»

Izšel TrueCrypt 5.1

TrueCrypt Foundation - Te dni je izšla nova različica priljubljenega brezplačnega šifrirnega programa TrueCrypt.

TrueCrypt omogoča šifriranje nosilcev podatkov v okoljih Windows, Linux in Mac OS X. V različici 5.1 prinaša nekaj novosti. Tako omogoča hibernacijo sistemov z sistemskim šifriranjem, ročno priklapljanje razdelka sistemskega šifriranja (npr. v primeru potrebe po dostopanju do razdelka okvarjenega operacijskega sistema) ter ukazna orodja za ustvarjanje novih šifriranih razdelov v Linuxu in Mac OS.

Med izboljšavami najdemo za 30 do 90% povečano hitrost AES šifriranja, hitrejši zagon sistema v primeru uporabe sistemskega šifriranja, TrueCrypt zagonski nalagalnik (TrueCrypt Boot Loader) pa od različice 5.1 v RAM-u zasede borih 27 KB.

Nova različica odpravlja tudi številne manjše pomanjkljivosti in napake. TrueCrypt za vse tri platforme (Windows 2000/Xp/Vista, Linux in Mac OS X) si lahko prenesete iz spletne strani TrueCrypt Foundation.

11 komentarjev

Motherboard Monitor

MBM - Zadnje čase smo kar malce pozabili na legende, kot so WCPUID in Motherboard Monitor. Slednji se kljub temu, da smo ga malce pozabili kar lepo razvija. Sicer se še vedno ni prebil iz različice 5 na različico 6 (trenutna verzija je 5.06), vendar pa je tekom časa pridobil kar nekaj novosti. Predlagam vam, da si jih preberete tukaj.

2 komentarja

AMD vs. Intel - Duron proti "zelenjavi" :)

The inquirer - Izgleda, da je Intel kar malce pozabil na trg cenejših procesorjev. To ga utegne kar drago stati, saj s svojimi Celeroni ali Celery-ji (zelena - sorodnik peteršilja ), kakor smo jim včasih ljubkovalno pravili, ne premore nobenega odgovora na AMD-jevo pošast, ki sliši na ime Duron in bo v kratkem delovala s frekvenco 1 GHz. Intel se je sicer zganil in pripravlja odgovor, vendar bo nove Celerone predstavil s kar lepo zamudo; 950 MHz različica je napovedana šele za Q4, 1 GHz Celerona pa naj bi videli v Q1 2002. The Inquirer trdi, da bomo 1 GHz različico videli šele v Q2 2002. Slabo. Kaj je Intela prisililo k tako velikim zamudam? Najverjetnejši razlog za to je ta, da bo Intel naslednje Celerone proizvajal v 0.13 mikronski tehnologiji. Do takrat pa živel AMD . Klik za novico.

0 komentarjev

Primerjava 3. Thunderbirdov 1,33 Ghz z različnimi jedri

Club Overclocker - Thunderbird - ime, ki ni nikoli uradno obstajalo (bilo je samo kodno ime za kvadratne Athlone) je danes še kako živo. AMD Thunderbird je še vedno eden izmed najboljših procesorjev - tudi za navijanje. Kar se navijanja tiče, velja pri Thuderbirdih velika zmeda, za katero je kriv AMD. Zelo odmevna je bila novica, ko je AMD poslal na tržišče procesorje z AXIA jedrom, ki so se noro navijali. Od takrat naprej ljudje pri Thunderbirdih gledajo samo še procesorske oznake. Vendar pa procesorji z AXIA jedrom niso več edini, ki naj bi dosegali visoke frekvence. Nekaj časa krožijo po internetu govorice o Thuderbirdih z jedrom AYHJA. Procesorji s tem jedrom naj bi iz 1,33 Ghz skočili tudi na 1.5, 1.6 ali 1.7 Ghz. Če se procesorji tudi v praksi tako dobro obnesejo, kot se govori o njih, so se prepričali na ClubOC. Seveda pri kupovanju svojega Athlona ne smemo biti pozorni samo na ime jedra, ampak tudi na raznorazne številke in črke, ki se pojavljajo ob imenu. Če ste vse skupaj že malce pozabili,...

0 komentarjev

Matrox G800 kmalu

K-Bench - Po pravici povedano sem na to grafično kartico že kar malce pozabil, toda po nekaterih virih jo bomo videli precej kmalu. Matrox naj bi že imel končane prve primerke ( s kodnim imenom Condor 2 ), ki bi jih morali razkazati na Comdexu. Ali je to res ali ne, bomo zagotovo vedeli v naslednjih dneh. Kakorkoli, dotična grafikulja bi morala iziti že pred približno pol leta, tako da verjetno ne bo šlo za revolucijo v hitrosti, toda navsezadnje Matrox nikoli ni bil znan po čem takem [:\\]. Decembra...

1 komentar