»

Microsoftov poslovni OneDrive spreminja uporabnikove datoteke

Slo-Tech - Spletna stran Myce razkriva, da Microsoft v svoji storitvi OneDrive for Business (nekdaj SkyDrive for Business) spreminja uporabnikove datoteke, ne da bi ta to vedel. Pri shranjevanju podatkov v oblaku zasledujemo tri komponente - zaupnost, integriteto in dostopnost, ali z angleško kratico CIA (confidentiality, integrity, availability). V zadnjem času imamo precej težav z zaupanjem v prvo, medtem ko drugi dve ne bi smeli biti problematični, a to očitno ni tako.

Ko se je odjemalec zataknil v neskončni zanki sinhronizacije, so podrobneje pregledali, kaj se dogaja. Zgodilo se je zanimivo - datoteke v oblaku in tiste v lokalni kopiji niso imele enake zgoščene vrednosti (hash) MD5. To se običajno zgodi, če se datoteka spremeni zaradi preskoka kakšnega bita oziroma drugih težav. To pot pa so...

63 komentarjev

Office za iOS je tu

Ars Technica - Po napovedih je Microsoft izdal verzijo svojega pisarniškega paketa Office, ki je namenjena Aplovim iPadom. S tem je Office na voljo za vse naprave na iOS, saj je na iPhonu že nekaj časa dosegljiv. Hkrati so izdali tudi posodobitve verzij za iPhone in Android.

Paket, ki vključuje Word, Excel in PowerPoint za iPad, je brezplačen in ga je mogoče namestiti iz spletne trgovine iTunes App Store. Toda brezplačna verzija bo omogočala le ogledovanje dokumentov, medtem ko bo za ustvarjanje novih in urejanje obstoječih treba imeti naročnino na Office 365 ali Office 365 Home Edition, ki staneta deset oziroma sedem dolarjev mesečno (ali desetkrat toliko za celo leto).

Mobilni Office je povezan z...

20 komentarjev

Zaposleni v Microsoftu skrivnosti kradel kar prek SkyDriva

Slo-Tech - Ena izmed najbolj smešnih zgodb zadnjega časa je aretacija Alexa Kibkala, ki je bil do nedavnega zaposlen v Microsoftu, sedaj pa dela v 5nine Software, zaradi kraje intelektualne lastnine. Ko je še delal za Microsoft, je namreč vdrl (fizično) v strežnik v stavbi 9, nekemu blogerju posredoval dele kode in še neizdane popravke za programsko opremo. Za komunikacijo je bloger uporabljal Hotmail, kodo in programe pa je Kibkala pošiljal prek SkyDrivea (danes OneDrive) - oba sta v Microsoftovi lasti.

Kibkalo je ruski državljan, ki je delal za Microsoft v Seattlu in Libanonu. Z neimenovanim...

17 komentarjev

Google bistveno pocenil svoj Drive

Google - Google se je resno podal v cenovno vojno na področju oblačnih storitev za shranjevanje podatkov, saj so včeraj najavili korenito znižanje cen svojega Google Drivea. Kapaciteta v brezplačni inačici ostaja 15 GB, medtem ko so plačljive verzije cenejše do 80 odstotkov.

Nakup 100 GB dodatnega prostora stane dva dolarja mesečno, 1 TB pa dobimo že za 10 dolarjev na mesec. Doslej je 100 GB stalo pet dolarjev, terabajt pa 50 dolarjev. Kdor potrebuje največ prostora, lahko poseže po 10 TB, ki bodo stali od 100 dolarjev mesečno naprej. Zakupljen prostor lahko uporabljajo v storitvah Google Drive, Gmail in Google Photos+.

Kaj pa konkurenca? Glavni igralci na tem področju so še Dropbox, Mega in Mirosoftov OneDrive. Dropbox nudi brezplačno 2 GB prostora, ki ga lahko razširimo z novačenjem prijateljev, OneDrive 7 GB, Mega pa kar 50 GB. So pa vsi dražji pri dodatnem prostoru, saj...

49 komentarjev

Microsoft preobrazil SkyDrive v OneDrive

CNet - Microsoft je danes uradno zagnal storitev OneDrive, v katero se je preimenoval SkyDrive. Oblačna shramba podatkov se je morala preimenovati, ker je Microsoft izgubil tožbo proti britanskemu televizijskemu velikanu British Sky Broadcasting. Hkrati z zagonom na novo poimenovane storitve je Microsoft pripravil še nekaj bonbončkov za najzgodnejše uporabnike.

OneDrive je neposreden napad na Dropbox in Googlov Drive; v resnici so te tri storitve edini resni konkurentje na tem področju, ostali so bolj nišni produkti. Osnovni OneDrive prinaša 7 GB brezplačnega prostora, ki ga lahko razširimo za 5 GB z novačenjem novih uporabnikov (500 MB za vsakega), še dodatne 3 GB pa prinese uporaba možnosti hranjenja posnetkov s fotoaparatov na OneDrivu. Kdor bo...

53 komentarjev

Microsoftov poslovni rezultat malo slabši

Microsoft - Microsoft je objavil poslovne rezultate za drugo četrtletje fiskalnega leta 2011, ki se je končalo 31. decembra 2010. Prihodki od prodaje so se v primerjavi z enakim obdobjem leta 2009 povečali za pet odstotkov na 20 milijard dolarjev.

Upoštevati je treba, da je rezultat leta 2009 nekoliko izkrivljen zaradi pasivnih časovnih razmejitev v višini 1,71 milijarde dolarjev, ki so nastale s prodajo Windows 7 pred izidom RTM in so bile realizirane šele lani. Medtem se je dobiček malenkostno zmanjšal, saj je znašal 8,2 milijarde dolarjev, kar je štiri odstotke manj kot...

0 komentarjev