili do konca.

AMD je še pred petimi meseci na logično...

6 komentarjev

AMD izdal prvega trinityja

Slo-Tech - AMD je včeraj izdal prvi APU-procesor iz nove družine Piledriver, ki jo je napovedal že na letošnjem CES-u in nadomešča starejšo družino Llano. Piledriverji se delijo v podrazrede Trinity za najzahtevnejše uporabnike (namesto A8), Weatherford za zgornji razred (namesto A6) in Richland za tiste z najplitvejšimi žepi (namesto A4). Novinec in prvi iz te družine je AMD Trinity A10-4600M.

Novi model ima štiri procesorska jedra, integrirano grafiko Radeon HD 7660G, osnovno frekvenco delovanja 2,3 GHz (v turbo načinu do 3,2 GHz), 4 MB drugonivojskega predpomnilnika in 384 grafičnih jeder s frekvenco 497 MHz (do 686 MHz). Kot vidimo, gre za najmočnejšega predstavnika najhitrejšega razreda, ki uteleša najboljše, kar lahko AMD med APU-ji danes ponudi. Z 32 nm-tehnologijo...

38 komentarjev

AMD se pridružuje projektu MeeGo

vir: ZDNet
ZDNet - AMD je včeraj napovedal, da se pridružuje projektu MeeGo. Projekt, koder po združitvi Intelovega Moblina in Nokiinega Maema razvijajo odprtokodni operacijski sistem za ultratanke prenosnike, tablične računalnike in pametne telefone, vodijo Linux Foundation, Nokia in Intel, AMD pa bo prispeval inženirsko in tehniško znanje, so povedali v AMD-ju. AMD je bil sicer že doslej polni član Linux Foundation, ki je razvijala MeeGo, tako da pretresljivih sprememb ne bo. Ben Bar-Haim iz AMD-ja je dejal, da od novega operacijskega sistema pričakujejo pozitiven učinek na svoje načrte na trgu vgrajenih sistemov (embedded) in povečanje potencialnega trga za APU-je.

8 komentarjev