»

Iskanje številk kreditnih kartic z Googlom

Najteže je poguglati prav številke kartic American Express, ker se tudi kartice iste izdajateljice razlikujejo v prvih številkah.

Slo-Tech - Ukradene številke kreditnih kartic se na internetu prodajajo na črnem trgu, in sicer na raznih skrivnih forumih. S tem početjem se ukvarjajo hudodelske družbe, ki so največkrat iz vzhodne Evrope, vse skupaj pa je zaradi nelegalnosti odmaknjeno od oči javnosti. Zato bo toliko bolj presenetljivo, da se je še pred kratkim dalo številne številke kreditnih kartic preprosto poguglati.

Že davnega leta 2007 so raziskovalci odkrili, da lahko v Google vpišete prvih osem številk številke svoje kartice, ta pa vam bo potem postregel z rezultati, med katerimi bo mnogo številk kreditnih kartic. Še bolje je delovalo iskanje po intervalu številk, recimo vnos 4147000000000000..4147999999999999. Google je "luknjo" kmalu popravil in iskanje sedaj vrne napako, če...

29 komentarjev

Irski sodnik tarča groženj posredi odločitve o blokadi thepiratebay.com

TorrentFreak - Več irskih časopisov je objavilo novico o grožnjah, ki naj bi jih bil sodnik irskega Vrhovnega sodišča, g. Peter Charleton (na sliki), deležen l. 2009 po potrditvi sodne poravnave med ameriško založniško industrijo in nacionalnim internetnim ponudnikom Eircom. Skupina internetnih aktivistov, skrita za IP naslovi iz Kazahstana in Uzbekistana, ga je označilo za "izdajalca svobode govora na internetu" ter mu obljubila "vdor v njegov računalnik, namestitev otroške pornografije nanj, odtujitev številk kreditnih kartic oz. drugih osebnih podatkov in naročilo dostave skladovnice pic in prostitutk na dom, vse za njegovo pohlepno dušo." (vse plačano s sveže ukradeno kartico, op.p.).

Spomnimo, štiri velike ameriške glasbene založbe...

108 komentarjev

Blippyju ušle številke kreditnih kartic

Blippy

Information Week - Blippy je ena izmed v Sloveniji manj znanih strani za druženje, ki omogoča uporabnikom deljenje svojih nakupov s prijatelji. Twitter za osebne finance, kot bi lahko poimenovali stran, se z vpisom številke kreditne kartice poveže z njo, nato pa avtomatično priobčuje transakcije. Včeraj je bil odkrit spodrsljaj, ki se jim je primeril, saj so na svojih strežnikih v tekstovni obliki objavili nekaj številk kreditnih kartic, ki jih je Google takoj opazil.

Kot so pojasnili, se je na spletu znašlo nekaj številk kreditnih kartic, ki se začnejo s 5424 (to so Mastercardi Citibanka). Blippy je pojasnil, da gre za ostanke beta preizkusa izpred mesecev...

6 komentarjev

Google prevzel Episodic

Google - Google je prevzel podjetje Episodic iz San Francisca, ki se ukvarja z gostovanjem videa. Na svojih straneh ponujajo video vsebino v živo in na zahtevo, za kar omogočajo tudi vstavljanje oglasnih sporočil in transakcije s kreditnimi karticami. Za zdaj je mobilna verzija strani na voljo le za iPhone, a obljubljajo tudi podporo za Android, Blackberry in Symbian.

Google bo z novo pridobitvijo oplemenitil svoj YouTube. Z novimi možnostmi prevzetega podjetja bi lahko iz YouTuba v obliki verzije Pro iztisnili tudi kakšen dolar. Ker je Google znan predvsem po obratni poti (plačljiv Urchin je postal brezplačen Google Analytics), je verjetnejša kakšna druga smer. Google bi lahko Episodic izrabil...

4 komentarji

Na spletu se je znašlo tisoče kreditnih kartic

Slashdot - Neki Avstralec je pri brskanju po internetu (pravzaprav z uporabo funkcije Google Alert) naletel na približno 22.000 številk kreditnih kartic z ostalimi podatki (datum veljavnosti, CVV-številkami, imeni, naslovi), od katerih naj bi jih bilo kakšnih 19.000 še vedno aktivnih. Večinoma gre za britanske in ameriške državljane, ki so imeli svoje Vise ali Mastercarde. Članek trdi, da gre za znano napako Googla, a to ni cela plat medalje. Googlova naloga je preplezati čim več strani in jih poindeksirati, pri čemer številke kreditnih kartic nimajo kaj iskati na javno dostopnih straneh. Kot poročajo na iTnews Australia, je številke na splet izvrgel pokvarjen gateway, ki je glavni krivec za nevšečnosti.

Najditelj je svojo najdbo posredoval Visi in Mastercardu, ki nista imela posluha, zato se je obrnil na forum Whirlpool in spletne časnike, ki so kontaktirali policijo. Čeprav je tema na forumu že zaprta, je njena kopija še vedno dosegljiva v Googlovem predogledu.

10 komentarjev

Google pozna tudi številke kreditnih kartic

Slashdot - Nekateri ljudje se očitno ne zavedajo, da je internet javen prostor in da se vsaka, še tako zakotna spletna stran slej ko prej znajde v iskalnikih. In ker se tega ne zavedajo, včasih na spletnih straneh neprevidno objavijo marsikaj. Ali pa za to "poskrbijo" nesposobni sistemski administratorji.

Pri iskanju takšnih podatkov si lahko potencialni nepridipravi pomagajo z Googlom, o čemer smo že pisali. Na eWeeku pa so tako objavili še en iskalni niz, ki ga lahko vpišete v Google. Če namreč vpišete ustrezen niz bo Google našel kar nekaj dokumentov z številkami kreditnih kartic.

Eden izmed dokumentov vsebuje tudi skoraj 100 strani dolg seznam verjetno ukradenih številk, ki je bil iz originalnega strežnika sicer že umaknjen. Ker pa Google omogoča ogled vsebine dokumenta iz vsebine iskalnikovega pomnilnika, tim. Google cache, so takšni dokumenti žal še kar nekaj časa dosegljivi.

Previdnost torej nikoli ni odveč.

10 komentarjev