»

Krmilnik za Steam najpozneje novembra

Slo-Tech - Viri blizu Valva zatrjujejo, da bo podjetje svoj krmilnik za Steam izdalo oktobra ali najpozneje novembra letos. Končna oblika izdelka še ni znana, je pa že jasno, da bo nekoliko drugačna od prvih napovedi.

Ko je konec preteklega leta Valve ob izidu SteamOS-a in potem še na letošnjem CES-u ob predstavitvi Steam Machine več proizvajalcev kazal prototip Steam Controllerja, je ta še imel dva trackpada in na dotik občutljiv zaslon med njima. Slednji je že postal zgodovina, saj so ga nadomestili klasični gumbi. Krmilnik ima tako v trenutnem dizajnu dva trackpada, pod vsakim pa po štiri gumbe, razporejene v obliki karo. V sredini med njima najdemo še tri gumbe. Od ostalih sorodnih krmilnikov se še vedno razlikuje, saj ti navadno nimajo trackpadov.

Vtisi sicer...

3 komentarji

Valve izdal SteamOS in predstavil prototip Steam Machine in Steam Controller

Slo-Tech - Valve je danes izdal prvo verzijo svojega operacijskega sistema za igre SteamOS, ki temelji na Linuxu in so ga napovedali že jeseni.

SteamOS bo mogoče s spleta prenesti še danes, pri čemer pa še ne gre za dokončano kamoli spolirano različico. Valve je izdajo pospremil z besedami, da "vsem razen neustrašnim Linuxovim hekerjev priporočajo, da počakajo do izdaje naslednje verzije leta 2014". Z drugimi besedami to pomeni, da je obstoječa verzija potrebuje še nekaj prevajanja kode, da jo lahko namestimo.

Potem pa je tu še tristo srečnežev, ki so se prijavili v preizkusni program in bili izbrani. Ti bodo v naslednjih dneh prejeli Steam Machine, kakor...

44 komentarjev

Znane specifikacije prototipnih ValveBoxov

Alienwareov X51 ob originalnem, večjem Xbox 360. Steamov prototip bo padel nekje mednju

vir: Valve Software
Valve Software - Pred dobrim tednom dni najavljene prototipne Valvove konzole s SteamOS-om, ki jih bo prejelo 300 srečnih uporabnikov Steama, so zdaj predstavljene nekoliko podrobneje, vsaj kar se tiče specifikacij drobovja. Znotraj nabora 300 enot bo več različnih izdaj. Vsem bo enako ohišje, ki bo merilo slabih 8 cm v višino in bo v tlorisu merilo dobrih 30 cm v obe smeri - mere dajo slutiti, da bo šlo za zelo ploščato postavitev, podobno, kot pri Alienware X51, ki je v vse smeri nekaj centimetrov večji. Obenem manj kot 8 cm višine pomeni, da ne bo uporabljen standardni napajlnik ATX, temveč najverjetneje manjši, a prav tako standardni napajalnik SFX....

27 komentarjev

Tretji korak Valvea v dnevne sobe je igralni plošček

Steam Controller

vir: Valve Software
Valve Software - 48 ur po najavi, da so odprli beta program za konzole s SteamOS pri Valve žal niso delili nobenih dodatnih podatkov v zvezi s prejšnjo najavo. A so zato razkrili nekaj veliko bolj zanimivega, igralni plošček Steam Controller, ki bo podpiral njihov pohod v dnevne sobe. Na prvi pogled lahko rečemo, da gre za zelo inovativen pristop do problematike igralnega ploščka za osebne računalnike.

Dobro znani analogni gobici, ki sta sestavni del praktično vseh modernih igralnih ploščkov za največje konzole, se pri Valveovi rešitvi ne pojavljata. Enako velja za štiri oz. osemsmerni navigacijski D-pad, vidimo pa lahko tudi štiri ramenske gumbe, ki padejo pod kazalce, ter skupek gumbov A, B, X in Y. Upravljanje...

57 komentarjev