»

Longhorn?

Warp2Search - Včeraj smo poročali o screenshotih serverske izdaje Windows XP, imenovane Windows .NET 2003. Danes pa so se na spletu pojavili celo screenshoti naslednika Windows XP, ki se zaenkrat kodno imenuje Windows Longhorn. Šlo naj bi sicer za alpha različico, kar pomeni da se bo konča verzija verjetno zelo razlikovala od nje.

Ponovno se postavlja vprašanje, ali slike niso nemara samo ponaredki spletne strani, ki si želi svojih pet minut slave, ali pa gre za resnične posnetke. Presodite sami!

16 komentarjev

Breadbox computer

Silent PC Review - Spet je nedelja, in kot ponavadi, so vse strani "mrtve". Kot ponavadi, je nedelja zvečer dober čas, da dobite na ogled kakšno zanimivo modifikacijo.

Tale današnja se sicer ponaša že z zavidljivo starostjo par dni, samo je vseeno vredna ogleda. Avtor je v Ikei našel primerno škatlo lepe zunanjosti, in lahko si mislite, kaj je sledilo. Translacija računalnika v škatlo.

Včeraj smo poročali o kači v računalniku. Danes o računalniku v škatli za kruh. Bo naslednja kača v škatli za kruh?

2 komentarja

Trident intervju

Hardware Accelerated - Se še spomnite, ko smo poročali o novem grafičnem čipu podjetja Trident, ki bo zasul ljudske množice z dostopnostjo, nizko ceno ter uporabnostjo? 5. avgusta so uradno objavili, da bo XP4 - kot se čip imenuje - sigurno prišel na trg. Ta 0,13 mikronska, 4 cevovodna, 128bit DDR široka ter DirectX 8.1 podpirajoča se plast tranzistorjev bo tako poceni, da bomo za ceno enega Radeona 9700 dobili kar 4 Tridentove SUVje, medtem ko bo ena kartica imela kar 70% moči Radeona.
Celotni intervju, ki razkrije nekaj novih podatkov o tem prihajajočem GPUju najdete na Hardware Accelerated.

13 komentarjev

Duron 850MHz v ponedeljek

CNet - Že včeraj smo poročali, da bomo Durona 850MHz videli že naslednji teden, danes pa so na CNetu objavili novico s katero to informacijo potrjujejo. Še več: novi Duronček nas bo razveselil (?) že kar v ponedeljek. Velikoprodajna cena bo 149$, medtem ko bo cena 800MHz modela padla z 170$ na 112$, 750MHz različica pa bo z 112$ padla na 88$. AMD bo prav tako prenehal izdelovati 850MHz Athlone, saj je konkurenca Duronov enostavno prehuda. Pa še opozorilo: vsi novi čipi so 99.9% hardversko zaklenjeni, oziroma imajo odstranjene BP_FID nogice. Damn .

1 komentar