»

Gainward vodno hlajenje

X-Bit Labs - Pred kratkim smo opravili intervju z Gainwardovim predstavnikom za naš del Evrope - Andreasom Dittom in če se morda spominjate, je omenjal vodno hlajene grafične kartice. No, zadeva je resnično izšla, imenuje pa se CoolFX PowerPack! Ultra/1600 XP Golden Sample. Kartica, ki se skriva pod tako dolgim imenom je v bistvu GeForce FX 5900. Sposobna je navitja čez 500 MHz za GPU in čez 950 za pomnilnik, a kaj ko je cena kar okroglih 1000$ oziroma 899 EU. X-bit labs. Hvala Aztech, da si nas opozoril na novico!

16 komentarjev

Še en malce drugačen GeForce4 4200

FiringSquad - Po tem ko smo videli dobro založene Golden sample kartice iz Gainwarda, Abitove OTES monstrume™, ki so zavzemali dve reži na matični plošči, ter še mnoge druge "nenavadne" verzije GeForce-ov, je svojo specialko na trg poslal tudi MSI. Od drugih se razlikuje predvsem po izvrstnem hlajenju, ki za razliko od Abitovega ne zavzema dodatnega prostora na osnovni plošči. Izdelano je iz bakra in kartico objema z obeh strani. Za pihanje skrbi dokaj močan ventilator, ki je v nasprotju z večino izredno tih. Kartico so preizkusili pri FiringSquadu, test pa preberite tu.

6 komentarjev

Gainward predstavlja nove Golden sample

Reactor Critical - Gainward je bil že od nekdaj cenjen proizvajalec grafičnih kartic, ki je marsikaterega kupca privabil s svojimi odličnimi Golden sampli, ki so bili zelo prijazni do navijanja, in nič ne kaže, da bo podjetje opustilo svojo tradicijo, saj je predstavilo novo grafično kartico, ki prav tako spada v to družino. Kartica se ponaša s precej dolgim imenom GeForce4 PowerPack! Model Pro/650 TV "Golden Sample" in je zgrajena okoli najmočnejšega GeForce4 MX460 čipa, ki ga bo podpiral tudi kvaliteten DDR SDRAM. Gainward si je zadal nalogo, da izdela enega izmed najmočnejših primerkov, zato bo čip deloval s frekvenco 310, pomnilnik pa s 600 MHz. Ravno zaradi velikih frekvenc je kartica namenjena konkuriranju Radeonu 8500 in RV250....

0 komentarjev

Gygabyte napovedal Thundra Force kartice

X-Bit Labs - Gygabyte je izdal dve uradni obvestili o njihovih prihajajočih grafičnih karticah, ki temeljijo na Nvidia Titanium čipih. To so:

-GF3500-TF: Kartica je narejena na GeForce3 Ti 500 čipu in deluje pri 240 MHz. Opremljena je s 64 MB DDR SDRAM, ki deluje pri 500 MHz.

-GF3200-TF: Kartica je narejena na GeForce3 Ti 200 čipu (tega gotovo niste vedeli... :)) in deluje pri 175 MHz. Opremljena je s 64 MB DDR SDRAM, ki deluje pri 400 MHz.

Obe kartici imata TV in DVD izhode in v paketih boste našli še CyberLink POWER DVD verzija 3.0. Sicer lastnosti kartic res niso ne vem kako presunljive, samo kar je pa impresivno je pa velika izbira iger, ki jih dobit v paketu: Serious Sam, Rune, Motocross Mania, Heavy Metal F.A.K.K.2, 4x4 Evo (Lite verzija), Oni (Lite Verzija). Četudi igre niso ravno nove, pa je to še vedno zelo zanimiv paket za mnoge uporabnike.

1 komentar

Titanium kartice

X-Bit Labs - Nvidia je uspešno izdala svojo serijo Titanium čipov, vendar pa marsikoga zanima, katere grafične kartice na teh čipih lahko pričakujemo v prihodnje:

GeForce3 Ti 500:
  • ASUS V8200T5

  • AbsoluteMM Morpheus Titanium 500

  • ELSA Gladiac 921

  • Hercules 3DProphet III Titanium 500

  • InnoVision Tornado GeForce3 Titanium 500

  • MSI G3Ti500 Pro

  • VisionTek Xtasy 6964

GeForce3 Ti 200:
  • ASUS V8200T2

  • ELSA Gladiac 721

  • Hercules 3DProphet III Titanium 200

  • InnoVision Tornado GeForce3 Titanium 200

  • MSI G3Ti200 Pro

  • VisionTek Xtasy 6564

GeForce2 Ti:
  • ASUS V7700Ti

  • Gainward GeForce2 TI/500 XP "Golden Sample"

  • Gainward GeForce2 TI/450 TV "Golden Sample"

  • ELSA Gladiac 516

  • Hercules 3DProphet II Titanium

  • InnoVision Tornado GeForce2 Titanium

  • Prolink GeForce2Ti

  • VisionTek Xtasy 5864

Skoraj vse kartice so narejene na podlagi Nvidiinega referenčnega dizajna in delujejo na standardnih frekvencah. Večinoma se razlikujejo samo v barvi tiskanega vezja. Izjeme so samo ASUS-ove kartice, ki ne uporabljajo referenčnega dizajna in...

6 komentarjev

Gainward snuje nove kartice

Slo-Tech - Novico nam je poslal MorpheusX:
Izgleda, da se je Gainward odločil podreti vse možne rekorde kar se tiče "uradnih" navitih grafičnih kartic. Včeraj je podjetje naznanilo še en produkt iz tako imenovane Golden Sample družine. To je Gainward GeForce2 pro/500 XP "Golden Sample" kartica. Opremljena je s 64MB DDR SDRAM, ki ima dostopni čas 4ns. V izboljšanem načinu, ko frekvenca pride do 500Mhz, kartica teče 25% hitreje, kot pa običajne na GeForce2 Pro bazirane kartice. Pravzaprav se lahko zgodi, da se bo ta kartica izkazala za še hitrejšo v TrueColor načinu, kot na primer GeForce2 Ultra. Tako naj bi se Gainward GeForce2 pro/500 XP "Golden Sample" kartica prodajala za $220, kar je približno 55000 SIT. Kartica naj bi se pojavila v trgovinah po Evropi ob koncu meseca. Več tukaj.

0 komentarjev

DFI in nove plate

Slo-Tech - Novico nam je poslal MorpheusX:
DFI namerava na trg spustiti Socket A ploščo, ki uporablja Viin-o čipovje KLE133. Po besedah firme, bo plošča namenjena potrošniškim aplikacijam in imela dokaj nizko ceno. Plošča podpira 200/266Mhz FSB Athlon in Duron procesorjev, ima 2 SDRAM DIMM reži za do 1GB pomnilnika, 3 PCI reže in 1. CNR režo. Imela bo tudi že vgrajeni AC'97 zvok in možnost že vgrajenih LAN sposobnosti (AM33-EL). AM33 bo zudi podpirala prihajajoče 1.5Ghz Athlone in 1Ghz Durone, imela zmožnost SFS-ja (Stepless frequency Selection) ki omogočuje overclockerske sposobnosti in podpirala ATA/100, kot tudi STR (suspend-to-RAM). Kar se tiče nizke cene, se še ne ve kakšna bo.

0 komentarjev

Dlančniki z igricami

Slo-Tech - Naslednjo novico nam je poslal MorpheusX:

Kot nekateri veste, se namerava Sega umakniti iz igričarske hardware scene in se osredotočiti na izdelovanje iger. Tu sem zasledil informacijo, da se Sega namerava povezati s Synovial Inc. s pomočjo katerega bo izdelovala igre za popularne dlančnike in njihove operacijske sisteme. Sega tako namerava klasike, kot so Sonic The Hedgehog prenesti na dlančnike. Po zgodbi sodeč, naj bi bila prva skupna igra firm imenovana Virtual Game Gear, ki naj bi delovala na Pocket PC-jih kot je Compaq-ov iPAQ.

1 komentar

Še je upanje

X-Bit Labs - Gainward naj bi, sodeč po podatkin na x-bit labsu, izdal še zadnjo serijo GeForce2 Pro kartic. Seriji bo ime GeForce2 Pro 400 in bo imela 64 MB pomnilnika z oznako 4.5ns. Gainward bo kartico precej navil. Tako bo pomnilnik deloval na 450 MHz, za razliko od običajnih 400 MHz, kar je že zelo blizu Ultri. Jedro bo naviti s standardinih 200 MHz na 220 MHz. Kako bo Gainward zagotovil zadostno hlajenje, še ni znano. Ali jo bo povezal s ThermalTake-om kot Hercules ali pa bo sam našel rešitev? Kartica bo imela tudi TV-Out izhod. Upamo lahko samo, da bo prišla v Slovenijo. Ali pa če počakate na GeForce3 MX, ki naj bi izšla nekje jeseni. Bomo videli...

1 komentar

Nova GeForce3 kartica

X-Bit Labs - Tokrat iz Gainward-a. Nič posebnega? O, pa je posebnega! Gainward bo v kratkem izdal svojo Gainward GeForce3 Powerpack kartico, ki bo bazirala na Nvidia GeForce3 čipu. Gainward je tisto podjetje, ki nas je, navijače, navdušilo z Golden Sample serijo kartic, ki so bile pravi bonbončki za navijanje. Tokrat bo Gainward spet skušal presenetiti. Na svojo novo GeForce3 kartico, je v zadnjem trenutku, poleg VGA, DVI in TV-Out izhodov, dodal še Video-Out. Kartica je torej po številu in vrsti izhodov podobna ASUS-ovemu V8200 Deluxe, le da nima vhoda za 3D očala, ki jih kupec dobi ob nakupu ASUS V8200 Deluxe. Cena Gainward GeForce3 Powerpack pa bo tam okoli $500. Kar je popolnoma realno za kartico te vrste.

3 komentarji