»

Start menu naj bi se vrnil šele z Okni 9

"Mini start menu", kot so ga obljubljali aprila.

vir: WinBeta
WinBeta - Medtem, ko Jabolčni ponosno razkazujejo novi OS X Yosemite, Microsoft (še vedno) bolj ko ne stopiclja na mestu in se odloča, kaj bi storil ze ne najbolj sprejetimi Okni 8. Če se je spomladi še zdelo gotovo, da bodo s popravki 8.1 in 8.2 za uporabnike z miško in tipkovnico spet postala bolj podobna stari in preverjeni izkušnji iz Sedmice, to zdaj več ni nujno.

Zadnje, bojda dobro preverjene govorice pričajo, da povratka Start menuja (v mini ali polni različici), kot je bil obljubljen na Build konferenci aprila, še ne bo v za avgusta najavljenem popravku 8.2. Vrnil naj bi se šele z naslednjo inačico Oken, t.i. Threshold ("prag"), ki so napovedana za naslednjega aprila in ki bi lahko že nosila zaporedno številko 9. Podobna odločitev naj bi bila sprejeta tudi...

130 komentarjev

Microsoft naj bi pripravljal brezplačno različico Oken

ComputerWorld - Priljubljena ruska spletna stran za objavo še nepotrjenih (in večinoma leakanih) novic o Microsoftu, , je te dni postregla z govoricami, da naj bi Microsoft pripravljal posebno brezplačno različico Oken 8.1, mišljeno kot konkurenco za ChromeOS oz. Android.

Tako imenovani "Windows Cloud" naj bi za normalno delovanje potreboval stalno povezavo do interneta, po zmogljivostih pa naj bi bil nekje med sedanjima "Starter" in "Home Premium" različicama. Izpad dohodka iz kupnine naj bi se pokril iz oglasov, ki bi bili uporabniki prikazani ob uporabi privzetega spletnega iskalnika Bing. Če bi pa uporabnik želel, bi lahko doplačal nek zmerni znesek na naročnino ter si tako zagotovil še...

44 komentarjev

Za otvoritev konference Build obilica novosti

Bo to štart meni v Windows 9?

vir: The Verge
The Verge - Danes se je v San Franciscu začela tridnevna Microsoftova konferenca Build, že na otvoritveni predstavitvi pa smo videli obilico (pravzaprav večino) novosti. Če začnemo z dolgo pričakovanim in večkrat pobeglim posodobitvenim paketom za Windows 8.1. (t.i. Update 1), ta prihaja 8. aprila. Sprva smo slišali govorice, da prihaja že marca, kar je bilo, roko na srce, s konferenco Build v začetku aprila malo verjetno, čemur so sledile napovedi, da prihaja v aprilu. To se je izkazalo za resnično, a je bolj pomemben podatek, da bo Update 1 bolj prijazen uporabnikom na namizju, ki nimajo na dotik občutljivega zaslona - z računalnikom torej upravljajo prek tipkovnice in miške. Uporabniki bodo namreč imeli večji nadzor nad...

30 komentarjev

Windows 8.1 za kar 70 odstotkov cenejši

Bloomberg - Prodaja Windows 8 in njegovega naslednika Windows 8.1 že od samega začetka nekoliko šepa in zaostaja tako za pričakovanji kakor tudi za rezultati Sedmice. Ker se po drugi strani tudi na področju majhnih prenosnih naprav krepi konkurenca v obliki chromebookov, androidnih talic in podobnega, je Microsoft ukrepal in izdatno pocenil Windows 8.1.

Kot piše Bloomberg, bodo ceno znižali za vse računalnike, ki stanejo manj kot 250 dolarjev. Drugih pogojev ni, torej ne glede velikosti, namembnosti ali hitrosti, pomembna je le cena. V tem primeru bo sestavljavca licenca za Windows 8.1 namesto dosedanjih 50 dolarjev stala le 15 dolarjev. (Pri tem je treba biti poudariti, da so zaradi različnih paketov ugodnosti že sedaj plačevali v povprečju 30 dolarjev za licenco.) Prav...

75 komentarjev

Windows 9 že aprila prihodnje leto?

SuperSite for Windows - Na spletu že nekaj časa krožijo najrazličnejše govorice o prihajajočem Microsoftovem operacijskem sistemu s kodnim imenom Threshold. Bržčas poimenovan Windows 9 bo na prodajne police prispel aprila 2015, če lahko verjamemo Paulu Thurottu.

Najprej seveda pričakujemo prvo nadgradnjo za Windows 8.1, ki se nepoetično imenuje Update 1. Trenutno vlada konsenz, da se bo to zgodilo aprila letos na konferenci Build 2014. Pretresljivih novosti ne bo, bo pa Microsoft izkoristil sočasen izid z Windows Phone 8.1, in sicer bo v obeh verzijah poskrbel boljše medsebojno sodelovanje in večjo prenosljivost kode. Nič ni znano, ali bomo potem dobili še kakšen Update 2, kar bi zelo spominjalo na plejado Service Packov, ki smo jih bili navajeni v Windows NT in naslednikih.

...

172 komentarjev

Microsoft ponuja Surface RT šolam

Slo-Tech - Od aprila, ko smo nazadnje pisali o slabi prodaji Microsoftovih cenejših (Windows RT) tablic, se stanje žal ni kaj dosti izboljšalo. Microsoft je vmes sicer skušal pomagati s splavitvijo na dodatnih trgih, posebnimi ponudbami (zlasti zastonj tipkovnico) ter popravkom 8.1 z vključenim Outlook mail klientom (privzeti klient naj bi bil velik vir nejevolje za poslovne uporabnike, ob dejstvu, da se naprava ne zna povezati v AD domeno). V prihodnje se obeta še cenitev licenc za Okna 8 za 35-40% (zanimivo, Googlu medtem pred Evropsko komisijo očitajo, da svoj Android ponuja po "dumpinški ceni"), kar naj bi omogočilo prihod novih tablic za okoli 300 dolarjev oz. prenosnikov za 500. Proizvajalci vseeno ostajajo previdni, potrošniki pa tudi.

Podjetje se je zdaj...

18 komentarjev