»

Naprodaj tisoči uporabniških računov za Disney+

vir: ZDNet

vir: ZDNet
ZDNet - Disney je kot kaže v svet pretočnih storitev vstopil nekoliko nepripravljen. Pustimo ob strani, da so zaradi navala uporabnikov imeli precejšnje težave na premierni večer, huje je, da so krekerji v njihovem primeru pokazali zares slikovito hitrost pri pridobivanju in unovčevanju tujih uporabniških računov. Ti so se samo nekaj ur po začetku oddajanja v velikih količinah znašli naprodaj na hekerskih forumih.

Številni uporabniki so tako poročali, da so nepridipravi vstopili v njihov račun, spremenili prijavni elektronski naslov in geslo, na ta način pa zakonite lastnike učinkovito zaklenili ven. V nekaj primerih gre pri tem za račune, kjer je bila naročnina poravnana za več let vnaprej. Cene za nakup variirajo med 3 in 11 ameriškimi dolarji, mesečna naročnina pa sicer regularno stane 6,99 USD na mesec. Pri tem za nameček kar dežujejo negativne pripombe uporabnikov na neodzivnost Disneyjeve podpore, saj so nekateri na prijavo kraje čakali tudi po več ur.

Prve ugotovitve so kazale, da...

3 komentarji

Prva zaporna kazen v primeru Megaupload

Ars Technica - V zgodbi Megaupload, ki se vleče že tretje leto in v kateri glavni kolovodja Kim Dotcom še vedno uspešno izpodbija izročitev v ZDA, smo vendarle dočakali prvo obsodbo. V ZDA so obsodili estonskega državljana Andrusa Nomma, ki je v zameno za priznanje krivde prejel leto dni zaporne kazni.

Nomma so prvikrat aretirali že leta 2012 na Nizozemskem skupaj s Svenom Echternachom, ker so za njima ZDA razpisale tiralico. Nomm se je pogodil z ameriškim tožilstvom in v zameno za nižjo kazen priznal krivdo in ni ugovarjal izročitvi.

V času delovanja strani Megaupload je bil Nomm eden glavnih programerjev na strani, ki je skrbel za vzdrževanje kode, razvijanje novih funkcionalnosti in testiranje....

42 komentarjev

Ameriški založniki so na veliko uporabljali Megaupload

TorrentFreak - Primer Megaupload se le počasi vleče naprej. Datum sodnega zaslišanja glede njegove izročitve je (spet) prestavljen na konec letošnjega leta, z aprila letos oz. novembra lani. Se pa ve, da bo Američanom nekoliko lažje dokazati svoj prav, ker je novozelandsko vrhovno sodišče nedavno potrdilo (4:1), da jim na tej točki še ne bo treba predložiti vseh dokazov, ki jih imajo zoper Dotcoma in ekipo. ZDA in Nova Zelandija imata namreč sklenjen sporazum o izročanju, kjer povsem zadostuje, da država prosilka v grobem izkaže svoje upravičenje do izročitve. Dokazi, kakršnikoli že so, naj se potem osvetlijo na kasnejšem sojenju v državi prosilki. Ta uspeh je cehovski združenji MPAA oz. RIAA tudi toliko opogumil, da sta zoper Megaupload oz. Dotcoma vložili še ločeni civilni tožbi.

Dotcom, ki je zadnje čase tudi malo umiril ton svojih javnih odzivov, je v obrambo postregel z nekaj zanimivimi...

5 komentarjev

Novi tožbi zoper Megaupload

Ars Technica - Ameriška cehovska organizacija filmskih studiev MPAA je vložila civilno tožbo zoper podjetje Megaupload, ki je upravljalo do predlani aktivno spletno stran za deljenje datotek, ustanovitelja Kima Dotcoma in še dva nekdanja menedžerja v podjetju. Megaupload je uradno deloval kot skladišče podatkov v oblaku (cloud storage service), a se je izrodil tudi v stran za širjenje avtorsko zaščitenih vsebin.

MPAA v tožbi Megauploadu očita, da so njegovi glavni upravljavci podpirali in vzpodbujali deljenje avtorsko zaščitenih vsebin, s čimer so se finančno okoristili. Kot pravijo, je imel Megaupload sistem vzpodbud in nagrad, ki je uporabnike motiviral pri nalaganju...

15 komentarjev

Primer Megaupload: Dotcom podpira izročitev, novozelandski sodnik se umika

Kim Dotcom (levo) bi v zameno za odmrznitev premoženja šel v ZDA.

TorrentFreak - V primeru Megaupload, ki se je začel pred pol leta z racijo novozelandske in ameriške policije, se je primerilo nekaj zanimivih zasukov. Spomnimo, da Kim Dotcom še vedno čaka v novozelandskem priporu na odločitev sodišča, ali ga bodo izročili ameriškim oblastem (kaznivo dejanje spada tudi pod ameriško jurisdikcijo, saj so bili nekateri strežniki na njihovem ozemlju, čeprav je tudi to pod vprašajem), medtem pa njegovo premoženje ostaja zamrznjeno. In tega ima Dotcom sedaj dovolj, zato je podal zanimiv predlog.

Medtem ko je sodišče v Aucklandu spet odložilo zaslišanje v postopku o izročitvi, je Dotcom predlagal, da bi sam prostovoljno odpotoval v ZDA, če mu seveda te naredijo uslugo in odmrznejo premoženje. Primer je na Novi Zelandiji na trhlih temeljih, ker sodišče razsoja, ali so...

17 komentarjev

Zaseg Dotcomovega premoženja pod vprašajem

Dotcomova vila v Novi Zelandiji.

vir: NZ Herald News
NZ Herald News - Ognjevita akcija zoper Megaupload je sicer sprožila valove strahu v svetu piratske distribucije videa in glasbe, a zgleda, da je bila opravljena na precej trhlih temeljih. Novozelandska policija le s težavo opravičuje uporabo specialnih enot za vpad na osebo brez zgodovine nasilja, sodišče mu je odpravilo pripor, ker pač ni več pripornih razlogov (ponovitvena nevarnost, begosumnost oz. vpliv na priče, ki so vse prisotne pri resnem organiziranem kriminalu), zdaj pa zgleda, da bo g. Dotcom morda dobil vse svoje zaseženo premoženje nazaj. Sodni nalog, na podlagi katerega je policija opravila zaseg njegove vile, voznega parka, računov in drugega premoženja v skupni vrednosti tam 200 milijonov dolarjev, je bil namreč izdan

16 komentarjev

MPAA terja zaprtje Hotfila

Affiliate Program je eden izmed trnov v peti MPAA

TorrentFreak - Po spektakularnem zaprtju strani Megaupload in aretaciji voditelja je Hotfile naslednja stran na seznamu založnikov, katerih se želijo čim prej znebiti. Hotfile ima enako osnovno poslanstvo kot Megaupload, to je nudenje gostovanja za javno deljenje datotek. Ameriška filmska organizacija MPAA trdi, da se na Hotfilu prav tako dogajajo masovne kršitve avtorskih pravic, zato od sodišča terja zaprtje strani po skrajšanem postopku (angl. summary judgement), da se prepreči ustvarjanje nadaljnje škode. Hotfile navedbe zanika.

Zgodovina je to pot zelo zanimiva, zato jo na kratko povzemimo. MPAA je že lani februarja vložila tožbo zoper Hotfile v imenu založnikov 20th Century Fox, Universal Studios, Columbia Pictures in Warner Bros, ker naj bi si Hotfile pridobival...

23 komentarjev

Primer Megaupload: pristojnost ZDA in varovanje intelektualne lastnine

Slo-Tech - Pred kratkim izvedena policijska racija nad Megaupload in Megačloveka Kima Dotcoma je obudila razpravo do kje dejansko sega moč ZDA. Zelo jasno je namreč, da ZDA svoje poslanstvo pri izvajanju ukrepov proti piratstvu (oz. za zaščito intelektualne lastnine) razumejo zelo na široko.

Pred kratkim, 13. januarja, je namreč angleško sodišče dosodilo, da bo 23-letnik Richard O'Dwyer, sicer državljan Združenega kraljestva, izročen v sojenje ZDA, četudi skoraj gotovo ni kršil nobenega britanskega zakona.

Podobno se je zgodilo z Megauploadom, ki sicer lastnih strežnikov ni imel v ZDA, sta pa imela pogodbena partnerja Carpathia Hosting in Cogent Communications Group strežnike v Virginiji, zaradi česar ZDA trdijo, da imajo pristojnost. Policija...

50 komentarjev