»

Open Way konferenca tudi letos vabi

Slo-Tech - 24. aprila 2015 bo v Novem mestu zopet potekala največja neprofitna odprtokodna konferenca v Sloveniji, ki jo prostovoljno organizira skupnost – za skupnost.

Odprtokodna konferenca Open Way poleg promoviranja odprte kode v računalništvu spodbuja tudi odprtost na drugih področjih. Open Way povezuje, ozavešča in odpira poglede na odprtokodne poglede vredne širjenja.

Letošnji Open Way bo gostil Podjetniški inkubator Podbreznik. Del dogajanja bo potekal tudi v zanimivi in izvirni “pisarni na prostem”, imenovani Open Office. Nastopilo bo 14 gostujočih predavateljev, med njimi dva iz tujine, teme pa bodo obsegale vse od pregleda novih računalniških in elektro smernic do boja za odprtost in etiko v medijih. Poleg poslušanja zanimivih predavanj pa se bodo udeleženci lahko tudi naučili novih veščin izdelovanja lastnih projektov z Drupalom, programiranja...

36 komentarjev

Konferenca odprtokodnih rešitev v Novem mestu - Open Way

Slo-Tech - V petek, 25. aprila bo v Novem mestu potekala enodnevna konferenca posvečena odprtokodnim rešitvam. Preko delavnic in predavanj se bo tako staro mestno jedro v Novem mestu prelevilo v center odprtokodnega znanja, idej in rešitev s področja IT-ja, tehnologije, kreativnosti, 3-D tiskalnikov in še mnogo več.

V dopoldanskem času se bosta tako na Fakulteti za informacijske študije odvijali dve brezplačni delavnici namenjeni vsem tehničnega znanja željnim, da pridobijo nova znanja s področja odprte kode in uporabe odprtokodnih programov. V popoldanskem času pa se bo v Galeriji Simulaker, v starem mestnem jedru Novega mesta, odvijala serija predavanj z zanimivimi govorci iz sveta odprte kode.

...

4 komentarji

Mozilla odpira prostore v Novem mestu

Kiberpipa - Mozilla Spaces so odprta delovna okolja v svetovnih prestolnicah, namenjena hekerjem, programerjem, dizajnerjem, raziskovalcem in drugim sodelavcem Mozille, ki želijo prispevati k svetlejši prihodnosti spleta. In po vzoru Mozilla Spaces zdaj Mozilla odpira prostore tudi v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik v Novem mestu.



Poleg pisarne, v kateri bo slovenska skupnost v bodoče lahko še uspešneje delovala, bo Mozilla v sodelovanju s StartUP Novo mesto ponudila delovno okolje, ki bo v duhu odprtokodnega gibanja odprt za obiskovalce. Seznaniti se bo moč tudi s projekti, ki jih izvajata Mozilla in StartUP Novo mesto.

Otvoritev Mozilla Space v Novem mestu bo potekala v soboto, 14. septembra ob 17. uri. Nastopilo bo plesno društvo Arabeska, prireditev pa se bo zaključila s premiernim predvajanjem v slovenščino podanaslovljenega...

12 komentarjev

Naslednji teden v Kiberpipi

Kiberpipa - V torek bomo na Pipinem odprtem terminu (19.2. ob 19h) govorili o odprti kodi v Mac OS X okolju. Apple OS X postaja vedno bolj razširjen in ponosni lastniki novih Mac računalnikov se pogosto sprašujejo kako se primerja z Linux okoljem, kako jim lahko pri delu pomagajo odprtokodne rešitve in ali morajo resnično kupiti vso programsko opremo. Jure Čuhalev nas bo popeljal skozi zgodovinske korenine sistema in filozofijo razvoja za sistem. Predstavljeni bodo tudi priljubljeni odprtokodni programi za platformo. Na sredinih Spletnih uricah (20.2. ob 19h), ki bodo drugi del predavanja o naprednem JavaScriptu, se bomo posvetili dogodkom, ki lahko določene aplikacije zelo poenostavijo, kljub temu pa se v JavaScriptu večinoma uporabljajo le za...

6 komentarjev

Agenda in Housing bosta sodelovala

Slo-Tech - Družbi Agenda Open Systems, vodilni ponudnik odprtokodnih sistemskih rešitev v Sloveniji ter ponudnik tehničnih storitev upravljanja in vzdrževanja, in Housing Co., eno največjih izobraževalnih podjetij v Sloveniji, z večletnimi izkušnjami predvsem na področju računalniškega usposabljanja zaposlenih in izobraževanja ter certificiranja informatikov (MCSA/E in RHCE), sta sklenili pogodbo o poslovnem sodelovanju na področju rešitev odprte kode. S tem bosta družbi uporabnikom ponudili celoten komplet storitev -- od načrtovanja in izgradnje do uporabe in izobraževanja na podočju čedalje bolj popularnih odprtokodnih rešitev, kot sta operacijski sistem Linux in pisarniški paket OpenOffice.org. Klik!

1 komentar