»

Decembra prvi Wii

PC World - Analitiki podjetja NPD Group so povedali, da je bila decembra najbolje prodajana konzola Nintendo Wii, ki je v ZDA dobila 3,8 milijona novih srečnih lastnikov. To je za polovico več kot leto poprej in absolutni rekord za število prodanih konzol v enem mesecu. Konkurenta Xbox 360 in PlayStation 3 sta prodala trikrat manj enot.

Tudi pri prodaji iger, ki so v resnici glavni vir zaslužka, je bil Wii daleč spredaj. Najbolj prodajana igra je bila New Super Mario Bros. Wii (2,82 milijona kopij), sledita pa ji Wii Fit Plus (2,41 milijona) in Wii Sports Resort (1,79 milijona). Na četrtem mesto so najboljši konkurentje, in sicer Modern Warfare 2 za Xbox 360 oz. PS3 (1,63 oz. 1,12 milijona kopij).

27 komentarjev

World of Warcraft ruši rekorde

ComputerBase - Blizzard Entertainment je naznanil, da je število igralcev večigralske spletne igre World of Warcraft preseglo 11,5 milijona. Od oktobra se je njihovo število povečalo za pol milijona, kar pripisujejo splavitvi novega dodatka Wrath of the Lich King, ki se je zgodila 13. novembra. Razvijalci trdijo, da so v prvih 24 urah po začetku prodaje dodatka pokupili 2,8 milijona kopij, v celem mesecu pa štiri milijone. S tem se je vpisal tudi med rekorde po številu prodanih kopij v prvem mesecu, kjer je kakopak nasledil svojega predhodnika, prvi dodatek za World of Warcraft po imenu The Burning Crusade. Spričo velike popularnosti franšize ima Blizzard ogromno dela, tako da zaposluje s polno paro.

21 komentarjev

Rekord v prenosu podatkov

The Register - Evropski znanstveniki so v sodelovanju z ameriškimi kolegi postavili nov rekord v prenosu podatkov. Iz Sunnyvalea, Kalifornija, so poslali terabajt podatkov v Ženevo prek optičnih povezav, s čimer so dosegli konstanten TCP/IP prenos reda 2,38 gigabita na sekundo. Prejšnjo rekordno znamko so tako izboljšali za faktor 2,5. Da bi si te ogromne številke lažje predstavljali, naj povemo, da bi lahko s takšnim prenosom prenesli vsebino celotne ameriške Kongresne knjižnice v slabem dnevu, pravi dr. Wu-chun Feng, vodja projekta RADIANT, ki je rekord tudi dosegel. Več o tem ...

21 komentarjev

Romunski hekerji

Joker - Sicer verjamem, da ste to že mogoče prebrali, samo vseeno se mi zdi vredno objave. Po včerajšnjem uspehu slovenske nogometne reprezentance so bili romunski hekerji tako deprivirani, da so se odločili napasti stran slovenske Pošte. Kot vidite, imajo malo domišljije
Sicer pa, za včeraj vam je lahko žal, da vas ni bilo na Kongresnem trgu, ker je bilo vzdušje fenomenalno ( danes pa bolijo noge ), pa še Slo-techovcev je bilo kar dosti.. Aja, klik, potem pa boste že našli novico...

13 komentarjev

Plišasto Zajče se gre Sveto vojno

The Register - Morda sem zgolj nerazgledan, a v večini primerov hackov ter skrunjenja strani gre za neka preklinjanja, klicanja raznih izrazov ter podobno. No, če imam prav, bo tale novička res osvežitev.

Več (govori se o tisočih) domen (registrarja NetNames) je bilo preusmerjenih na strani z zanimivim sporočilom. Stran, imenovana "Fluffi Bunni goes Jihad", s pripisom, da če ljudstvo še kdaj želi videti internet, naj jim (Združenim državam) izročijo gospoda bin Ladna ter $5 MIO. Fluffi Bunni je prav tako pokazal 'svojo' sliko, zajčka na monitorju z nečim, kar izgleda kot električna žaga (Quake 3 varianta).

No, srčika pa je seveda samo sporočilo. V njem se avtor dotakne vere, denarne pomoči manj razvitim državam, različnim pojmovanjem, kaj je dobro in kaj ne, ter podobno. Skratka, relativno dober sestavek, ogled močno priporočam.

2 komentarja

Američani ... Avstralci ... Angleži

The Register - Morda je zgolj naključe, da se je dvema državama na A-, kateri pogostokrat vlačimo po zobeh, pridružila še ena - Anglija. Namreč, Angleži bodo šli podirat še neobstoječ rekord (torej ga bodo 'samo' postavili): naslednjo sredo bo na Leicester Square v Londonu opoldne zvonilo kot v peklu. Želijo namreč postaviti rekord v številu naenkrat zvonečih telefonov. Jojmene!

Kaj bo naslednje? Bomo Slovenci postavili rekord v največjem številu modrih zaslonov na Kongresnem trgu?

3 komentarji